FxPro (ECN) - wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
9
56%
Poza paroma minusami są ok
5
31%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Konrado1 pisze:Ja również miałem problemy. Zgłosiłem reklamację i zobaczymy, co z tego wyjdzie.
Wszyscy, którzy mieli problem z połączeniem i na tej sytuacji ucierpieli jak najbardziej mogą zgłaszać reklamacje. Nasi klienci do nas na e-mail Jekerta lub bezpośrednio do supportu brokera.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

polonaise
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: polonaise »

Wszystko pięknie można zgłosić reklamację. Ale zdarza się już to od jakiegoś czasu dosyć regularnie. Rozumiem raz na jakiś czas na 5-15 minut ale wczoraj jeszcze w takiej godzinie to już przesada... Zresztą dalej strona im nie działa.
The love of money is the root of all evil :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Wszystko pięknie można zgłosić reklamację. Ale zdarza się już to od jakiegoś czasu dosyć regularnie. Rozumiem raz na jakiś czas na 5-15 minut ale wczoraj jeszcze w takiej godzinie to już przesada... Zresztą dalej strona im nie działa.
Od grudnia po wcześniejszej większej awarii było OK, a przynajmniej nikt nie zgłaszał problemów. Żaden czas nie jest dobry na awarię... Niestety, technika bywa zawodna. Widać, że skoro strona nadal nie działa to może być coś poważniejszego. W takich wypadkach, mamy możliwość zarządzania kontem poprzez kontakt telefoniczny i przysługuje nam prawo do reklamacji.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

polonaise
Stały bywalec
Stały bywalec

Reklamacje rozumiem piszemy na support@fxpro.com? Jak to się ma szansę zakończyć? Zamkną mi pozycję po cenie z wczoraj wieczór?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Możesz pisać na support lub compliance@, a jeśli Twoje konto jest w naszej grupie to do Jekerta. Każda reklamacja rozpatrywana jest indywidualnie i zależy od całej sytuacji dlatego trudno mi cokolwiek więcej napisać. Spróbować nie zaszkodzi.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

polonaise
Stały bywalec
Stały bywalec

Dzięki

Dodano po 3 minutach:

A jest szansa, tak jak u niektórych brokerów, że FXPro umożliwi handel w weekend? Zdaje się u Oandy można, oczywiście z dużo większym spreadem.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

polonaise pisze:A jest szansa, tak jak u niektórych brokerów, że FXPro umożliwi handel w weekend? Zdaje się u Oandy można, oczywiście z dużo większym spreadem.
Nie znam żadnego brokera detalicznego (tymbardziej z MT4), który umożliwiałby handel w weekend. Niska płynność i problem z zabezpieczeniem transakcji. Czy w Oandzie tak jest? Nie wiem ale jeśli spread na Eur/Usd jest na poziomie 30-50 pips to ciężko by było to opłacalne...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
pelikan
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: pelikan »

Dziś o 17tej patrze i... www chodzi , mt4 real jak i demo też.
Mam nadzieje ze kontakt przywrócony na dłużej

Ciekawe jak Wam rozpatrzą reklamacje z piątku ,
ja na szczęście bylem poza rynkiem.

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Tylko FXPro MM ,Nie ECN
Czy są jakieś problemy z tym brokerem?
Jaki jest maksymalny lot ,którym można grać przy lewarze 1:500?
Jak długo czeka się na nowe konto?

Rozmawiałem już z Raposo i poleca. Ufam mu ,ale miło jest też usłyszeć opinie innych.
Pozdrawiam serdecznie

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Z poprzedniego wątku...

Żaden ECN nie daje lewaru 1:500, przynajmniej ze znanych mi...
Cadermo pisze:Witam ,na forum jest już temat o FxPro ,ale dotyczy on tylko chyba ECN.
Muszę zmienić brokera i FxPro jest na na mojej liście na pierwszym miejscu.
Czy są jakieś problemy z tym brokerem?
Jaki jest maksymalny lot ,którym można grać przy lewarze 1:500?
Jak długo czeka się na nowe konto?

Rozmawiałem już z Raposo i poleca.
Wątek o FxPro dotyczy całego brokera, czyli zarówno kont MM jak i ECN ;). Już rozmawialiśmy na ten temat ale może napiszę dla informacji wszystkich...

Otwarcie konta to kwestia nawet godziny lub dwóch - wypełnienie formularza, przesłanie dokumentów, poczekanie na aktywację i przelew w zależności od metody od kilku minut (karta, MB, PayPal) lub kilku dni (przelew).

Z moich informacji wynika, że niezależnie od wolumenu, zawsze mamy realizację zleceń "instant" (natychmiastowe) - niektórzy wprowadzają "request" (zapytanie o cenę) np. od 12 lotów. Tu tego nie ma, conajwyżej może być wprowadzone ograniczenie na pozycję do 50.0 lotów - upewnię się...

Lewar jest przedmiotem negocjacji od pewnego poziomu depozytu. 1:500 oferowany jest do kwoty 100 000 USD (o ile nic się nie zmieniło). Potem otrzymamy 1:100 lub 1:200 w zależności jak się dogadamy - ostateczna decyzja zapada ze strony zarządu.

Jeśli weźmiemy pod uwagę, że mamy na koncie 90 000 USD i lewar 1:500 to dałoby radę otworzyć za całość ok. 300 lotów na EUR/USD przy obecnym kursie... ;) Co prawda wątpię by tyle weszło od ręki, ot tak... Pewnie zostałoby podzielone w paczki.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ