BOSSAFX
1) zwyklym zawodowym traderem....
2) jak zwykle wymowka
3) oczywiscie tylko kto ma na to czas
4)jasne nieciagnaca sie opowoiesc\
5)przepraszam ale nie skorzystam
P.S
musi pan przyznac ,ze w najwazniejszych sprawach unikacie odpowiedzi....ale za to chetnie czestujecie klientow swoimi nowinkami aby przykryc najwazniejsze sprawy...
2) jak zwykle wymowka
3) oczywiscie tylko kto ma na to czas
4)jasne nieciagnaca sie opowoiesc\
5)przepraszam ale nie skorzystam
P.S
musi pan przyznac ,ze w najwazniejszych sprawach unikacie odpowiedzi....ale za to chetnie czestujecie klientow swoimi nowinkami aby przykryc najwazniejsze sprawy...
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...
Witam Mam 4 pytania:
1 czy macie zamiar wprowadzić Web Tradera ( czyli możliwość handlowania na dowolnym komputerze podłączonym do internetu )
2 czy istnieje u was możliwość szybkiej zmiany dźwigni np. z 1:100 na 1:200. Jeżeli tak to ile czasu taki proces u was zajmuje.
3 Czy konkurs BossaFx jest/będzie jedynym konkursem w ciągu roku organizowanym przez Bossa?
4. Ile czasu zajmuje wam zaksięgowanie pieniędzy na rachunku. Np. mam konto w ING BŚ i o godzinie 8 rano wpłacam pieniądze na mój rachunek w Bossa po jakim czasie ( mniej więcej ) pojawią się one na rachunku? Czy są w tej kwestii jakieś ogólne zasady?
Pozdrawiam
1 czy macie zamiar wprowadzić Web Tradera ( czyli możliwość handlowania na dowolnym komputerze podłączonym do internetu )
2 czy istnieje u was możliwość szybkiej zmiany dźwigni np. z 1:100 na 1:200. Jeżeli tak to ile czasu taki proces u was zajmuje.
3 Czy konkurs BossaFx jest/będzie jedynym konkursem w ciągu roku organizowanym przez Bossa?
4. Ile czasu zajmuje wam zaksięgowanie pieniędzy na rachunku. Np. mam konto w ING BŚ i o godzinie 8 rano wpłacam pieniądze na mój rachunek w Bossa po jakim czasie ( mniej więcej ) pojawią się one na rachunku? Czy są w tej kwestii jakieś ogólne zasady?
Pozdrawiam
Takie rozwiązania będziemy planować dopiero wtedy gdy technologia MT4-5 pozwoli na skonstruowanie niezawodnego i stabilnego rozwiązania webowego. Na razie naszym zdaniem tak nie jest.Goldfinger pisze:1 czy macie zamiar wprowadzić Web Tradera ( czyli możliwość handlowania na dowolnym komputerze podłączonym do internetu )
Nie ma możliwości podniesienia dźwigni na 1:200Goldfinger pisze:2 czy istnieje u was możliwość szybkiej zmiany dźwigni np. z 1:100 na 1:200. Jeżeli tak to ile czasu taki proces u was zajmuje.
Pytanie jest troszkę filozoficzne, bo konkurs konkursowi nierówny. Z jednej strony regularnie prowadzimy różne konkursy na naszej stronie na Facebooku, w których nagrodami są wartościowe książki lub bilety do kina (swoją drogą zapraszam http://www.facebook.com/bossafx) z drugiej mamy konkurs inwestycyjny fx z nagrodami wartymi setki tysięcy PLN. To są oczywiście skrajności, a gdzieś w środku są np. konkursy inwestycyjne dla studentów (UG Trader 2011) lub dla programistów (Konkurs BossaAPI). Jedno jest pewne - kopii corocznego konkursu fx nie planujemy, bo naszym zdaniem miałoby to tyle samo sensu co organizacja olimpiady co roku albo mistrzostw świata co miesiąc. Niczego innego nie wykluczam. A Pana jaki konkurs by interesował?Goldfinger pisze:3 Czy konkurs BossaFx jest/będzie jedynym konkursem w ciągu roku organizowanym przez Bossa
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Sebastian Zadora
DM BOŚ
To może wjadę Wam trochę na ambicjęs_zadora pisze:Takie rozwiązania będziemy planować dopiero wtedy gdy technologia MT4-5 pozwoli na skonstruowanie niezawodnego i stabilnego rozwiązania webowego. Na razie naszym zdaniem tak nie jest.

Szkoda. Rozumiem to w ten sposób chcę grać na innej dźwigni muszę założyć nowy rachunek w oparciu o inną dźwignię.s_zadora pisze:Nie ma możliwości podniesienia dźwigni na 1:200
Dobre pytanie. Moja Odpowiedź to Cykl comiesięcznych konkursów na rachunku Demo ( żeby się trochę odstresować) z dużym kapitałem startowym np. 100 000 zł. Dźwignia 1:100. Dobry Ranking ( chodzi mi tutaj o sposób przedstawiania tak jak np. w konkursie Bossafx). A nagrody mogą być skromne dobre książki/ mp3/ jakieś gadżety.s_zadora pisze:A Pana jaki konkurs by interesował?
A jeszcze odp na 4 pytanie?
Pozdrawiam

Przepraszam, nie wiem dlaczego nie widziałem tego pytania wcześniej w Pana poście. Bardzo dokładnych zasad ogólnych być tu nie może bo wchodzi tu w grę kilka czynników, także niezależnych od nas, jak na przykład tzw. cut-off time dla przelewów wychodzących określoną sesją Elixir w Pana banku. Krótko mówiąc jeden bank wyśle przelew zlecony np. o 8:00 pierwszą sesją a inny może to zrobić dopiero w drugiej sesji, jeśli w swoich regulacjach określi cut-off time dla pierwszej sesji np. na godzinę 7:30. Orientacyjnie jednak można powiedzieć że zdecydowana większość przelewów dotrze na rachunek do końca tego samego dnia (wysłane 2 sesją) a bardzo duża część około12:00-13:00 (wysłane 1 sesją). Jak to będzie w Pana przypadku, proszę pytać w swoim banku.Goldfinger pisze:4. Ile czasu zajmuje wam zaksięgowanie pieniędzy na rachunku. Np. mam konto w ING BŚ i o godzinie 8 rano wpłacam pieniądze na mój rachunek w Bossa po jakim czasie ( mniej więcej ) pojawią się one na rachunku? Czy są w tej kwestii jakieś ogólne zasady?
W ten sposób nie uda się:) Naszą ambicją jest przede wszystkim dostarczanie stabilnych i bezpiecznych rozwiązań naszym Klientom.Goldfinger pisze:To może wjadę Wam trochę na ambicję
Wogóle nie oferujemy dźwigni 1:200. Maksimum to 1:100.Goldfinger pisze:s_zadora napisał:
Nie ma możliwości podniesienia dźwigni na 1:200
Szkoda. Rozumiem to w ten sposób chcę grać na innej dźwigni muszę założyć nowy rachunek w oparciu o inną dźwignię.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Czy jest jakieś ograniczenie w wielkości pozycji na koncie micro? Chodzi mi o to czy moge na koncie micro ustawiac np zlecenie na 1lot, czy 0,53lota?
Chodzi mi o elastycznosc w wielkosci pozycji, aby maksymalizowac pozycje przy danym ryzyku. Chcialbym otworzyc konto mikro zeby moc otwierac zlecenia np. na 13 000$ (0.13lota) czy 24 000$ (0.24lota) czy 7 000$ (0,07lota) a nie tylko co pełne 10 000$. (0.1 lota)
Oprócz ilosci instrumentów i wielkosci pozycji, to rozni sie czyms jeszcze konto mikro od normalnego FX?
Jeszcze jedno....
Nie macie wig20 na forexie? Nie mieliscie kiedys?
dzieki
Chodzi mi o elastycznosc w wielkosci pozycji, aby maksymalizowac pozycje przy danym ryzyku. Chcialbym otworzyc konto mikro zeby moc otwierac zlecenia np. na 13 000$ (0.13lota) czy 24 000$ (0.24lota) czy 7 000$ (0,07lota) a nie tylko co pełne 10 000$. (0.1 lota)
Oprócz ilosci instrumentów i wielkosci pozycji, to rozni sie czyms jeszcze konto mikro od normalnego FX?
Jeszcze jedno....
Nie macie wig20 na forexie? Nie mieliscie kiedys?
dzieki
SL realizowane są po cenie rynkowej, zatem nie ma formalnego ograniczenia takiego poślizgu, zależy on tylko i wyłącznie od sytuacji na rynku. A jakie się zdarzają w praktyce? Proponuję aby przeczytał Pan historyczne posty naszych Klientów w tym wątku, temat był poruszany wielokrotnie.kris007 pisze:Mam pytanie do Pana Zadory, mianowicie jak duże poślizgi cenowe przy realizacji SL dla FGOLD zdarzają się na BossaFx?
Można otworzyć dowolną wielkość pozycji określoną z dokładnością do 0.01. Przypominam że jest dostępne demo subkonta mikroloty, więc można sprawdzić jego działanie w praktyce.dobart pisze:Czy jest jakieś ograniczenie w wielkości pozycji na koncie micro? Chodzi mi o to czy moge na koncie micro ustawiac np zlecenie na 1lot, czy 0,53lota?
Podsumowanie różnic znajduje się tu:dobart pisze:Oprócz ilosci instrumentów i wielkosci pozycji, to rozni sie czyms jeszcze konto mikro od normalnego FX?
http://bossafx.pl/index.jsp?layout=fx_2 ... at_id=3083
Nie mamy CFD na W20. Oferujemy jednak możliwość handlu futuresem na WIG20 bezpośrednio na GPW za pomocą platformy BOSSAFX. Więcej na ten temat:dobart pisze:Nie macie wig20 na forexie? Nie mieliscie kiedys?
http://bossafx.pl/index.jsp?layout=fx_8 ... at_id=3085
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Sebastian Zadora
DM BOŚ
np. 170 pipsów w chwili gdy nie było nawet jakiegoś wielkiego ruchu,s_zadora pisze:SL realizowane są po cenie rynkowej, zatem nie ma formalnego ograniczenia takiego poślizgu, zależy on tylko i wyłącznie od sytuacji na rynku. A jakie się zdarzają w praktyce?
wydaje mi się to dużo, no ale skoro nie ma ograniczeń...
Dziękuję za odpowiedź
Przepraszam, ale ruch (lub co równie prawdopodobne luka na otwarciu) musiał być przynajmniej taki jak poślizg, chyba że realizacja SL nastąpiła w trakcie danych, przy rozszerzonym spreadzie. Nie mówi Pan nic o instrumencie, czasie realizacji itp. po prostu zdawkowe 170 pipsów które tak naprawdę nic nie mówi bo pips pipsowi nierówny a są przecież instrumenty które mają nawet większy spread docelowy. Jeśli uważa Pan że zlecenie zostało zrealizowane nieprawidłowo, mam nadzieję że znajdzie Pan czas na napisanie reklamacji.kris007 pisze:np. 170 pipsów w chwili gdy nie było nawet jakiegoś wielkiego ruchu,
wydaje mi się to dużo, no ale skoro nie ma ograniczeń...
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Sebastian Zadora
DM BOŚ