Trend Line

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Czy używasz Linii Trendu ?

Tak
46
79%
Nie
12
21%

Liczba głosów: 58

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

ygrek1975 pisze:cena dochodzi do górnej LT i się odbija
ok wchodzi i idziemy razen na dół , ale po drodze jest LT dolna a ja jeszcze niemam TP to co powinienem robić
Ja zawsze patrzę na kąt nachylenia LT . Ta pod mniejszym kątem jest bardziej wiarygodna. I tą właśnie zostawiam.

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Cadermo pisze:Ja zawsze patrzę na kąt nachylenia LT . Ta pod mniejszym kątem jest bardziej wiarygodna. I tą właśnie zostawiam.
No i Time Frame, czyli granie z kierunkiem wyższego trendu, chyba że Ygrek ma na myśli LT z tych samych TF.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Cadermo

brother pisze:No i Time Frame, czyli granie z kierunkiem wyższego trendu, chyba że Ygrek ma na myśli LT z tych samych TF.
Racja. :wink:

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Cadermo, długo już tradeujesz? Pytam, bo wyglądasz na kogoś ze sporym doświadczeniem forexowym, a ktoś ostatnio mówił mi że tradeujesz jakimś większym lotem. Powiedz chociaż, to prawda?
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Cadermo

Good Will Hunting pisze:Cadermo, długo już tradeujesz? Pytam, bo wyglądasz na kogoś ze sporym doświadczeniem forexowym, a ktoś ostatnio mówił mi że tradeujesz jakimś większym lotem. Powiedz chociaż, to prawda?
Na realu od lipca .
W ogóle z pojęciem forex zapoznałem się ponad rok temu.
To moja praca ,dlatego siedzę od pon do pt w godzinach 8-23(tak od roku) .(Nie jestem nolifem,moja luba póki co mieszka w innym miasteczku i widujemy się tylko w weekendy ,więc mam czas na forex)
Co do lotów .Nie wiem co słyszałeś .Wiem tylko ,że przenoszę się niedługo do FxPro (mm) ,bo u mojego broka się posypało i powprowadzali dodatkowe ograniczenia. W przeciągu tygodni planuje też przejść do dukascopy na ecn.

No i rzecz jasna ,nie jest tak ,że non stop siedzę przed wykresem. Ale oficjalnie takie mam godziny pracy.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Gratuluję. To naprawdę spory sukces że przeszedłeś tak długą drogę w tak krótkim czasie. Pamiętam jak jeszcze w kwietniu 2011 roku w TYM temacie zadawałeś pytania na temat dźwigni i ja Ci coś tam nawet tłumaczyłem, a teraz? A teraz prosze, od lipca jesteś na realu, traktujesz forex jako swoją pracę.. To naprawdę gigantyczny sukces, niektórym zajmuje po kilka lat osiągnięcie stałych zysków, a ty po nieco ponad 3 miesiącach od dnia w którym byłeś totalnym newbie (nie do końca rozumiałeś pojęcie dźwigni) przeniosłeś się na real i odnalazłeś pracę na forexie. Naprawdę jestem pełen podziwu :wink: . A te plotki które ponoć sam rozgłaszasz, że grasz 20-lotami, Twoje ulubione alkohole po 800 zł za butelke o których piszesz, dylematy w stylu 4x4 czy napęd na tył.. no kurcze, tylko pozazdrościć :lol:

Serio dopóki Cie nie poznałem myślałem, że to ja miałem szczęście bardzo szybko "coś tam" osiągnąć. Pełen szacun :lol:
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Ja mam S od 18:36 czasu AM :-) i jak na razie 9 pips :mrgreen:

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Cadermo pisze:
Microbi pisze:Ja mam S od 18:36 czasu AM
Mi to bardziej teraz wygląda na longa .Ale o tej porze nic nigdy nie jest pewne.
Puki co też tam widzę S, ale to raczej na skalp, ogólnie mamy trend up więc jak nic się w świecie nie zmieni to granie L powinno być na razie "bezpieczniejszą pozycją"

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

Ładne LT wejście na S, trochę za późno i uciekłem bo jednak SR ładnie zadziałał
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

Cadermo

mandrejk pisze:Ładne LT wejście na S, trochę za późno i uciekłem bo jednak SR ładnie zadziałał
Myślisz ,że dalej nie pociągną? :wink: Sam się właśnie zastanawiam.

Zablokowany