Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Wirus pisze:Warto jeszcze zwrócić uwagę na to, że Dukascopy nie tylko nie gwarantuje Stop Lossa, ale też na to, że SL jest ustawiany nie na konkretną, sztywną cenę, ale na wartość równą lub wyższą/niższą, co skutkuje tym, że ustawiając sell i SL np. na 1,3015 możesz się zdziwić mając zlecenie zamknięte na 1,3045. Tłumaczenie supportu: widać nie było oferty przeciwstawnej, co przy wartości zlecenia 0,02 lota jest raczej śmieszne. Dodatkowo możesz mieć zlecenie zamknięte po cenie, która nie wystąpiła na wykresie. Tłumaczenie? Wykres jest tylko orientacyjny...
Ktoś może to potwierdzić /zaprzeczyć ? :shock:

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

efpe11
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: efpe11 »

Mam pytanie odnośnie składanych zleceń poprzez JForex - nie widać ich w market depth. Czyli co się właściwie z nimi dzieje?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

efpe11 pisze:Mam pytanie odnośnie składanych zleceń poprzez JForex - nie widać ich w market depth. Czyli co się właściwie z nimi dzieje?
By zlecenie było widoczne w Market Depth należy skorzystać z Place Bid/Offer. Podeślę Ci na PW link do opisu charakterystyki zleceń i sposobów ich realizacji.
Cadermo pisze:Ktoś może to potwierdzić /zaprzeczyć ?
Przeczytaj co napisał Cyb. Tam jest odpowiedź.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

efpe11
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: efpe11 »

Dziękuję, moja gafa:) zastanawiałem się dlaczego TSa nie ma w market depth...

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

efpe11 pisze:zastanawiałem się dlaczego TSa nie ma w market depth...
TS nie jest zleceniem... :)

Jak już może niektórzy z Was zauważyli, pojawiła się nowa wersja JForex Demo. Zmian jest BARDZO dużo. Widać, że dział IT wyjątkowo się postarał i wziął wiele naszych uwag pod uwagę. Jestem pod wrażeniem :).

Z głównych zmian, które na szybko zaobserwowałem:
- możliwość używania różnych kolorystych wykresów i szablonów na różnych wykresach,
- alarmy cenowe,
- rozbudowane OHLC,
- możliwość otwarcia sobie panelu z BUY/SELL, zleceniami oczekującymi i Market Depth do osobnego okna.
- do zniesień Fibonacci'ego dodano Presety, czyli gotowe, własne ustawienia oraz kilka innych opcji,
- do innych wskaźników też doszło kilka funkcji np. dodawanie przezroczystości,
- duża nowość - automatyczne wykrywanie patternów na wykresie np. trójkąta, flagi, podwójnego szczytu, dna i wielu innych...
- możliwość wyłączenia ID pozycji z wykresu (tych cyferek ;) ), przy zachowaniu pozostałych opcji czyli punktu wejścia, wyjścia itd.
- Historical Data Manager (eksport danych historycznych do .csv),
- poprawiony tester strategii,
- i wiele, wiele innych mniejszych lub większych których jeszcze nie wyłapałem.

Pierwsze wrażenia bardzo pozytywne. Cieszy mnie to tymbardziej, że widzę jak spora część Waszych i moich próśb została spełniona. Zachęcam wszystkich do testów i zgłaszania swoich uwag. Jeśli będą jakieś błędy to można mi je podsyłać na maila, a przekażę gdzie trzeba.

Jeśli wszystko będzie chodziło sprawnie to w niedalekim czasie zmiany wejdą na wersję Live. Podkreślam, że to na razie tylko dla demo i do testów czy wszystko jest OK.
Nadal nie ma języka polskiego (jest taki plan ale prace jeszcze nie ruszyły) i jeśli ktoś ma z tym problem lub sam nie chce eksperymentować na platformie to wystarczy poczekać kilka dni, a przygotuję nową wersję instrukcji, gdzie wszystko będzie ładnie opisane.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

WoŁodia

Nieprzeczytany post autor: WoŁodia »

Czy te nowe cacko ma możliwość budowania świec w/g własnego uznania? przykład open świecy o 9 naszego czasu close 17 bez pokazywania sesji azjatyckiej.
Czy mają przelewy sepa i ile kosztują?

Dodano po 2 minutach:

zapomniałem dodać przelewy dla Ducaskopy Europe

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

WoŁodia pisze:Czy te nowe cacko ma możliwość budowania świec w/g własnego uznania? przykład open świecy o 9 naszego czasu close 17 bez pokazywania sesji azjatyckiej.
Nie można sobie budować wykresu w wybranym odcinku czasowym, bo jest to traktowane jako całość i musi być zachowana ciągłość jednak jest możliwość zbudowania wykresu o dowolnym TF, czyli np. 33 sekundy, 21 minut, 3 tygodnie itd. itp.
WoŁodia pisze:Czy mają przelewy sepa i ile kosztują?
Pisałem o tym w momencie jak wchodziło Dukascopy Europe ale w ramach przypomnienia ;). Niestety tymczasowo trzeba było zawiesić przelewy SEPA jednak trwają procedury by ta opcja powróciła - kiedy? Nie wiadomo. Jeśli zależy komuś na szybkiej wpłacie to istnieje możliwość zasilenia konta za pomocą karty.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
szulczas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: szulczas »

raposo pisze:- możliwość wyłączenia ID pozycji z wykresu
a gdzie to sie ustawia... bo cos nie moge zlokalizowac

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

szulczas pisze:a gdzie to sie ustawia... bo cos nie moge zlokalizowac
Tools -> Preferences -> Chart -> Orders Visualization -> Show positions Label. Wszystko niebawem będzie opisane w naszej instrukcji...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
szulczas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: szulczas »

hmmm...mam wersje 2,6,33,2 ale nie ma tego
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ