FXsalt , www.fxsalt.com

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
kam16
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kam16 »

Gram pół roku ponad u tego brokera i wszystko na tak mogę powiedzieć. Szybkie wpłay/wypłaty, szybkość zleceń natychmiastowa, dobry kontakt. Generalnie nie zauważyłem problemów. Mają obecnie serwery w nowym yorku przy wall street a zapasowe w Zurychu także wszystko płynnie działa. Jak najbardziej polecam z mojej strony.

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

FXfighter mialem powazne obawy, przed przeniesieniem mnie na nowe servery, ale obecnie mam nadzieje ze nie zapeszajac, sprawuje sie dobrze. Zlecenia wchodza szybko, mam zawiechy, ale to bardziej z przyczyn slabo dzialajacego lacza w pracy i czasem obciazonego kiepskiego kompa.

Prowizja dla mnie zmniejszyla sie o ponad 40%, bo na starym koncie na depo w GBP placilem 10 funtow za 1 lot, a teraz place troche ponad 5.

Nie mam szpilek na wykresie i jakis rozjazdow na spreadzie
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

FXfighter
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: FXfighter »

No cóż, w takim razie wygląda to zachęcająco i być może trzeba będzie wypróbować. Co prawda aż trudno uwierzyć, żeby realne było połączenie dobry broker + MT4, ale kto wie, może jednak :)
Oby się rozwijali w dobrym kierunku.

kam16
Stały bywalec
Stały bywalec

Mnie zaskakuje właśnie to jak się rozwijają i naprawdę idzie to w dobrym kierunku. Zresztą warto zauważyć na internecie że dostarczycielami płynności jest światowa elita bankowa także o jakość wykonywania zleceń nie ma się co martwić. Zapowiadana jest mobilna platforma na następny miesiąc czego juz nie mogę się doczekać bo nie zawsze mam laptopa pod ręką. Aha i uważałbym na niektóre komentarze tutaj na forum negatywne, zupełnie pozbawione podstaw które juz się zdarzały. Po prostu dobry zagraniczny broker zyskuje rynek i nasi polscy MM brokerzy zapewne są zdolni do popsucia reputacji =)

FXfighter
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: FXfighter »

Co do komentarzy na forum, to dystans generalnie trzeba mieć do każdych, zarówno negatywnych, jak i pozytywnych, bo nigdy 100% pewności nie ma w czyim interesie są pisane. Ale z drugiej strony forum jest cennym źródłem informacji i jakieś tam wnioski dla siebie można wyciągnąć przy zachowaniu rozsądku i nie traktowaniu niczyich wypowiedzi jak wyroczni w danym temacie.
W przypadku FXSalt z pewnością fajną rzeczą jest fakt, że ze względu na niski depozyt minimalny praktycznie każdy bez większego stresu może przetestować brokera na realu. Ale ja wcześniej wolę jednak zasięgnąć opinii, żeby nie tracić czasu na testowanie czegoś nie mającego w sobie potencjału :)

kam16
Stały bywalec
Stały bywalec

Tak z tym depozytem to prawda. Przy dźwigni 1-100 śmiało wpłacasz 30 pare złotych i grasz lotem 0.01 i czujesz że jesteś na forexie :D

radse
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: radse »

Ja również polecam, szczególnym plusem na który zwracam osobiście uwagę jest fakt, że gdy ewentualnie przytrafił się jakiś błąd to zawsze broker podchodził do problemów bardzo uczciwie. Jak będziesz zakładał konto to weź udział w promocji facebookowej może dodatkowo Ci jakaś nagroda wpadnie.
Pozdrawiam

adi1711
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: adi1711 »

Gram u Fxsalt lekko ponad pół roku.
Co mogę powiedzieć?
Dobry kontakt z supportem. Nie czekasz tygodnia na odpowiedź na wysłanego maila.
Spread na edku praktycznie cały czas ~0.5 pipsa.
Szybka realizacja wpłat/wypłat. Pieniążki są na koncie/MT4 w następnym dniu roboczym.
Jedyny raz miałem "problemową sytuację" opisaną jedną stronę wcześniej gdy dziwnie zamknęło pozycje 200-250 pipsów wyżej niż jaki był obecny kurs. Następnego dnia zwrócili całą kaskę razem z profitem, który by się zrealizował przez TP ! Podeszli do tego bardzo profesjonalnie.
Co do serwerów zlecenia wchodzą bardzo szybko i nie spotkałem się z sytuacją jakoby serwery np. były niedostępne.
No i od lutego zmniejszyli wartość Commision/prowizji z 1 pipsa do 0.8 pipsa.
Póki co jak dla mnie Fxsalt jest godny polecenia :)

Awatar użytkownika
dziad
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: dziad »

Witam! U mnie platforma pełna zawiecha!
FxSalt daje ciała (żeby nie powiedzieć d...y!)
Wielkie pieniądze robi się na małych pozycjach!
...................................................... Vic Sperandeo

kam16
Stały bywalec
Stały bywalec

Medin pisze:Witam! U mnie platforma pełna zawiecha!
FxSalt daje ciała (żeby nie powiedzieć d...y!)

ODPOWIEDZ