Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fx_boy »

Cadermo tak właśnie tylko ja to brałem z 2-ej strony ( teraz się zastanawiam dlaczego :( ), obcinałem punkty (de facto pipsy) w TS o jedno miejsce w lewo.
Dziękuję i pozdrawiam.

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Cadermo tak właśnie tylko ja to brałem z 2-ej strony ( teraz się zastanawiam dlaczego Sad ), obcinałem punkty (de facto pipsy) w TS o jedno miejsce w lewo.
No ale pomogło coś ?

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

Zdecydowanie tak. Ten mętlik wynikał z dogmatu , że 1 pps=10pkt i stąd to przesuwanie, rzekomych punktów TS jedno miejsce w lewo i tak z 315 tworzyłem 31,5 pipsa :?
Dziękuję i pozdrawiam.

wilczasty
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: wilczasty »

Panowie, nie chodziło mi o wynik.
Chodziło mi aby w okienku zakupu pary walutowej SL i TP można było ustawiać za pomocą poziomu pipsów a nie konkretnej kwoty. Jako, że jestem początkujący ułatwiłoby mi to zadanie.

Widziałem chyba takie coś na filmiku oneworldbroker - pani sobie ustawiała właśnie ile pipsów chce przeznaczyć na SL I TP

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

wilczasty pisze: Widziałem chyba takie coś na filmiku oneworldbroker - pani sobie ustawiała właśnie ile pipsów chce przeznaczyć na SL I TP
Ja takiej opcji nie mam . Nie łatwiej wpakować Luktom Visual Order Editor?
Za Offtop . Po prostu post do usunięcia.
Ostatnio zmieniony 08 lut 2012, 20:34 przez Cadermo, łącznie zmieniany 1 raz.

IndyInwes
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: IndyInwes »

Zdecydowanie łatwiej wpakować Luktom Visual Order Editor.
Ostatnio zmieniony 08 lut 2012, 21:30 przez IndyInwes, łącznie zmieniany 1 raz.

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

IndyInwes pisze:Zdecydowanie łatwiej wpakować Luktom Visual Order Editor.
a wcześniej polecam
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... php?t=8700
Dziękuję i pozdrawiam.

LongR
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: LongR »

Witam wszystkich!
Mam takie pytanie na które ktoś może kagankiem oświaty przyświeci?
Jak kreślić formacje na wykresach (motyle, kraby itp.)? Czy jest jakiś program do tego? Czy też ręcznie te odległości się dodaje, dzieli, mnoży itp. łączy i kolorkami wypełnia?

forexsowicz91
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexsowicz91 »

W oknie składania zleceń jest opcja "Włącz maksymalne odchylenie od kwotowanej ceny", przeczytałem w poradniku wyjaśnienie tego, lecz nie rozumiem. W jaki sposób działa ta opcja i jak pomaga nam przy dużej zmienności rynku?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Jak kreślić formacje na wykresach (motyle, kraby itp.)? Czy jest jakiś program do tego? Czy też ręcznie te odległości się dodaje, dzieli, mnoży itp. łączy i kolorkami wypełnia?
Są do tego wskaźniki ale polecam potrenować oko i samemu kreślić. Z czasem wejdzie Ci w krew i wiele więcej z tego wyciągniesz.
forexsowicz91 pisze:W oknie składania zleceń jest opcja "Włącz maksymalne odchylenie od kwotowanej ceny", przeczytałem w poradniku wyjaśnienie tego, lecz nie rozumiem. W jaki sposób działa ta opcja i jak pomaga nam przy dużej zmienności rynku?
Akceptowalne odchylenie cenowe może zapobiec rekwotowaniu (ponownym zapytaniu o cenę i otwarcie zlecenia). Dzięki temu zgadzamy się na X pipsów różnicy względem tej po której kliknęliśmy BUY/SELL. Przykład:
Klikasz KUP po cenie 1.3000, cena w tej samej chwili zmienia się na 1.3001 - dostajesz rekwotowanie.
Klikasz KUP po cenie 1.3000 z odchyleniem 2 pips. Cena zmienia się na 1.3001 - w granicy odchylenia 2 pips - zlecenie zostaje od razu otwarte po cenie 1.3001.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ