Trend Line

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Czy używasz Linii Trendu ?

Tak
46
79%
Nie
12
21%

Liczba głosów: 58

Marek12578
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Marek12578 »

Cadermo mam nadzieje ze nie zasmiece tym wpisem Twojego dziennika,
Damfry wez pod uwage ze caly czas mozesz tylko zwiekszac prawdopodobienstwo ze cena pojdzie w strone w ktora zalozysz, nie ma jednoznacznych regul, tak samo jak przy S/R, S/D, fibo, medianach czy czymkolwiek innym, to nie jest cos co dopasujesz do matematycznego wzoru i zawsze musi wyjsc dobry wynik. jako przyklad zalaczam screen z medianami, zauwaz ze tez nie kazda dala zarobic, a popatrz na ile sposob mozna bylo uzyc tej techniki
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Marek12578 pisze:a popatrz na ile sposob mozna bylo uzyc tej techniki
Dokładnie ! Linie Trendu to nie jest jeden schemat.Można grać na odbicia ,na retesty ,na przebicia . Można grać na H1 ,M1 ,D1. Można grać z RR 2:1 lub 10 :1. Wszystko zależy od założeń i tradera .

Marek12578
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Marek12578 »

jeszcze mala rada
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Cadermo

Marek12578 pisze:jeszcze mala rada
Z tym też się zgodzę ,bo wyraźny szczyt/dołek musi być dobrze widoczny :wink:

Marek12578 dostał ode mnie pochwałę . Dlaczego ?
Bo wniósł coś dodatkowego do dziennika. W tym przypadku pokazał jak klasyfikować dobre dołki /szczyty. Brawo :wink:

Pozytyw Tobie też bym dał pochwałę za dobre screeny ,ale już dostałeś od kogoś innego :wink:

Wszystkim co wnoszą coś do dziennika serdecznie dziękuję.

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

Cadermo niepotrzebnie się złościsz, bo żadnym wysłannikiem nie jestem i nie atakuje LT, jedynie konfrontuje to co się naczytałem o LT, z tym co się co raz częściej czyta (kąt LT) równie dobrze mógłbym się pytać Konrada o to, lub Tomka, bo oni tez grają LT, a o kątach Tomek mi kiedyś napominał, ale nie wdrożyłem się wtedy w to, a szkoda.
Zawsze kiedy podpytuje traderów czym się kierują towarzyszy temu zwykła ciekawość nic więcej.... Nie rób ze mnie jakiegoś demona i zadymiarza....
Z pewnych powodów osobistych postanowiłem tu o to zapytać, a nie gdzie indziej, bo dziennik jest ciekawy i mógłby się stać pewnego rodzaju pionierskim dziennikiem, gdzie wszelkie teorie o LT zostały by sprostowane....
Mój sposób rysowania LT jest tym podstawowym, z tych podstawowych źródeł, który każdy czyta, a po czasie wiem, że nie wszystko o LT tam piszą i z tego co zauważyłem prędzej napotkam fałszywe 3 odbicie niż te prawdziwe.....
Jedyne co miałem na celu to sprostować wiedzę o LT, bo ta podstawowa w moim mniemaniu jest lekko mówiąc badziewna.
Także nie unoś się bo to nikomu nic nie da :wink:
Sorka za offtop

Marek12578
I o to mi chodziło, coś nowego czego nigdy na oczy nie widziałem. Kto wie może to jest ten złoty środek którego poszukuje a o czym się nie pisze :)

Cadermo

Także nie unoś się bo to nikomu nic nie da Wink
Sorka za offtop
Wszystko o co pytasz jest w dzienniku i w dodatku odpowiedziałem Ci po raz kolejny. Może kiedyś jak znajdę czas napiszę trochę nie o samym zajmowaniu pozycji ,a o tym jak dokładnie wyznaczać LT i dlaczego nie w inny sposób.
Nie unoszę się ,po prostu nie chcę tu żadnych Zicmarowskich postów. Nie zabronię CI tu pisać ,bo to wolny kraj. Nawet dobrze ,ze tu piszesz . Ale jeśli Ci odpowiadam to czytaj moje odpowiedzi. Jeśli uważasz ,że są one do d*py ,a sam twierdzisz co innego to zaprezentuj swoją teorię ,a nie neguj moje.

16 000 wyświetleń ! :wink:

Szkoda ,że legendarny TeXs tu nic nie napisał ! Miał dobre szablony do LT. Może kiedyś coś napiszę w tym dzienniku .
Ostatnio zmieniony 07 lut 2012, 19:24 przez Cadermo, łącznie zmieniany 1 raz.

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pozytyw »

Damfry na tej stronie http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... &start=530 zobacz wykres Yawlarutan. Spójrz co jest nad luką i jak wygląda jego LT. Dlatego nie interesują mnie szczyty nad lukami przy trendzie spadkowym na małych interwałch bo nigdy nie wiesz co w tym czasie tam się działo (przynajmniej u mojego broka
Spiesz się powoli.

Cadermo

Damfy
VinciPro dał CI pochwałę za opis grą LT.
Może podzielisz się za darmo wiedzą z wszystkimi tu obecnymi ?

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Cadermo pisze:16 000 wyświetleń
no ładnie , ładny wynik, , dziennik jeśli idzie o LT to jeden z lepszych i polecam tym co zaczynają inwestowanie na Forex. Jak Cadermo nie ma ma nic przeciw może zacznę wrzucać screeny . Do tej pory grałem na odbicia , przebicia grałem ale z M1 do tej pory. Dziś z braku czasu jeden trade na przebicie zaliczony na BE.

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pozytyw »

Cadermo - widzę, że ważne osobistości Cię tu odwiedzają. Gratki.
Spiesz się powoli.

Zablokowany