Trend Line
-
- Gaduła
Cadermo mam nadzieje ze nie zasmiece tym wpisem Twojego dziennika,
Damfry wez pod uwage ze caly czas mozesz tylko zwiekszac prawdopodobienstwo ze cena pojdzie w strone w ktora zalozysz, nie ma jednoznacznych regul, tak samo jak przy S/R, S/D, fibo, medianach czy czymkolwiek innym, to nie jest cos co dopasujesz do matematycznego wzoru i zawsze musi wyjsc dobry wynik. jako przyklad zalaczam screen z medianami, zauwaz ze tez nie kazda dala zarobic, a popatrz na ile sposob mozna bylo uzyc tej techniki
Damfry wez pod uwage ze caly czas mozesz tylko zwiekszac prawdopodobienstwo ze cena pojdzie w strone w ktora zalozysz, nie ma jednoznacznych regul, tak samo jak przy S/R, S/D, fibo, medianach czy czymkolwiek innym, to nie jest cos co dopasujesz do matematycznego wzoru i zawsze musi wyjsc dobry wynik. jako przyklad zalaczam screen z medianami, zauwaz ze tez nie kazda dala zarobic, a popatrz na ile sposob mozna bylo uzyc tej techniki
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Gaduła
Z tym też się zgodzę ,bo wyraźny szczyt/dołek musi być dobrze widocznyMarek12578 pisze:jeszcze mala rada

Marek12578 dostał ode mnie pochwałę . Dlaczego ?
Bo wniósł coś dodatkowego do dziennika. W tym przypadku pokazał jak klasyfikować dobre dołki /szczyty. Brawo

Pozytyw Tobie też bym dał pochwałę za dobre screeny ,ale już dostałeś od kogoś innego

Wszystkim co wnoszą coś do dziennika serdecznie dziękuję.
Cadermo niepotrzebnie się złościsz, bo żadnym wysłannikiem nie jestem i nie atakuje LT, jedynie konfrontuje to co się naczytałem o LT, z tym co się co raz częściej czyta (kąt LT) równie dobrze mógłbym się pytać Konrada o to, lub Tomka, bo oni tez grają LT, a o kątach Tomek mi kiedyś napominał, ale nie wdrożyłem się wtedy w to, a szkoda.
Zawsze kiedy podpytuje traderów czym się kierują towarzyszy temu zwykła ciekawość nic więcej.... Nie rób ze mnie jakiegoś demona i zadymiarza....
Z pewnych powodów osobistych postanowiłem tu o to zapytać, a nie gdzie indziej, bo dziennik jest ciekawy i mógłby się stać pewnego rodzaju pionierskim dziennikiem, gdzie wszelkie teorie o LT zostały by sprostowane....
Mój sposób rysowania LT jest tym podstawowym, z tych podstawowych źródeł, który każdy czyta, a po czasie wiem, że nie wszystko o LT tam piszą i z tego co zauważyłem prędzej napotkam fałszywe 3 odbicie niż te prawdziwe.....
Jedyne co miałem na celu to sprostować wiedzę o LT, bo ta podstawowa w moim mniemaniu jest lekko mówiąc badziewna.
Także nie unoś się bo to nikomu nic nie da
Sorka za offtop
Marek12578
I o to mi chodziło, coś nowego czego nigdy na oczy nie widziałem. Kto wie może to jest ten złoty środek którego poszukuje a o czym się nie pisze
Zawsze kiedy podpytuje traderów czym się kierują towarzyszy temu zwykła ciekawość nic więcej.... Nie rób ze mnie jakiegoś demona i zadymiarza....
Z pewnych powodów osobistych postanowiłem tu o to zapytać, a nie gdzie indziej, bo dziennik jest ciekawy i mógłby się stać pewnego rodzaju pionierskim dziennikiem, gdzie wszelkie teorie o LT zostały by sprostowane....
Mój sposób rysowania LT jest tym podstawowym, z tych podstawowych źródeł, który każdy czyta, a po czasie wiem, że nie wszystko o LT tam piszą i z tego co zauważyłem prędzej napotkam fałszywe 3 odbicie niż te prawdziwe.....
Jedyne co miałem na celu to sprostować wiedzę o LT, bo ta podstawowa w moim mniemaniu jest lekko mówiąc badziewna.
Także nie unoś się bo to nikomu nic nie da

Sorka za offtop
Marek12578
I o to mi chodziło, coś nowego czego nigdy na oczy nie widziałem. Kto wie może to jest ten złoty środek którego poszukuje a o czym się nie pisze

Wszystko o co pytasz jest w dzienniku i w dodatku odpowiedziałem Ci po raz kolejny. Może kiedyś jak znajdę czas napiszę trochę nie o samym zajmowaniu pozycji ,a o tym jak dokładnie wyznaczać LT i dlaczego nie w inny sposób.Także nie unoś się bo to nikomu nic nie da Wink
Sorka za offtop
Nie unoszę się ,po prostu nie chcę tu żadnych Zicmarowskich postów. Nie zabronię CI tu pisać ,bo to wolny kraj. Nawet dobrze ,ze tu piszesz . Ale jeśli Ci odpowiadam to czytaj moje odpowiedzi. Jeśli uważasz ,że są one do d*py ,a sam twierdzisz co innego to zaprezentuj swoją teorię ,a nie neguj moje.
16 000 wyświetleń !

Szkoda ,że legendarny TeXs tu nic nie napisał ! Miał dobre szablony do LT. Może kiedyś coś napiszę w tym dzienniku .
Ostatnio zmieniony 07 lut 2012, 19:24 przez Cadermo, łącznie zmieniany 1 raz.
Damfry na tej stronie http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... &start=530 zobacz wykres Yawlarutan. Spójrz co jest nad luką i jak wygląda jego LT. Dlatego nie interesują mnie szczyty nad lukami przy trendzie spadkowym na małych interwałch bo nigdy nie wiesz co w tym czasie tam się działo (przynajmniej u mojego broka
Spiesz się powoli.
no ładnie , ładny wynik, , dziennik jeśli idzie o LT to jeden z lepszych i polecam tym co zaczynają inwestowanie na Forex. Jak Cadermo nie ma ma nic przeciw może zacznę wrzucać screeny . Do tej pory grałem na odbicia , przebicia grałem ale z M1 do tej pory. Dziś z braku czasu jeden trade na przebicie zaliczony na BE.Cadermo pisze:16 000 wyświetleń