Andrew's Pitchfork.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Polujemy na interwencję.

Do historycznego low zostało ledwo ~60 pipsów. Nie wierzę w to że Japonia ma gdzieś swoje najważniejsze zakłady produkcyjne.
Znowu to robisz ;)
Plus odstępstwo od systemu? :)

Japanese are having a few months of buying festival. Whole world is on -30% sale for them. They are buing currencies and expanding their industry abroad while you think that they have problem with strong Yen. They are printing money that are covered in great demand, buying foreign companies and assets, and these money are going back to Japan. You see a problem there? Maybe they want you to think that they have a problem and behind your backs they just getting profits. Ask yourself what will happen when demand for Yen will weaken. Japs have their assets, forein currencies, industry and meanwhile half of the world have artificially pumped Yen. The music stops, and the last one switches the lights off... if you know what I mean.

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Stforex pisze:
Polujemy na interwencję.

Do historycznego low zostało ledwo ~60 pipsów. Nie wierzę w to że Japonia ma gdzieś swoje najważniejsze zakłady produkcyjne.
Znowu to robisz ;)
Plus odstępstwo od systemu? :)
Kusi mnie to :)), poczekam z tydzień :))... Taki tyci tyci wyjątek :P.

Mpapiez

Dziś było wejście na "BUY, w miejscu w którym zaznaczyłem wieczorem.

O dziwo skończło się na S/L w wysokości 23 pipsów. Poźniej jako że przebiło kolejny raz slidinga, wszedłem w SELL -> sygnał zmiany trendu. BIS coś tam próbuje spekulować, ale wątpię że chłopaki dadzą radę odwrócić silny trend i przebić się przez 2 opory.
Dziś więcej wejść nie będzie. Jako że mam ważniejsze sprawy do zrobienia.

Awatar użytkownika
trader
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: trader »

Kolejny widelec zakończył się fajnym wynikiem :)

Linia median line przetestowana - czekamy co się wydarzy dalej :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Just do it !

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

Ogólnie podoba mi się APF - fajne narzedzie.
Na chwilę obecną najbardziej nurtuje mnie dobór swingów do kreślenia widelca - maciej jakieś swoje koncepcje w tej kwestii?

Mpapiez

I stało się :). Popłynąłem pięknie. Pomimo ustalonej wcześniej strategii wejścia, uległem złudzeniu spadku. Oczywiście żeby było zabawniej zapomniałem ustawić S/L i poszedłem robić swoje :). Cena mi niby przebiła czerwonego sliding parallela, ale to było zaledwie muśnięcie.

Wtedy też była informacja o zakupach przez BIS, a później przez ABC. Grałem przeciwko dwóm wielkim instytucjom.

Jeżeli jeszcze cena zawróci w okolicach gdzie zaznaczyłem powrót, to już w ogóle było by fajnie.

Dziennik był prowadzony na prawdziwym koncie, co prawda z małymi pieniążkami. Mimo wszystko strata 40% zmusza do przeanalizowania pewnych rzeczy.

Dzienniczek zostanie zatrzymany na jakieś ~2-3 tygodnie max do końca lutego. Mam obronę inż wkrótce i trzeba się skupić na pisaniu pracy.

Póki co do zobaczyska :) i powodzenia !

Ps. Handlować narazie nie będę, a jedynie rano będę skrobał widelce co by z formy nie wypaść.

Awatar użytkownika
trader
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: trader »

Mały update. Test górnej median line.
Just do it !

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

dobre wyniki, aż miło popatrzeć jak strategia działa :)

Mpapiez

Czyżby idealne wejście na short ?

Silne opory wyżej są, dyweregencja miśka jest, górna banda jest.

Co prawda przejście przez zielonego slidinga może oznaczać zmianę trendu, ale dopiero przejście przez zielonego hagopiana to potwierdza.

Tyle sygnałów ograniczających, mówi żeby włazić :), najwyżej buy stop powyżej hagopiana.

Mpapiez

Nowy widelec.

Moim zdaniem możliwe że w tamtej strefie nastąpi jeszcze małe wybicie, i potem będziemy albo jechać w dół, na odbiciu od czerwonej bandy, albo polecimy do góry do zielonej bandy. Potwierdzeniem powinno być przejście przez czerwonego slidinga.

Nie ma co, rysowanie to mi fajnie wychodzi, gorzej tylko że zamiast grać to co widzę :), grałem to co myślałem.

Ciekawe czy się sprawdzi.

ODPOWIEDZ