FXsalt , www.fxsalt.com

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

Vilde pisze:Ja Cie oświecę, 11 punktów to 1,1 pisa
1.1 pipsa to nie jest zadna tragedia. Niektorzy MM nadal nie oferuja takich spreadow.
Byla niska plynnosc to moze sie lekko rozjechali.
Byc moze przesiadles sie z brokera z kwotowaniem do 4tego miejsca po przecinku, a oni maja 5 i jest to jakis szok dla Ciebie, ale zupelnie nie widze powodow do paniki czy dalszego sensu tej konwersacji.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Panowie, spokojnie, bo zrobiły się dwie strony o niczym... :) Przecież nic się nie stało, chyba, że ktoś stracił na demo i chce donos do KNFu składać... :D

Wiem o co chodzi Vilde. Spread skakał z 0.1 na 1.1 i tak na zmianę nie przybierając żadnych innych wartości po drodze. Strzelam, że był to jakiś problem z datafeedem ale to już potwierdzić może tylko sam broker. Nikomu nic się nie stało, spread był w granicy rozsądku i tego co oferują inni brokerzy STP/ECN.

adi1711
Daj znać jak rozpatrzą reklamację.
Ostatnio zmieniony 01 lut 2012, 11:52 przez raposo, łącznie zmieniany 1 raz.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Vilde
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Vilde »

eh, drugi raz pisze że nie chodzi mi o wielkość spreadu tylko o jego zastój. Kiedyś była podobna sytuacja jak przez dłuższy czas spread był nieruchomo na 0. Pisałem o tym, ponieważ jak mają problemy ze spreadem to mogą się pojawić jakieś nieprzewidziane szpiki

dokładnie raposo o to mi chodziło, po prostu chciałem zwrócić na to uwagę bo to nie jest codzienność

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _/_/Dariusz_/_/ »

Witam,

Ja mam zle doswiadczenia z fxsalt ze wzgledu na polowanie na SL.
Sytauacja miala miejsce przy bardzo niskiej plynnosci w piatek przed zamkneciem rynku. 5 min przed byl ogromny skok jak mysle jakis blad na serwerze bo nie podejrzewam o inne rzeczy i zamknelo mi zyskowna pozycje ze strata, reklamacje uznali po 3 tyg. bylo to jakies 1,5 roku temu. W sumie wszystko bardzo ladnie chodzilo i zlecenie szybko wchodzily, ale 2 razy mialem ten ww. problem , nie wiem jak jest teraz ale chyba konkurencja rosnie z tego co widze bo schodza z marzy. Tak wiec ogolnie polecam, ale sa lepsi.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

_/_/Dariusz_/_/ pisze:Witam,

Ja mam zle doswiadczenia z fxsalt ze wzgledu na polowanie na SL.
Sytauacja miala miejsce przy bardzo niskiej plynnosci w piatek przed zamkneciem rynku. 5 min przed byl ogromny skok jak mysle jakis blad na serwerze bo nie podejrzewam o inne rzeczy i zamknelo mi zyskowna pozycje ze strata, reklamacje uznali po 3 tyg. bylo to jakies 1,5 roku temu. W sumie wszystko bardzo ladnie chodzilo i zlecenie szybko wchodzily, ale 2 razy mialem ten ww. problem , nie wiem jak jest teraz ale chyba konkurencja rosnie z tego co widze bo schodza z marzy. Tak wiec ogolnie polecam, ale sa lepsi.

Pozdrawiam.
Wtedy jeszcze mieli wszystko z FxPrimusa także to zupełnie inna para kaloszy niż teraz.
I wcale nie twierdzę, że lepsza

adi1711
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: adi1711 »

Ok. więc piszę co i jak w sprawie reklamacji :)
Właśnie dostałem zwrot kasy na MT4. Jest tego więcej niż jaki był balance przed tym błędem.
Zdaję mi się, że zostało to spowodowane tym, że cena po tym "błędzie" sięgnęła moich ustawionych TP więc normalnie zostałyby zakończone profitem i taki też profit zyskałem.
Postąpili według mnie i wobec mnie bardzo uczciwie :) nie wiem jak z innymi.
Jak macie jakieś pytania to proszę :)

Edit: Teraz jeszcze muszę napisać do myfxbooka bo przez ten "błąd" mam Gain na poziome - 99% :) hehe

kam16
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kam16 »

No to super, że tak wszystko wyszło po Twojej myśli. Mam do Ciebie pytanie odnośnie synchronizacji FXsalta z myfxbookiem bo mi za nic to nie wychodzi. Ewentualnie mogę na priv napisać do Ciebie?

adi1711
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: adi1711 »

Jasne pisz na priv dokladnie co i jak :)

Camel4
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Camel4 »

FxSalt własnie poprawił strone internetową w języku polskim. Teraz to już wygląda naprawde przejrzyście.

FXfighter
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: FXfighter »

Chciałbym prosić osoby posiadające konta real w FXSalt o wypowiadanie się tutaj, jak aktualnie wygląda sytuacja u tego brokera, jak wygląda szybkość realizacji zleceń, czy są poślizgi, jak wygląda jakość datafeedu, czy zdarzają się szpilki i czy ogólnie występują jakieś problemy, a jeśli tak, to w jakim stopniu. Oraz czy generalnie polecilibyście tego brokera na chwilę obecną, czy jednak nie.

ODPOWIEDZ