Forex- sposób na życie

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
colt113
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: colt113 »

marcinradom pisze:tak sobie myślę, że szczęście mogłem mieć w jednej, dwóch, no w trzech transakcjach. jednak jak zerknę w historię swoich transakcji to na ilość 147 tylko trzy razy umoczyłem. odnośnie szczęścia to znam dwa przysłowia: głupi to ma zawsze szczęście oraz szczęście sprzyja lepszym. które z nich dotyczy mnie, okaże się jak już zagram na live.
szczęściem twym brak obciążenia psychicznego i na 90% gra bez SL ;) powodzenia na koncie real ;)
Olej wszystko! Gap się w wykres aż zrozumiesz po co się na niego tyle gapiłeś.

gfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: gfx »

seb23mj pisze:duże zlecenia są rozliczane troszke inaczej, więc opcja z 2 mld i ta dużym lewarem odpada :lol:
I dlatego nikt nie będzie zarabiał 200 miliardów rocznie.

Awatar użytkownika
TheExtraTerrestrial
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: TheExtraTerrestrial »

marcinradom pisze:W chwili startu miałem 100000$, teraz mam na koncie 148000$
Wirtualne straty nie bolą dlatego można sobie pozwolić na trzymanie otwartych stratnych pozycji do chwili gdy wyjdą "na zero" lub uśredniać straty. Przy odrobinie szczęścia można w ten sposób osiągnąć na demku blisko 100 % skuteczności.

Jeśli chcesz sprawić by gra na demku choć trochę przypominała real możesz spróbować zrobić tak: za każde 10 zł straty na demku odkładaj do skarbonki 5 zł :D I bądź w tym konsekwentny- nawet jeśli przez to nie starczy na fajki czy pifko.
W ten sposób zafundujesz sobie ból a przy okazji odłożysz sobie troszkę kapitału na konto real :D
Ja tak robiłem i nawet całkiem dobrze to działało, niestety zabrakło mi konsekwencji we wrzucaniu "piątek" do puchy i cały system szlag trafił :oops:

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

Cadermo pisze:
próbowałem NLP i różnych innych metod
ale nie tędy droga
Co wybrałeś w ostateczności?
znalazłem system który pasuje mi idealnie
w połączeniu ze zleceniami oczekującymi
doprowadził do sytuacji że zajmuje sie:
analizą - ustawianiem zleceń
i zarządzanie pozycją
w moim przypadku zgubne było oczekiwanie na sygnały wejścia - nuda doprowadzała mnie do pasji

jak pisałem
z pośród setek systemów mnóstwa TF trzeba po prostu znaleźć coś dla siebie
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

marcinradom
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: marcinradom »

TheExtraTerrestrial pisze:
marcinradom pisze:W chwili startu miałem 100000$, teraz mam na koncie 148000$
Wirtualne straty nie bolą dlatego można sobie pozwolić na trzymanie otwartych stratnych pozycji do chwili gdy wyjdą "na zero" lub uśredniać straty. Przy odrobinie szczęścia można w ten sposób osiągnąć na demku blisko 100 % skuteczności.
Żadna z moich transakcji na forexie nie trwała dłużej niż 6 godzin. 99% trwa do 10 minut. Te sześciogodzinne to przypadek, bo w pracy straciłem neta i nie mogłem ich zakończyć. Choć na dobre mi to wyszło, bo najwięcej na nich zarobiłem.
Pozdrawiam

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

marcinradom pisze:Żadna z moich transakcji na forexie nie trwała dłużej niż 6 godzin. 99% trwa do 10 minut. Te sześciogodzinne to przypadek, bo w pracy straciłem neta i nie mogłem ich zakończyć. Choć na dobre mi to wyszło, bo najwięcej na nich zarobiłem.
Pozdrawiam
Te 100 kawałków zielonych to real ,czy demo?

Awatar użytkownika
Jack
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jack »

marcinradom pisze: Konto demo złożyłem tydzień temu i po kilu początkowych porażkach, zaczęło mi dobrze iść. W chwili startu miałem 100000$, teraz mam na koncie 148000$ oczywiście demowych $
:wink:

Cadermo

Największym problem wielu ludzi na forexie grających na kontach realnych jest chęć szybkiego zysku. To jest główny powód dlaczego wielu traci :) Już nie chodzi nawet o stratę ,a chęć szybkiego przygarnięcia tysiaczków :wink:

Elegancko
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Elegancko »

A ja tak mysle, zeby sprobowac sie w firmach typu Proprietary trading :)

Wlasciwie jesli jest sie studentem i ma sie jeszcze mase wolnego czasu to nic na tym nie tracimy. Co sadzicie?

Cadermo

U mnie to odpada. Nie lubię robić dla kogoś . :wink:

ODPOWIEDZ