szczęściem twym brak obciążenia psychicznego i na 90% gra bez SLmarcinradom pisze:tak sobie myślę, że szczęście mogłem mieć w jednej, dwóch, no w trzech transakcjach. jednak jak zerknę w historię swoich transakcji to na ilość 147 tylko trzy razy umoczyłem. odnośnie szczęścia to znam dwa przysłowia: głupi to ma zawsze szczęście oraz szczęście sprzyja lepszym. które z nich dotyczy mnie, okaże się jak już zagram na live.
Forex- sposób na życie
Olej wszystko! Gap się w wykres aż zrozumiesz po co się na niego tyle gapiłeś.
- TheExtraTerrestrial
- Uczestnik

Wirtualne straty nie bolą dlatego można sobie pozwolić na trzymanie otwartych stratnych pozycji do chwili gdy wyjdą "na zero" lub uśredniać straty. Przy odrobinie szczęścia można w ten sposób osiągnąć na demku blisko 100 % skuteczności.marcinradom pisze:W chwili startu miałem 100000$, teraz mam na koncie 148000$
Jeśli chcesz sprawić by gra na demku choć trochę przypominała real możesz spróbować zrobić tak: za każde 10 zł straty na demku odkładaj do skarbonki 5 zł
W ten sposób zafundujesz sobie ból a przy okazji odłożysz sobie troszkę kapitału na konto real
Ja tak robiłem i nawet całkiem dobrze to działało, niestety zabrakło mi konsekwencji we wrzucaniu "piątek" do puchy i cały system szlag trafił
Pozdrawiam
znalazłem system który pasuje mi idealnieCadermo pisze:Co wybrałeś w ostateczności?próbowałem NLP i różnych innych metod
ale nie tędy droga
w połączeniu ze zleceniami oczekującymi
doprowadził do sytuacji że zajmuje sie:
analizą - ustawianiem zleceń
i zarządzanie pozycją
w moim przypadku zgubne było oczekiwanie na sygnały wejścia - nuda doprowadzała mnie do pasji
jak pisałem
z pośród setek systemów mnóstwa TF trzeba po prostu znaleźć coś dla siebie
"Tylko silnych los obdarza hojnie "
-
marcinradom
- Uczestnik

Żadna z moich transakcji na forexie nie trwała dłużej niż 6 godzin. 99% trwa do 10 minut. Te sześciogodzinne to przypadek, bo w pracy straciłem neta i nie mogłem ich zakończyć. Choć na dobre mi to wyszło, bo najwięcej na nich zarobiłem.TheExtraTerrestrial pisze:Wirtualne straty nie bolą dlatego można sobie pozwolić na trzymanie otwartych stratnych pozycji do chwili gdy wyjdą "na zero" lub uśredniać straty. Przy odrobinie szczęścia można w ten sposób osiągnąć na demku blisko 100 % skuteczności.marcinradom pisze:W chwili startu miałem 100000$, teraz mam na koncie 148000$
Pozdrawiam
-
Cadermo
Te 100 kawałków zielonych to real ,czy demo?marcinradom pisze:Żadna z moich transakcji na forexie nie trwała dłużej niż 6 godzin. 99% trwa do 10 minut. Te sześciogodzinne to przypadek, bo w pracy straciłem neta i nie mogłem ich zakończyć. Choć na dobre mi to wyszło, bo najwięcej na nich zarobiłem.
Pozdrawiam
-
Cadermo