sonny pisze:Tak było od zawsze. Internet został stworzony, aby wymieniać się informacjami żeby dać wszystkim ludziom dostęp do wiedzy i zdobyczy kultury z założenia miał być darmowy i ogólnodostępny. Tak internet też jest/był dotowany przez nas wszystkich.
Taa...

Nóż został stworzony, aby kroić m.in.mięso, człowiek to też mięso, możemy kroić nim ludzi...nie zależnie od ich aktualnego stanu punktów HP
Wybacz, ale to tłumaczenie naiwnego...
Wymieniaj się programami które napisałeś lub które są darmowe, jeżeli ktoś sobie nie życzy aby jego program został rozpowszechniany bez zapłaty to uszanuj jego wolę (było coś kiedyś o wolności i nosie, gdzie się zaczyna jedno tam się kończy drugie).
Rozumiem obawy o inwigilację, o nierówność stron względem prawa itd. ale bez takich pierdół...naprawdę pokolenie DD...(nie mówię bezpośrednio o tobie)
zz pisze:To wystarczy aby wyciągnąć daleko idące wnioski...
Można wyciągnąć jakieś wnioski, że rozumiem obawy?

Nie pisałem, że są lub nie są uzasadnione...
Chodzi mi o argumentację, a mianowicie o to, że jak z obawami tymi jakoś można dyskutować, tak, z tekstami, typu, "że nikomu nic nie ubywa" "po to jest internet" itp. nie sposób...nic więcej...więc ZZ nie wiem, o jakich wnioskach mówisz...