ACTA: nadchodzi atak internetowej cenzury

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.

ACTA - znajomość ustawy (czy przeczytałeś) i stosunek do niej

Czytałem - nie chcę wprowadzania
28
41%
Czytałem - chcę wprowadzania
6
9%
Nie czytałem - nie chcę wprowadzania
27
40%
Nie czytałem - chcę wprowadzania
7
10%

Liczba głosów: 68

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Oj lemingi kochane. Wierzycie w tą papkę medialną bez sprawdzenia informacji.
Kim został aresztowany w piątek. Gdzieś muszą być super szybkie sądy że dostał wyrok tak szybko.
Dajecie robić z siebie idiotów przez debili którzy boją się o utratę zysków ze swoich "legalnych" interesów.
http://www.huffingtonpost.com/2012/01/2 ... 29942.html
Kim Dotcom, a German national also known as Kim Schmitz, will be held in custody in New Zealand until February 22 ahead of a hearing of a U.S. extradition application.
Mnie się już nie chce udzielać w tym wątku bo nie ma to najmniejszego sensu.
Nikt tu nie chce znać faktów!!!!!!!!!
Rządzi generacja "DD" i tylko o to im chodzi a całą tą gadkę o wolności słowa i cenzurze tak naprawdę można sobie w buty wsadzić.
Przestańcie samych siebie okłamywać o co wam tak naprawdę chodzi.
http://infotuba.pl/publicystyka/acta_i_ ... a15275.xml
Ostatnio zmieniony 31 sty 2012, 19:33 przez daromanchester, łącznie zmieniany 1 raz.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: LowcaG »

daromanchester pisze:Rządzi generacja "DD" i tylko o to im chodzi.
Coś w tym sensie, DD i "mi się należy"...niestety...

Płoć
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Płoć »

daromanchester Mam pytanie. Jaka jest wyższoć filmu/muzyki nad książką w bibliotece? Jakby ludzie nie mieli książek w bibliotece...., to by musieli kupić. Wtedy by zarobiły więcej i wydawnictwa i ludzie te ksiązki piszący. Logiczne, nie? A jednak biblioteki są..., i udostpęniają ksiązki ZA DARMO.

Niebawem wypuszczam artykuł do wydawnictwa.... i te wydawnictwo sprzedaje egzemplarz do czytelni, gdzie jest powszechnie czytelnikom udostępniany. Coś tutaj jest nie tak, nie uważasz?
Czasami w takich czasopismach jest wiedza i praca ludzka dużo większa, bardziej twórcza, bardziej wartościowa niż nie jedna gierka czy program. A jednak to chroni się programy(filmy i muzykę o dziwo trochę mniej) a nie czasopisma/książki.

hmmm, dlaczego z punktu moralnego tak jest? Jeżeli ktoś ściągnie sobie gierkę to złodziej, a jak wypozyczy sobie ksiązkę to już nie jest złodziej... . Gdzie tutaj logika?

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Odsyłam do ustawy:
http://www.bn.org.pl/o-bn/ustawa-o-bibliotekach

Biblioteki miały zawsze szczególne prawa.
Do tego wydawcy mają obowiązek dostarczenia egzemplarzy obowiązkowych za darmo.
http://www.bn.org.pl/zbiory/egzemplarz- ... wiazkowych
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr

Płoć
Gaduła
Gaduła

:) Ustawa ustawą. Uczciwość moralna uczciwością moralną. Jeżeli chroni się twórczość intelektualną to ją chrońmy. A nie mówmy, która powinna być lepiej.gorzej.

Prowadzę biznes gdzie państwo nagle jedną ustawą przestało się martwić o MOJE prawo własności. Wiem, co mówi ustawa. Ale wiem jak to wygląda pod kątem moralnym..., tym bardziej, że wkładałem kasę w biznes kiedy ustawodawca bardzo dobrze zabezpieczał moje interesy. Nagle mu się odwidziało.

Według kogoś kto ciągnie gry/filmy/muzyke, itd to pokolenie DD..., ja myslę, że można to spokojnie rozszerzyć do tych co czytają książki z biblioteki.
Dodam, że abym napisał ten artykulik sam korzystam z BARDZO DROGIEJ bazy danych czasopism, gdzie trzeba zapłacić baaardzo grube pieniądze aby móc sobie poczytać czyjąś twórczość. Zapłaciłem masę kasy abym mógł ten artykuł napisać... .

Uważam, że jeżeli rozszerzać chcą ochronę/uskuteczniać obecnych twórców to mozna to rozszerzyc na biblioteki z których ja już nie korzystam-tylko muszę z tych wysoko płatnych..., gdzie nie ma mowy o darmowym dostępie. A że inni nie wykształcą się? a to mój problem? niech płacą... . Tak by było uczciwiej.

Ja za dostęp do wiedzy płacę, nie widzę powodu dlaczego inni by nie mieli płacić.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

daromanchester pisze:Oj lemingi kochane. Wierzycie w tą papkę medialną bez sprawdzenia informacji.
daromanchester pisze:Dajecie robić z siebie idiotów przez debili którzy boją się o utratę zysków ze swoich "legalnych" interesów.
daromanchester pisze:Nikt tu nie chce znać faktów!!!!!!!!!
Przestańcie samych siebie okłamywać o co wam tak naprawdę chodzi.
daromanchester nie jesteś obiektywny....
Jeżeli byś dorzucił do tego co napisałeś...,że trzeba dać bezrobocia po 10 tyś zł miesięcznie przez cztery lata...,a następnie wymagać tego o czym piszesz ...byłaby między nami pełna zgoda...
Zapoznaj się z tym tematem...
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 093#411093

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Płoć tak było od zawsze. Po to zostały stworzone biblioteki żeby dać wszystkim ludziom dostęp do wiedzy i zdobyczy kultury.
Biblioteki też mają gry, filmy. Są dotowane przez nas.
Wychodzi na to że uważasz albo wszystko jest za darmo albo nic.
Niestety musi być jakiś kompromis.

zz o czym ty pisze? Że niby mamy dać 10tys bezrobocia na cztery lata żeby ludzie zaczęli samodzielnie myśleć?????
Bo tak wynika z Twojego postu.
Ja odnosiłem się do tego obrazka na którym było napisane że Kim dostał wyrok 50 lat co jest g.... prawda.
A Ty mi tu znowu z emeryturami wyjeżdżasz :mrgreen:

Płoć
Gaduła
Gaduła

daromanchester pisze:Wychodzi na to że uważasz albo wszystko jest za darmo albo nic.
Ja też uważam, ze kompromis to dobra rzecz. Jednak uważam, że ten kompromis co jest teraz to trochę jak 3 wilki i owca doszły do kompromisu, że owcę trzeba zjeść. Ja uważam się za owcę:)

Powiedz mi gdzie w Polsce biblioteki mają gry....? To bardzo ciekawe. Filmy wiem, ze mają, bo własnie mam dwa na biurku:)

sonny
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sonny »

daromanchester pisze: Płoć tak było od zawsze. Po to zostały stworzone biblioteki żeby dać wszystkim ludziom dostęp do wiedzy i zdobyczy kultury.
Biblioteki też mają gry, filmy. Są dotowane przez nas.
Wychodzi na to że uważasz albo wszystko jest za darmo albo nic.

Tak było od zawsze. Internet został stworzony, aby wymieniać się informacjami żeby dać wszystkim ludziom dostęp do wiedzy i zdobyczy kultury z założenia miał być darmowy i ogólnodostępny. Tak internet też jest/był dotowany przez nas wszystkich.

ODPOWIEDZ