Dziennik wnuka Elliotta

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Hm, też z pewną nieśmiałością postawiłem kupę, po spadku do 1,3101, ale nie jestem przekonany, że to początek cyklu 5+3... Czy myślisz, że to idzie jak w moim załączniku?

Zapomniałem dodać, że próbuję się nauczyć fal, z wielką pomocą... wiesz pewno kogo ;-) ale ciężko mi to idzie, mam zakuty łeb...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
pmleczko
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pmleczko »

Ucz się ucz, nigdy nie wiadomo co się może przydać :) Oznaczenia bez alternatywy, która jest na tyle wyraźna że chyba nie trzeba zaznaczać.
Ostatnio zmieniony 30 sty 2012, 20:13 przez pmleczko, łącznie zmieniany 4 razy.

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andymen »

Wirus pisze: Czy myślisz, że to idzie jak w moim załączniku?
Otwierałem pozycję z nadzieją na piątkę w górę, oczywiście możliwe że cały ruch w górę to było abc, więc możemy być w tej chwili tylko w korekcie. Jeśli będzie to piątka, to musi to być w podfalach 1 i 2, a w tej chwili jesteśmy w 3. Ale równie dobrze może to być ab i jesteśmy w c. A jak to w przypadku fal : "czas pokaże";)
Nie załączam wykresu, bo od mojego wejścia nic się nie zmieniło, więc nie ma sensu.
"Pewność siebie nie bierze się z nieomylności, ale z umiejętności radzenia sobie z błędami."
"Udany dzień, to dzień kiedy trzymasz się zasad od otwarcia pozycji po zarządzanie kapitałem".
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Witaj Piotrze! Myślę, że wiele osób ucieszy się, że wracasz na forum ;-)
Andymen: co by nie było - szacuneczek i szurnięcie nóżką z uchyleniem berecika ;-) Dajesz dobre sygnały, dziękuję.

szaman1977
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: szaman1977 »

eloo

wg mnie caly ruch od 2622 to wxy (fibo gra perfekcyjnie). w tym momencie mamy abc z wykreconym juz a.

a potwierdzenie ze to jest korekta znajdziemy w krosie gbpusd gdzie mamy ladne 5 fal od dolka

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

szaman1977 pisze:eloo

wg mnie caly ruch od 2622 to wxy (fibo gra perfekcyjnie). w tym momencie mamy abc z wykreconym juz a.

a potwierdzenie ze to jest korekta znajdziemy w krosie gbpusd gdzie mamy ladne 5 fal od dolka
No i jak to z teorią bywa, istnieje zawsze co najmniej jedna alternatywa. Teraz na gbpusd może być irr (co jest bardzo prawdopodobne) lub po prostu pójdzie dalej w górę. Tak czy inaczej kolejny szczyt wybity.
A co do edka możemy mieć do czynienia z korektą lub falą 5. Ja obstawiłem, że w tym momencie jest szansa na piątkę, więc w najgorszym wypadku nie zarobię. A rynek i tak niebawem powie "sprawdzam".
"Pewność siebie nie bierze się z nieomylności, ale z umiejętności radzenia sobie z błędami."
"Udany dzień, to dzień kiedy trzymasz się zasad od otwarcia pozycji po zarządzanie kapitałem".
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

WYJŚCIE NR 5

EURUSD
Long 1,3116
SL 1,3085

ZYSK:
cała pozycja zamknięcie na BE 1,3116 (zysk 0%)

BILANS cząstkowy od 16.01.2012:
5,95%
DD -2,0%
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

pmleczko pisze:Oznaczenia bez alternatywy, która jest na tyle wyraźna że chyba nie trzeba zaznaczać.
Też myślałem przez moment że to piątka, ale to raczej fala B dużej piątki. Albo fala B fali A fali drugiej.
pmleczko pisze:Ucz się ucz, nigdy nie wiadomo co się może przydać Smile
A ty czegoś się teraz uczysz? :wink: Czy raczej się cofasz stojąc w miejscu? :wink:

W załączniku moja śmieszna analiza, która i tak się nie sprawdzi. :wink:
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
pmleczko
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pmleczko »

Piątka, nie piątka to było oznaczenie na m1 malutkiego fragmentu. To co było dalej to było. Czy czegoś się uczę? Tak, przestałem pracować i poświęciłem się całkowicie grze. Jest to dla mnie nowe wyzwanie, któremu nie wiem czy sprostam. To dla mnie nauka. :) :wink:
Analiza, analizą nie ma znaczenia przecież. Raz się sprawdzi raz nie, to bez znaczenia.

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

Tak sobie wrzucę jak autor nie ma nic przeciwko?
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

ODPOWIEDZ