Dziennik wnuka Elliotta

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andymen »

WYJŚCIE NR 1

Long 1,4010
SL 1,3970 (ryzyko 2,1%)
TARGET minimalny 1,4250
TARGET 1,4600

ZYSK:
I połowa pozycji zamknięcie 1,4048 (zysk 1%)
II połowa pozycji zamknięcie 1,3970 (zysk -1%)

BILANS cząstkowy od 06.09.2011:
0,0%
DD -12,1%

Nie spodziewałem się tak szybkiego zamknięcia pierwszej połówki, ale zamknięcie systemowe.
"Pewność siebie nie bierze się z nieomylności, ale z umiejętności radzenia sobie z błędami."
"Udany dzień, to dzień kiedy trzymasz się zasad od otwarcia pozycji po zarządzanie kapitałem".
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

WEJŚCIE NR 2

Long 1,3835
SL 1,3787 (ryzyko 2,2%)
TARGET 1,4500

ZYSK:
cała pozycja zamknięcie 1,3787 (zysk -2,2%)

-2,2%
DD -12,1%

W sumie nie jestem do końca przekonany do tego wejścia, ale sygnał, to sygnał.
Poszło ekspresowo...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Pewność siebie nie bierze się z nieomylności, ale z umiejętności radzenia sobie z błędami."
"Udany dzień, to dzień kiedy trzymasz się zasad od otwarcia pozycji po zarządzanie kapitałem".
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

WEJŚCIE NR 3

Long 1,3678
SL 1,3625 (ryzyko 2,3%)
TARGET 1,4500

ZYSK:
I połowa pozycji zamknięcie ...
II połowa pozycji zamknięcie ...

-2,2%
DD -12,1%

Niedługo zacznę prowadzić dziennik kamikadze, ale to już mój ostatni long w tym tygodniu :lol:
Dołączam analizę do mojego szalonego wejścia na dziennym. Trójkąt powrócił :D
Brett Steenbarger

kichol
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: kichol »

ah uparcie na to L ale może to ma sens
<iframe id="large-banner" src="http://zulutrade.com/TradeHistoryIndivi ... 596214〈=pl" width="510" height="400"

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

andymen pisze:Niedługo zacznę prowadzić dziennik kamikadze, ale to już mój ostatni long w tym tygodniu
W sumie wlazłem tu przez przypadek... dlaczego otwierasz transakcje na koniec tygodnia gdzie zmienność jest najmniejsza ? Co zrobi Azja w niedzieln0-poniedziałkową noc..
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

WYJŚCIE NR 3

Long 1,3678
SL 1,3625 (ryzyko 2,3%)
TARGET 1,4500

ZYSK:
cała pozycja zamknięcie 1,3585 (zysk -4,4%)

-6,6%
DD -12,1%

Bez komentarza... :?
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

WEJŚCIE NR 4

Long 1,3660
SL 1,3592 (ryzyko 2,5%)
TARGET 1,4500

ZYSK:
cała pozycja zamknięcie 1,3592 (zysk -2,5%)

-9,1%
DD -12,1%
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

WEJŚCIE NR 5

Long 1,3685
SL 1,3621 (ryzyko 2,5%)
TARGET 1,4500

ZYSK:
cała pozycji zamknięcie 1,3621 (zysk -2,5%)

-11,6%
DD -12,1%
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

W ramach oczekiwania na sygnał/przeczekiwania kaszany (niepotrzebne skreślić) pobawiłem się w analizę na m15. Z racji tego, że gram na H1, to traktuję to jako ciekawostkę. Będzie okazja ocenić ją za kilka dni, ale według mnie jest cień szansy, że jest prawidłowa. :lol:

Biorę tu również pod uwagę, że moje zdrowie psychiczne uległo pogorszeniu, ale chyba po takiej konsoli jaka męczyła nas ostatnio na edku jest to uzasadnione :shock:

P.S.
Poprawiłem nieco ostatnich kilka fal.
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

No i stało się. Zatoczyłem koło, tudzież wykonałem obrót o 360 st. :lol:
Od czasu mojego ostatniego DD w ramach poszukiwań nowej drogi odszedłem od fal na rzecz mechanicznego tradingu. Przez ten cały czas zawieszenia dziennika testowałem kilka pomysłów na demie. Doszedłem do jednego podstawowego wniosku, który zresztą wydawał mi się pewnikiem już wcześniej: nie nadaję się do skalpingu. Zaliczyłem również testy EA. Sam już nie wiem jak ocenić czas poświęcony na te wszystkie eksperymenty, ale raczej był to czas stracony.
W międzyczasie na mojej platformie pojawiło się kilka usprawnień. Tu przy okazji muszę pochwalić mojego brokera, bo kiedy zgłosiłem propozycję dodania jednego z ulepszeń, to zapewnił mnie, że pojawi się ono po aktualizacji i faktycznie tak się stało.

Jedno słowo jeszcze odnośnie analiz. Postanowiłem odejść od nich skupiając się głównie na wejściach. Kiedy patrzę z perspektywy czasu na nie, to wydaje mi się to tylko niepotrzebnym mądrzeniem. Zawsze na wykresach z wejściami będziecie widzieli oznaczenia, ale nie zamierzam próbować "przepowiadać" kierunku w którym pójdzie rynek. Wszystkie ewentualne komentarze będą związane tylko i wyłącznie z moim planem gry.
Zasady wejść pozostają bez zmian, a jedyne co się zmieni, to zarządzanie pozycją na wyższym TF-ie niż jej otwarcie.

Tak więc witam ponownie wszystkich zaglądających do dziennika :D
Brett Steenbarger

ODPOWIEDZ