ACTA: nadchodzi atak internetowej cenzury

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.

ACTA - znajomość ustawy (czy przeczytałeś) i stosunek do niej

Czytałem - nie chcę wprowadzania
28
41%
Czytałem - chcę wprowadzania
6
9%
Nie czytałem - nie chcę wprowadzania
27
40%
Nie czytałem - chcę wprowadzania
7
10%

Liczba głosów: 68

Płoć
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Płoć »

Jack pisze:MSWiA zamówiło już odpowiednie programy do lokalizacji użytkowników Tora w Narodowym Centrum Badań i Rozwoju. Także pozostaje chyba gołąb pocztowy
Z tego co mi wiadomo, można jedynie mniej więcej czegoś(ale bardzo ogólnikowo) się dowiedzieć o tym kto jest na końcu i początku TOR-a, ale dokładna identyfikacja jest niemożliwa bez konfiskaty serwerów-sporo służb specjalnych ma zakusy na tego typu dane, więc na pewno sporo wywaidów nad tym już od dawna pracuje. Zresztą cyberterroryzm się do nas zbliża

Od siebie dodam, że nie widziałem jeszcze jakiegoś rewolucyjnego polskiego wynalazku zrobionego w Polsce, który by nie był już gdzieś wcześniej zrobiony. Więc jeżeli na świecie nie umieją..., to wiadomo jak te badania się na 99% zakończą. Zresztą TOR to ochrona przed dzieciarnią, Poważna ekipa się w TOR-a nie bawi.

Oj, no zarządzający TOR-em zrobią tak-przed cenzurą Chińczyków, Rosjan i innego reżimu będą stawiać serwery u nas, natomiast przed zakusami naszych rządzących będą stawiać w Chinach. Myśle, że Chińczycy się nie obrażą, jak im serwery będą powstawać u nich do walki z imperialistami i na dodatek kaska z tego jest a ludzie pracę, a przy okazji można poatakować sobie bezkarnie kogo tam będą chcieli.

Martwi mnie coś tylko: gorzej jak ludzie zaczną ZEUS-a piratować:) Wtedy to już im chyba tylko Bozia może pomóc. 8)-rządzącym i adminom.

hmmm, a, i narazie hackerka straszy tylko ujawnieniem tajnych danych..., gorzej jak zaczną straszyć czymś poważniejszym.....

daromanchester pisze:Za to baaaaaardzo ciekawi mnie praktycznie brak zainteresowania nową polityką prywatności googla i YT która wchodzi w życie od 1 marca.
Prościej będzie zmienić wyszukiwarkę(tak właśnie działa prawo rynku)-ostatnio testowałem kilka i byłem pozytywnie zaskoczony. Szczerze powiedziawszy ta polityka jest skandaliczna IMHO. Zresztą coś ostatnio mnie dziwnie atakują reklamy o FOREX chociaż po każdym zakmnięciu przeglądarki czyszczę ciasteczka. hmmm, moze czas na TOR-a, albo inne dziadostwo. no nie wiem.... .

Ewentualnie podczas przesyłki danych mozna szyfrować dane silnym SSL. Życzę im powodzenia w łamaniu hasełka. 8)

Jack pisze:Nie przesadzaj, nie żyjemy w Meksyku. Jeżeli ktoś nie zgadza się z wyrokiem czy działaniem judykatywy to zawsze może odwołać się do TK czy MTS'u tudzież innej organizacji. To już nie lata '90.
Pewnie, że mozna. To ile będę siedział w areszcie czy tam więzieniu nim mnie uniewinnią? z 10 lat? :lol:
Taki system byłby dobry jakby po niesłusznym oskarżeniu/wyroku była vendetta w stylu Kaukazkim 8) jakby krzywda była źle zadość uczyniona.

W tej całej sprawie przeraża mnie najbardziej ignorancja ludzi od zabezpieczeń. Swoją droga muszę sobie zrobić(i Wam też radzę) taki savepack. Tak na wszelk wypadek jakby moje najgorsze przypuszczenia się spełniły.

EDIT:poprawka małego błędu merytorycznego;)
Ostatnio zmieniony 30 sty 2012, 16:39 przez Płoć, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jack
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jack »

Tig3r pisze: Możesz wskazać taki przepis w dokumencie?
Choćby samo użycie słowa 'współpraca międzynarodowa" za którym może stać milion pojęć. Wystarczy że USA w imieniu obrony interesu UMG czy WMG zażąda od Polski przedstawienia jakie kroki zostały podjęte w walce z piractwem. Dodatkowo zażąda zablokowania jakiś stron oraz wydania właściciela-doskonale to pokazał przykład Brytyjczyka, który wg. prawa brytyjskiego nie popełniał przestępstwa pomimo to sądy brytyjskie narobiły w gacie i bez większego problemu wydali go USA. http://zwyczajnie-normalny.nowyekran.pl ... ces-do-usa Nie zdziwiłbym się gdyby w Polsce zrobiono identycznie, jeszcze z pocałowaniem dłoni i ekstradycja na koszt polskiego budżetu.
Płoć pisze:Zresztą TOR to ochrona przed dzieciarnią, Poważna ekipa się w TOR-a nie bawi.
Teraz tak, kilka lat temu na forach dostępnych przez Tor można było znaleźć naprawdę szokujące rzeczy, kto dobrze poszuka w googlach znajdzie screeny.
Płoć pisze:Pewnie, że mozna. To ile będę siedział w areszcie czy tam więzieniu nim mnie uniewinnią? z 10 lat?
Niekoniecznie, zależy od sprawy. Jeżeli wyrok nie jest prawomocny (wnieśliśmy zaskarżenie w terminie) to nikt Cie 10 lat nie będzie trzymał-istnieje domniemanie niewinności, dodatkowo używa się środków zapobiegawczych jak zabranie paszportu (zakaz opuszczania kraju), poręczenie majątkowe, obowiązek stawiania się przykładowo co tydzień na komendzie i wiele innych. Poza tym w więzieniach nie ma miejsc, żeby ot tak sobie wsadzać tam ludzi bez powodu. Ludzie z prawomocnymi wyrokami czekają po kilka lat, żeby swoje odsiedzieć a Ty mówisz o wsadzaniu ludzi, którym winy nie udowodniono-za dużo amerykańskich filmów.

Płoć
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Płoć »

http://wiadomosci.onet.pl/raporty/prote ... omosc.html

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... Jxo#t=128s
polecam od 2:10

To ja sie pytam jak to jest? To rutynowe, że dzwonia do nich z amabsady USA czy nie jest rutynowe? No i TO JEST NORMALNE?!
:twisted:

W jakim ja kraju żyję... .

Coraz ciekawiej sie robi, muszę sobie gdzieś to wszystko zapisać, może książkę napiszę?

Już mam nawet dobry pomysł na tytuł: "Polska dyplomacja i paranormal activity na łączach".

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

http://mises.pl/pliki/upload/kinsella-przeciwIP.pdf

http://mises.pl/blog/2012/01/30/krakow- ... i-w-sieci/

Płoć pisze:W jakim ja kraju żyję... .
W wiezieniu.. :wink: Intelektualny Gułag dla g..
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Płoć pisze: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... Jxo#t=128s
polecam od 2:10

To ja sie pytam jak to jest? To rutynowe, że dzwonia do nich z amabsady USA czy nie jest rutynowe? No i TO JEST NORMALNE?!
Twisted Evil
Nie wklejaj linka po raz któryś. Było już 2 razy w tym temacie.
A co do hameryki to może niektórzy przejrzą na oczy jaki jest nasz większy brat.
I przestaną ich wielbić ponad wszystko. Oni chętnie by nam wprowadzili swoją demokrację.
Kiedyś telefony z Moskwy teraz z Waszyngtonu. Ot znak czasu :mrgreen:
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

sonny
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sonny »

Obrazek

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

sonny na litości to jest ameryka.
Tam można dostać więcej za podatki.
Jak to się ma do nas. Chyba że pokazujesz po to że chcesz żeby tak było.
Pytanie: Gdzie byś umieścił Madoffa na tym rysunku?
Oprócz tego trzeba by zbadać w jakim stanie każdy z nich był osądzany. Bo to jak porównywać wyroki z Polski z wyrokiem w Czechach.
Poza tym z tego co pamiętam właściciel megaupload podobno miał więcej na sumieniu o czym media nie mówią zbyt głośno.
I właśnie takie obrazki to jest "papka" informacyjna. Ludzie zamiast czytać i wyrabiać swoją opinię przyjmują informacje w najprostszej postaci komiksu.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
Helium
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Helium »

Gółwnie elektronika :fuckyou2: :fuckyou2: :509: :516:

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

I właśnie takie obrazki to jest "papka" informacyjna. Ludzie zamiast czytać i wyrabiać swoją opinię przyjmują informacje w najprostszej postaci komiksu.
daromanchester dlatego fundament to równe prawa dla wszystkich Obywateli...
A co oni z tym prawem zrobią to ich prywatna sprawa...
Moje zdanie znasz...

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Jack
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jack »

Ostatnio zmieniony 30 sty 2012, 22:22 przez Jack, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ