ACTA: nadchodzi atak internetowej cenzury
- Janek Trader
- Pasjonat
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia
Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg
Forex - wielka zmanipulowana szulernia
Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg
Co chciałeś uzyskać przez wklejenie tego? Bo jeżeli wierzysz w to, że zapis:
Dodatkowo sama Konstytucja jasno mówi:
Art. 32 ust. 1. Wszyscy są wobec prawa równi. Wszyscy mają prawo do równego traktowania przez władze publiczne.
Art. 45 ust.1. Każdy ma prawo do sprawiedliwego i jawnego rozpatrzenia sprawy bez nieuzasadnionej zwłoki przez właściwy, niezależny, bezstronny i niezawisły sąd.
W przypadku sporów handlowych środki zapobiegawcze, o której wnioskuje ACTA są niewspółmierne do zagrożenia któremu mają zapobiec. To nie pościg za Bin Ladenem. Sam dyrektor Głównego Inspektora Ochrony Danych Osobowych miał zastrzeżenia co do tej umowy co powinno dawać do myślenia.
oznacza to, że adwokat Cie wybroni (podczas gdy będziesz zwiedzał miejscowy AŚ) to bez obrazy ale jesteś naiwny.W przypadku postępowania prowadzonego bez wysłuchania drugiej strony każda Strona zapewnia swoim organom sądowym prawo do podejmowania natychmiastowego działania w odpowiedzi na wniosek o
zastosowanie środków tymczasowych i do bezzwłocznego podejmowania decyzji.
Dodatkowo sama Konstytucja jasno mówi:
Art. 32 ust. 1. Wszyscy są wobec prawa równi. Wszyscy mają prawo do równego traktowania przez władze publiczne.
Art. 45 ust.1. Każdy ma prawo do sprawiedliwego i jawnego rozpatrzenia sprawy bez nieuzasadnionej zwłoki przez właściwy, niezależny, bezstronny i niezawisły sąd.
W przypadku sporów handlowych środki zapobiegawcze, o której wnioskuje ACTA są niewspółmierne do zagrożenia któremu mają zapobiec. To nie pościg za Bin Ladenem. Sam dyrektor Głównego Inspektora Ochrony Danych Osobowych miał zastrzeżenia co do tej umowy co powinno dawać do myślenia.
Swietny artykul. Wychodzi na to ze nie tylko Wlochy moga poszczycic sie Mafia u wladzy...Janek Trader pisze:http://fiatowiec.nowyekran.pl/post/5009 ... tajne-dane
W artykule przewijaja sie takie sumy ze mam wrazenie ze dla pewnych ludzi 100-500k zl szlo jak na bulke.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway
Niektórzy nie czytają i opierają się tylko na mediach.. Miało on zmusić do myślenia - samodzielnego.Jack pisze:o chciałeś uzyskać przez wklejenie tego?
Sama ustawa niewiele daje, jest jakby wyznacznikiem i dopiero konkretne przepisy które by byłe pod to wprowadzone (wykonawcze) coś by mogły zmienić.Jack pisze:W przypadku sporów handlowych środki zapobiegawcze, o której wnioskuje ACTA są niewspółmierne do zagrożenia któremu mają zapobiec.
Wszyscy wiedzą że tak nie jest..Jack pisze:Art. 32 ust. 1. Wszyscy są wobec prawa równi. Wszyscy mają prawo do równego traktowania przez władze publiczne.
Wnioskować sobie mogą, pytanie jak to dalej zostanie rozpatrzone (na co przepisów nie ma).Jack pisze:W przypadku sporów handlowych środki zapobiegawcze, o której wnioskuje ACTA są niewspółmierne do zagrożenia któremu mają zapobiec.
Obecnie co gorsze zostały wprowadzone nowe uprawnienia dla NIK, tego jakoś nikt nie bronił, ale jakiejś ACTA która nić konkretnego nie wprowadza (ba i zapewne nie zostanie ratyfikowana ) to już wszyscy bronią.. Media robią ludziom wodę z mózgu..
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
W sprawie tego artykułu 12 ust 2 siedzę nad nim już dwa dni żeby przybliżyć wszystkim co on oznacza i czego można się obawiać.
A że prawnikiem nie jestem to idzie mi to powoli ale nie chcę wprowadzać nikogo w błąd więc wolę posprawdzać informacje które aktualnie posiadam ze faktycznym stanem prawnym
Co ciekawe oburzenie na ACTA moim zdaniem jest napędzane przez pewne grupy ludzi których to bezpośrednio dotyczy (strony warezowe).
To na nich padł blady strach po zamknięciu megaupload.
Przypominam że wedle polskiego prawa ściąganie plików nie jest nielegalne.
Nielegalne jest udostępnianie, więc większość powinna spać spokojnie.
Czas rozglądnąć się za freenet lub Tor, a i pewnie powstanie wiele innych ciekawych rzeczy bo internet nie lubi pustki.
Za to baaaaaardzo ciekawi mnie praktycznie brak zainteresowania nową polityką prywatności googla i YT która wchodzi w życie od 1 marca.
Warezowcy coś nie krzyczą na ten temat bo przecież nie będą protestować przeciw krowie którą doją.
Ale to temat na inny wątek.
A że prawnikiem nie jestem to idzie mi to powoli ale nie chcę wprowadzać nikogo w błąd więc wolę posprawdzać informacje które aktualnie posiadam ze faktycznym stanem prawnym
Co ciekawe oburzenie na ACTA moim zdaniem jest napędzane przez pewne grupy ludzi których to bezpośrednio dotyczy (strony warezowe).
To na nich padł blady strach po zamknięciu megaupload.
Przypominam że wedle polskiego prawa ściąganie plików nie jest nielegalne.
Nielegalne jest udostępnianie, więc większość powinna spać spokojnie.
Czas rozglądnąć się za freenet lub Tor, a i pewnie powstanie wiele innych ciekawych rzeczy bo internet nie lubi pustki.
Za to baaaaaardzo ciekawi mnie praktycznie brak zainteresowania nową polityką prywatności googla i YT która wchodzi w życie od 1 marca.
Warezowcy coś nie krzyczą na ten temat bo przecież nie będą protestować przeciw krowie którą doją.
Ale to temat na inny wątek.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
No ja bym to doprecyzował. Ludzie nie chcą ograniczeń - nie ważne jakie by one były - czy słuszne czy nie, ale skoro ktoś chce Ci zabrać choć cząstkę swobody to to jest w 90% ludzi od razu beeee.daromanchester pisze:Co ciekawe oburzenie na ACTA moim zdaniem jest napędzane przez pewne grupy ludzi których to bezpośrednio dotyczy (strony warezowe).
Już lecą pozwy na tych co zamknęli więc to jest jeszcze sprawa otwarta - szczególnie znając sody w USA.. Wielu ludzi legalnie korzystających z serwisu potracili dostęp do danych (a może i nawet same dane).daromanchester pisze:To na nich padł blady strach po zamknięciu megaupload.
http://www.pcworld.pl/news/379684/MegaU ... likow.html
Technologia torrentów (czy innych systemów wymiany plików) np działa tak że każdy ściągający jest udostępniającym i może tego się boją..daromanchester pisze:
Ostatnio zmieniony 30 sty 2012, 15:42 przez Tig3r, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżeli masz mnie na myśli to nie baw się w infantylne podchody tylko napisz wprost.Tig3r pisze: Niektórzy nie czytają i opierają się tylko na mediach.. Miało on zmusić do myślenia - samodzielnego.
Rzecz w tym, że właśnie bardzo dużo daje i to w negatywnym znaczeniu. Odpowiednie przepisy w polskim prawie dotyczące zwalczania piractwa i obrotu podróbkami są obecne od jakiegoś czasu, kwestia tego że są martwymi przepisami-nie są egzekwowane. Wprowadzenie acta ingeruje w suwerenność państwa i niezawisłość sądownictwa, zagraniczne koncerny będą mogły się delikatnie mówiąc wpieprzać w działania sądów.Tig3r pisze: Sama ustawa niewiele daje, jest jakby wyznacznikiem i dopiero konkretne przepisy które by byłe pod to wprowadzone (wykonawcze) coś by mogły zmienić.
Nie przesadzaj, nie żyjemy w Meksyku. Jeżeli ktoś nie zgadza się z wyrokiem czy działaniem judykatywy to zawsze może odwołać się do TK czy MTS'u tudzież innej organizacji. To już nie lata '90.Tig3r pisze: Wszyscy wiedzą że tak nie jest..
Bo nikt tego nie nagłośnił. Nie panikowałbym tak, jak urzędasy zaczną wymagać szczegółowych danych to istnieje możliwość, że ludzie znów się wkuriwą i tym razem prócz internautów wyjdzie więcej osób na ulice. Z resztą nie czytałem tej ustawy, więc póki co się nie wypowiadam.Tig3r pisze:Obecnie co gorsze zostały wprowadzone nowe uprawnienia dla NIK, tego jakoś nikt nie bronił
MSWiA zamówiło już odpowiednie programy do lokalizacji użytkowników Tora w Narodowym Centrum Badań i Rozwoju. Także pozostaje chyba gołąb pocztowydaromanchester pisze:Czas rozglądnąć się za freenet lub Tor,

O nikim konkretnym nie pisałem, sam do siebie to przyczepiłeś (zakładam że nie słusznie)..Jack pisze:Jeżeli masz mnie na myśli to nie baw się w infantylne podchody tylko napisz wprost.
Możesz wskazać taki przepis w dokumencie?Jack pisze:prowadzenie acta ingeruje w suwerenność państwa i niezawisłość sądownictwa, zagraniczne koncerny będą mogły się delikatnie mówiąc wpieprzać w działania sądów.
No tak to że jest jakaś ustawa ACTA to panika (jeszcze nie została ratyfikowana), ale jak realne jednostka dostała narzędzia do działania to już nie ma problemu.. Jak to sam napisałeś - zawsze można wyjść na ulice i to w obu przypadkach. Poza tym jak już wspomniałeś konstytucje jest ona prawem nadrzędnym - zawsze możesz akta zaskarżyć że nie jest z nią zgodna.Jack pisze:Bo nikt tego nie nagłośnił. Z resztą nie panikowałbym tak
Na darmo tracą kasę. Zniszczą jedno, a na jej miejsce powstanie 5 kolejnych technologii..Jack pisze:MSWiA zamówiło już odpowiednie programy do lokalizacji użytkowników Tora w Narodowym Centrum Badań i Rozwoju. Także pozostaje chyba gołąb pocztowy Very Happy