Koncepcja ZERO LINE by MightyOne

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy używasz powyższego systemu

Tak
73
15%
Nie
199
41%
Zamierzam
209
43%

Liczba głosów: 481

Awatar użytkownika
exodus24
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: exodus24 »

Witam
Ponizej przedstawaiam sytuacje na kablu. Cena poraz kolejny doszla do oporu i zamknela sie ponizej. Na niebiesko zaznaczylem MZ H4 a na zolto D1. Teraz pytanie jezeli beda spadki to czy cena poleci do pierwszej niewykorzystanej MZ na H4 czyli w okolice 1.5600?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Keleris

na Twoich zrzutach widać, że wszystko chodzi jak w zegarku prawie :)
Wiecie tak trochę poprzeglądałem przez weekend niektóre pary dla pod kątem ZL i naprawdę zachęcająco to wygląda. Ale z tego co zauważyłem to najlepsze rezulataty są jak cena od 1 do 3 świecy wróci po momentum i wtedy należy sie ładować, natomiast jak cena wraca do ZL po kilkunastu lub kilkudziesięciu świecach to już różnie z tym bywa.
Czyli wnioskując chyba najlepiej jest jak jest momeentum czyli reakcja graczy ze zleceń np. oczekujących następnie cena wraca bo nie ma siły iść dalej i wtedy ładują się kolejni gracze i cena już idzie na trochę dłużej we właściwym kierunku :)
Takie jest moje odczucie i obserwacje.
Natomiast praca nie pozwala mi obserwować wykresów niższych niż H1 ale będę próbował również tę metodę zacząć wykorzystywać w swoich zagraniach jak coś ciekawego będzie to wrzucę zrzuty.
Pozdrawiam

Dodano po 4 minutach:

A jeszcze pytanko czy ktoś widział aby w journalach ktoś prowadził dziennik z gry ZL?
Niestety przeglądam journalne z kilku stron i nikt takie jorunala nie prowadził, chyba że coś przeoczyłem....
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
Keleris
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Keleris »

czerwinek pisze:Wiecie tak trochę poprzeglądałem przez weekend niektóre pary dla pod kątem ZL i naprawdę zachęcająco to wygląda. Ale z tego co zauważyłem to najlepsze rezulataty są jak cena od 1 do 3 świecy wróci po momentum i wtedy należy sie ładować, natomiast jak cena wraca do ZL po kilkunastu lub kilkudziesięciu świecach to już różnie z tym bywa.
Spójrz na to z innej strony. Masz momo na H1 i jednocześnie na H4. Cena wraca tam za 8 świeczek H1, ale za 2 świeczki H4 ;)

Nie zawsze jest tak różowo jak na tym screenie, ale jak nie wiadomo co się dzieje na bazarze, to lepiej zostawić go w spokoju:P

EDIT. nikt na razie nie gra ZL w journalach, jedynie sgorn coś prowadził, ale po 2 tygodniach zawiesił dziennik. Przeczytać warto dziennik PIE, admkowal prowadzi. SD jest bardzo podobne do ZL.
98% czekanie, 1% wejście, 1% wyjście.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Może założyć taki journal?
Myślicie że znalazło by się parę osób co od czasu do czasu coś by wrzuciło ze swoich zagrań?

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Załóż. Z zainteresowaniem bym zaglądał, ale oczekiwałbym wytłumaczenia systemu od podstaw, jak chłop krowie, żeby rozumieć, co piszesz ;-)

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Wirus
system to masz opisany tutaj :) , tam można by było wrzucać w ramach treningu swoje zagrania, no nic założę takie journal i zobaczymy czy coś z tego wyjdzie, jak nic to po prostu przepadnie jak inne :)

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Wiem, że jest opisany, ale spróbuj wyciągnąć wartościowe informacje ze 118 stron, pisanych przez dwa i pół roku... Przydałoby się uaktualnienie, w jednym miejscu.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Wirus nie jest to łatwe, ale nawet czytając cały ten journal możesz mieć różne podejścia do tej koncepcji, poza tym z tego co czytałem to jedni traktują inaczej ZL i inni trochę inaczej i najlepiej koncepcji dopasować pod siebie ale aby to zrobić trzeba tą metodą grać.
Ja ogólnie jestem zielony z tej metody i chcę jej trochę popróbować, a nóż to będzie to czego szukam :) A może to będzie jako dodatkowe potwierdzenie dla aktualnego sposobu jakim gram. Aktualnie gram z reguły PA, NT na D1 lub W1 oraz na podstawie formacji harmonicznych.
Ale nie ma to jak poznawać system na przykładach więc dla zainterestowanych podaję linka do założonego journala:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 558#413558

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

czerwinek pisze:Ja ogólnie jestem zielony z tej metody i chcę jej trochę popróbować
O, to podobnie jak ja; będę zaglądał, ale nie obiecuję, że coś wpiszę, bo nie lubię rozpowszechniać głupot ;-)

Awatar użytkownika
exodus24
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: exodus24 »

Witam
Moje dzisiejsze wejscia.
eur/usd - momo na interwale m30, po zejsciu na m5 zobaczylem takze momo i gdy cena cofnela sie w strone MZ otworzylem z palca

usd/chf Tak samo jak na edku z tym, ze glowne momo na m15 a potwierdzajace na m5.

edit:

Widze ze mozna dodac tylko 3 zdjecia na post. Dziwne. W zwiazku z tym wrzucam tylko 1 pare.

edit2: TP zaliczone na obydwoch.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 30 sty 2012, 22:08 przez exodus24, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ