BOSSAFX

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
3
9%
Poza paroma minusami są ok
9
28%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
8
25%

Liczba głosów: 32

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fx_boy »

Którzy klienci Bossy mogą korzystać z Amibrokera i jak się ma sprawa odpłatności
za korzystanie on-line?. Chyba tylko w ten sposób można podglądać główne wskaźniki giełdowe?
Dziękuję i pozdrawiam.

Awatar użytkownika
adapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: adapi »

Przecież wystarczy wejść na stronę bossa.pl i przeczytać:
AmiBroker to profesjonalny program do analizy technicznej udostępniany w pakiecie zielony1+, zielony5+ i zielony max bez dodatkowych opłat.
I dalej (wybrane fragmenty):
Aplikacja [...] umożliwia komfortową pracę z danymi z GPW w trybie online, także z dostępem do bazy historycznej.

Ponadto, przygotowany przez nas Plugin bossaAB, pozwala na przekazywanie zleceń prosto z AmiBrokera, tym samym umożliwiając automatyzację handlu na GPW.

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

Dzięki. Ale którzy klienci mogą z tego korzystać bez opłat?, tylko Ci z GPW czy Ci z Forex także?
Dziękuję i pozdrawiam.

Awatar użytkownika
adapi
Gaduła
Gaduła

To jest oferta dla klientów inwestujących na GPW.

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

Ja właśnie tak doczytałem ale chciałem się upewnić. Zatem trzeba szukać alternatywy gdzie indziej?. Z 2-iej strony skoro można podglądać forex na żywo
(demo), to dlaczego W20 nie?
Dziękuję i pozdrawiam.

Awatar użytkownika
adapi
Gaduła
Gaduła

Fx_boy pisze:Z 2-iej strony skoro można podglądać forex na żywo
Nie do końca rozumiem o co Ci chodzi?
Jak chcesz na żywo podglądać kwotowania z GPW, to otwórz sobie rachunek maklerski w jakimś biurze (najlepiej darmowy) i po kłopocie.
Na foreksie widzisz takie kwotowania, jakie pokazuje Ci broker. U każdego brokera kwotowania mogą być inne w danej chwili (i zazwyczaj są inne). Na GPW wszyscy widzą prawdziwe zlecenia i transakcje.
Poza tym na platformie MT4 w BossaFX (real) widzisz wykres kontraktów FW20 w czasie rzeczywistym i możesz nimi handlować na GPW z platformy MT4 (musisz mieć włączony NOL3, no i mieć aktywny rachunek maklerski na handel derywatami).

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: s_zadora »

Fx_boy pisze:Ja właśnie tak doczytałem ale chciałem się upewnić. Zatem trzeba szukać alternatywy gdzie indziej?. Z 2-iej strony skoro można podglądać forex na żywo
Przyznam że ja też nie do końca rozumiem to pytanie jak również jakiej alternatywy chce Pan poszukiwać? Od 16 lat oferujemy jedne z bardziej cenionych przez inwestorów usługi dostępu do GPW, na FX jesteśmy trochę krócej. Jeśli chodzi Panu o kupowanie / sprzedawanie akcji poprzez MT4 to takich ofert na rynku obecnie nie ma. A nawet jeśli by były to i tak wymagałyby posiadania odrębnego rachunku papierów wartościowych. Tak jest w przypadku handlu kontraktami Futures FW20 w platformie BOSSAFX. Mimo że platforma jest wspólna, to te instrumenty muszą być ewidencjonowane na odrębnym rachunku - w tym przypadku derywatów. Takie jest prawo i żaden broker nie jest w stanie tego zmienić.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

adapi pisze:Poza tym na platformie MT4 w BossaFX (real) widzisz wykres kontraktów FW20 w czasie rzeczywistym i możesz nimi handlować na GPW z platformy MT4 (musisz mieć włączony NOL3, no i mieć aktywny rachunek maklerski na handel derywatami).
Zapewne źle sformułowałem pytanie - sorki, ale o to mi właśnie chodziło ( na demo nie ma FW 20) z tym, że poznając forex mogłem poćwiczyć kilka m-cy na demo i obecnie jestem raczkującym traderem :D. Teraz chciałbym poznać kontrakty ( W20) i mieć możliwość poćwiczyć jak na foreksie ( rysować, kreślić itd) ale bez potrzeby zakładania konta real ( docelowo oczywiście będzie). Tę właśnie różnicę chciałem pokazać, że na foreksie można poćwiczyć a na kontraktach nie - demo.

Dodano po 2 minutach:
s_zadora pisze:Jeśli chodzi Panu o kupowanie / sprzedawanie akcji poprzez MT4 to takich ofert na rynku obecnie nie ma.
Nie o to mi chodziło, źle wytłumaczyłem :oops: . Krótko mówiąc chodzi o demo do kontraktów takie jak w przypadku forex :?
Dziękuję i pozdrawiam.

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: s_zadora »

Fx_boy pisze:Teraz chciałbym poznać kontrakty ( W20) i mieć możliwość poćwiczyć jak na foreksie ( rysować, kreślić itd) ale bez potrzeby zakładania konta real ( docelowo oczywiście będzie). Tę właśnie różnicę chciałem pokazać, że na foreksie można poćwiczyć a na kontraktach nie - demo.
Platformy demo na GPW rzeczywiście nie mamy bo jest to dość złożony projekt - proszę pamiętać że nie jesteśmy operatorem systemu giełdowego, w odróżnieniu od forexu. Oczywiście nie oznacza to że nie można próbować stworzyć jakiejś "protezy" symulującej transakcje giełdowe, ale na chwilę obecną takiego narzędzia brak.
Co do samego "kreślenia" na wykresach kontraktów, jak Pan to ujął, to jest to możliwe u nas w BOSSAFX po otwarciu rachunku rzeczywistego, natomiast jest to rachunek prowadzony całkowicie bezpłatnie. Jeśli mimo to nie chce Pan otwierać konta, można próbować kreślić na przykład w ISPAGu.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

Dziękuję bardzo. Nie znałem ISPAG- u.
Dziękuję i pozdrawiam.

ODPOWIEDZ