Dzięki piękne:) oblukam sobie to w wolnej chwili w weekend!259 pisze: Można go ściągnąć z mojej strony:
http://www.novusorsa.pl/novusorsa/download.html
Nazywa się Day Phases
Napiwki mile widziane
u Mighty BAZ'a - bistro caffe - nie tylko o dobrej kawie
- Mighty Baz
- Pasjonat
- Mighty Baz
- Pasjonat
Chodziło mi bardziej o horyzont inwestycyjny.Mighty Baz pisze:od tego roku
Nie mam szczegółowych raportów, ale obiło mi się to czy owo o uszy. Z tym, że to są takie ogólne prognozy w sensie żywność pójdzie w górę w tym roku. Może w pierwszej połowie. Może i w drugiej też. Ale bez konkretów.
Mnie takie wystarczają. Np. wiem, że metale szlachetne pójdą w górę w tym roku i przebiją poprzedni szczyt. Ale nie wiem jak to będzie się rozkładać w przeciągu roku. Co nie jest problemem - jak już wiadomo jaki jest ogólny kierunek trzeba tylko kupować dołki, starać się znajdować możliwe górki do wyskoczenia i nie... spieprzyć

No dobrze, jest jeszcze ten dżin o którym wspominałem - od czasu do czasu podpowie coś konkretniejszego ;-)
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
A'propos dżina - MB możesz mnie za to zbanować ale nie byłem w stanie się powstrzymać, sam zobacz:
PS: jestem absolutnie pewien, że pisałem tutaj o tym dżinie i tej prognozie pomiędzy 19 a 24 Stycznia i nie mogę tego znaleźć... wcięło czy co?
PS: jestem absolutnie pewien, że pisałem tutaj o tym dżinie i tej prognozie pomiędzy 19 a 24 Stycznia i nie mogę tego znaleźć... wcięło czy co?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Spróbuję jeszcze raz (żeby nie odpowiadać każdemu oddzielnie na PW):
dżin jest za darmo dla wszystkich. Dla wszystkich którzy myślą nieco szerzej niż wypełnianie prostych instrukcji "kup 1 lot jak cena dojdzie do... i sprzedaj na...". Czyli są w stanie samodzielnie wyciągnąć odpowiednie informacje z ogólnikow i dostosować się do tego rynku. Zwłaszcza, że ten dżin działa (w miarę) bezpośrenio na rynku metali i innych bez żadnego lewarowania. (jeżeli nie wiesz co to może oznaczać to lepiej się za to nie bierz - to jest naprawdę najlepsza rada jaką mogę ci dać).
Oryginalna wiadomość od dżina jest tutaj:
http://www.uncommonwisdomdaily.com/3-re ... eady-13605
A fragment na który tak mocno zareagowałem brzmi:
"I'm also seeing other positive signs for metals. Better-than-expected economic news from China and the European Union is removing some of the fear that's overhanging the market. That could be bullish news for silver in particular, which is an industrial metal as well as a precious metal".
Ale - nie wystarczy tylko wiedzieć to co on powiedział - trzeba jeszcze wiedzieć jak tego nie spieprzyć. To nie są waluty, to jest inny rynek. Ma swoją charakterystykę. Tutaj trzeba trzymać dystans albo wypadasz na niemalże każdym SL który jest "logiczny". Dla podpowiedzi H1/M30 interesuje mnie tylko w dwóch (no dobrze - trzech) momentach: lepsze wejście/dodanie do pozycji/dobre wyjście. Poza tym nie patrzę niżej niż D1 a i tak zależy w jakie D1 ;-)
MB, przepraszam, nie chciałem zrobić takiego zamieszania, sypię głowę piopiołem za moje grzechy..
dżin jest za darmo dla wszystkich. Dla wszystkich którzy myślą nieco szerzej niż wypełnianie prostych instrukcji "kup 1 lot jak cena dojdzie do... i sprzedaj na...". Czyli są w stanie samodzielnie wyciągnąć odpowiednie informacje z ogólnikow i dostosować się do tego rynku. Zwłaszcza, że ten dżin działa (w miarę) bezpośrenio na rynku metali i innych bez żadnego lewarowania. (jeżeli nie wiesz co to może oznaczać to lepiej się za to nie bierz - to jest naprawdę najlepsza rada jaką mogę ci dać).
Oryginalna wiadomość od dżina jest tutaj:
http://www.uncommonwisdomdaily.com/3-re ... eady-13605
A fragment na który tak mocno zareagowałem brzmi:
"I'm also seeing other positive signs for metals. Better-than-expected economic news from China and the European Union is removing some of the fear that's overhanging the market. That could be bullish news for silver in particular, which is an industrial metal as well as a precious metal".
Ale - nie wystarczy tylko wiedzieć to co on powiedział - trzeba jeszcze wiedzieć jak tego nie spieprzyć. To nie są waluty, to jest inny rynek. Ma swoją charakterystykę. Tutaj trzeba trzymać dystans albo wypadasz na niemalże każdym SL który jest "logiczny". Dla podpowiedzi H1/M30 interesuje mnie tylko w dwóch (no dobrze - trzech) momentach: lepsze wejście/dodanie do pozycji/dobre wyjście. Poza tym nie patrzę niżej niż D1 a i tak zależy w jakie D1 ;-)
MB, przepraszam, nie chciałem zrobić takiego zamieszania, sypię głowę piopiołem za moje grzechy..
No właśnie że nie - unikam DT jak ognia!Vindykator pisze:Pisałeś pewnie w temacie DT i znikło.259 pisze:A'propos dżina - MB możesz mnie za to zbanować ale nie byłem w stanie się powstrzymać, sam zobacz:
To było tutaj i albo coś nie wyszło, albo nie potrafię tego odnaleźć... nie wiem dlaczego forum (nie tylko to) nie dostarcza żadnych prawdziwych narzędzi do przeszukiwania. Co jest o tyle dziwne że klasyczne forum jest po prostu bazą danych która z założenia indeksuje i ma w samym jądrze maszyny DB wbudowane narzędzia do przeszukiwania rekordów...
Może chodzi o bezpieczeństwo całego systemu, może Admin ma tutaj coś do powiedzenia ;-)