Uhm, troszkę się mylisz. To jest niecałe 0,5% na 1 pips, gdyby to było 2% to zarobiłbym ponad 130% prawda ?. Staram się S/L trzymać na poziomie 7,5% kapitału (15 pipsów), nie więcej.Stforex pisze:30% w ciągu tygodnia to bardzo dużo.
To 120% w ciągu miesiąca.
Pytanie tylko, czy z wielkościami, którymi grasz czujesz się komfortowo?
66 pips = 30% to daje 2% na pips. Szczerze powiedziawszy dość sporo, jak na regularną grę.
Zależy od rozmiaru straty. Umysł przyjmuje najlepszy możliwy sposób racjonalizacji - "to tylko 2% kapitału" lub "to tylko 5 złotych".Chyba w końcu zapanowałem nad stratami i przyznam, że bez emocji je przyjąłem.
W przypadku ryzyka rzędu SL=30% pozostaje tylko ta druga opcja.
Pozdrawiam.
PS. Pamiętaj, że to kreski są pochodną ceny, a nie cena wynikiem kresek.
Podobno idealna wartość to 2-3% - do tego zmierzam. W przyszłym tygodniu postaram się wchodzić tylko przy bandach (rynek lubi zawracać) i obniżę wartość stop lossa do 10 pipsów ( 5% kapitału).
Wartość lota, jest dostosowana do wielkości kapitału (Plan zakłada że do każdej 'stówki' + 0,01 lota), aktualnie wynik wyszedł trochę więcej, bo lot mam wyższy o 1 stopień niż być powinien do kapitału.
Kolejna sprawa, wydaję mi się, że żeby jednak na forexie coś osiągnąć, to przede wszystkim trzeba patrzeć na pieniądze jednak pod względem % kapitału.
Kolejna sprawa, Pitchfork zapewnia bardzo dużą skuteczność setup'ów.
Nic kolejny tydzień zweryfikuje moje działania

Ps. Wklejam widełki które jak się okazuję, były zasadzone idealnie.