ACTA: nadchodzi atak internetowej cenzury

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.

ACTA - znajomość ustawy (czy przeczytałeś) i stosunek do niej

Czytałem - nie chcę wprowadzania
28
41%
Czytałem - chcę wprowadzania
6
9%
Nie czytałem - nie chcę wprowadzania
27
40%
Nie czytałem - chcę wprowadzania
7
10%

Liczba głosów: 68

Płoć
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Płoć »

A co śmieszniejsze(a konkretnie smutniejsze):
http://nt.interia.pl/wiadomosci/news/ja ... 51484,2258

Dobra. To już wiemy kim jest ta hackerka(o jej, wybaczcie bo zbłądziłem-myślałem, że to ktoś poważniejszy ). Jeszcze trochę i zacznępopierać ACTA i mówic z Niesiołowskim jednym głosem :569: A.... , nie...., uwierzyć to nie :D

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Płoć
Gaduła
Gaduła

Daromanchester, nie rozpędzaj się tak:) Mam szukać linków, którzy są prawnikami i mówią, że to zamach na wolność?
To jest przykłąd. Gazeta może nie jest zbyt szacowna, ale osoba z którą jest wywiad jak najbardziej:
http://www.se.pl/wydarzenia/opinie/niec ... 24029.html

*Przez szacunek do rozmówcy napisałem jego pełen nick 8)

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: peter_r »

Rzecznik Praw Obywatelski chce zdjąć wszelkie przejawy "seksizmu" z reklam.
Ok niech pokazują roboty w końcu to poprawne..whatever i tak nie oglądam TV.
ACTA raczej już nie przejdzie..co dalej ?

Płoć
Gaduła
Gaduła

ja tak nieskromnie powiem, ze dobrze by było zmienić te przepisy co pono ć są takie same co ACTA...., a Trybunał UE mówi, że ACTA nie jest zgodne z kartą praw podstawowych

hmmm, teraz rozumiem dlaczego Polska tego nie podpisała(?)

Boni jest super! Donald mym idolem!

PS Tak sobie luźno myślę, że Rostek zrobił może nie zamach na wolność, ale zamach na kasę z OFE... . - ale to chyba inny wątek.

PS2 Pozytywne jest to, że wiele osób zaczie teraz patrzeć na ręce polityków... i się angażować aktywnie(a przynajmniej chociaż drobna część)

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Płoć staram się zachować minimalną równowagę w dyskusji.
Bo od początku gra jest do jednej bramki. Ludzie nie dopuszczają innego sposobu myślenia.
Co do prawników to z kilkoma prywatnie rozmawiałem i utwierdzili mnie w tym co sam wyczytałem z ustawy.
Ale to byli prawnicy którzy nie występują w tv lub są cytowani w prasie więc nie mają powodu robić szumu żeby tylko zaistnieć w mediach.
Bo przez ostatnie kilka dni każdy ma swoje pięć minut i stara się to maksymalnie wykorzystać.
A im bardziej powie coś trwożącego krew w żyłach to jest więcej cytowany.
Tak często ludzie na tym forum mówią o tym jak jesteśmy manipulowani a teraz tego nie dostrzegają. :)
To jest jak z rynkami trzeba umieć zachować dystans i zimną krew w ocenie sytuacji nie ważne jaka jest panika oraz nie oglądać się na innych.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: peter_r »

Bo przez ostatnie kilka lat swoje pięć minut miał kto inny :?: :evil:

Płoć
Gaduła
Gaduła

Daromanchester...., ratujesz całą sprawę. Ten wątek by bez Ciebie pewnie szybko umarł.

A ja tylko podam kolejną prawdę naszego premiera:
http://wiadomosci.wp.pl/title,Tusk-usuw ... omosc.html

aj, jacy to ludzie są wstrętni....

PS Na czym zarabia taka firma co monitoruje wpisy na FB KPRM ?

Awatar użytkownika
biotiq
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: biotiq »

daromanchester pisze:
raptorcom pisze:a czy garsta to nie wiem ja widziałem sporo fotek z manifestacji w tej sprawie chyba ze były to fotomontarze
Garstka jeśli patrzeć na to jaki mają wpływ na naszą politykę.
Sporo z tych ludzi nie ma jeszcze praw do głosowania, a za kilka tygodni zapomną że w ogóle w czymś uczestniczyli.
Emocje opadną, wrócą do życia w cyberprzestrzeni i zostaną tylko wspomnienia.
Nie był bym na Twoim miejscu takim ignorantem. Sam brałem udział w proteście we Wrocławiu. Byli tam różni ludzie z różnych sfer społecznych. Możesz wierzyć lub nie... Osób niepełnoletnich było najmniej.
Emocje emocjami... Pozostają jeszcze instynkty, intelekt oraz pamięć.

Ciekawa wypowiedź:
http://www.youtube.com/watch?v=JM8S9z1wmjM

P.s. Czytałem dokument ACTA i bardzo podoba mi się punkt widzenia tego Pana.
Ostatnio zmieniony 26 sty 2012, 22:09 przez biotiq, łącznie zmieniany 1 raz.

sonny
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sonny »

ARTYKUŁ 11

Informacje o naruszeniu

[...] Informacje takie mogą obejmować informacje dotyczące dowolnej osoby zaangażowanej w jakikolwiek aspekt naruszenia lub podejrzewanego naruszenia oraz dotyczące środków produkcji lub kanałów dystrybucji towarów lub usług stanowiących naruszenie lub co do których zachodzi podejrzenie naruszenia, w tym informacje umożliwiające identyfikację osób trzecich, co do których istnieje podejrzenie, że są zaangażowane w produkcję i dystrybucję takich towarów lub usług, oraz identyfikację kanałów dystrybucji tych towarów lub usług.
ARTYKUŁ 12

Środki tymczasowe

Każda Strona przyznaje swoim organom sądowym prawo zastosowania środków tymczasowych bez wysłuchania drugiej strony, w stosownych przypadkach, w szczególności, gdy jakakolwiek zwłoka może spowodować dla posiadacza praw szkodę nie do naprawienia lub gdy istnieje możliwe do wykazania niebezpieczeństwo, że dowody zostaną zniszczone. W przypadku postępowania prowadzonego bez wysłuchania drugiej strony, każda Strona przyznaje swoim organom sądowym prawo do podejmowania natychmiastowego działania w odpowiedzi na wniosek o zastosowanie środków tymczasowych i do podejmowania decyzji bez zbytniej zwłoki.

czyli daro jeśli ktoś tutaj na to forum, wrzuci plik objęty prawami autorskimi, to jak sam wspominałeś jest ok 8000 użytkowników, to bez jakiegokolwiek nakazu może zbierać o nich informację i bez powodu zamknąć nawet nie mając nic na niego ?

wytłumacz mi ten zapis jak mówisz że rozmawiałeś z prawnikami
bo mnie jakoś niepokoi

ODPOWIEDZ