MT4 na Linux - prośba o pomoc
MT4 na Linux - prośba o pomoc
Witam. Czy ktoś wie czy da się zainstalować MT4 na Linuxem? Ewentualnie czy istnieje jakaś nakładka, aplikacja, cokolwiek co daje taką możliwość?
dzięki za pomoc.
dzięki za pomoc.
Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec.
Nie rozumiem. Przecież wine (jak prawie wszystko pod linuksa) instaluje się z repozytoriów. Każda popularna dystrybucja ma swoje repozytoria i gotowe do zainstalowania pakiety. Dla przykładu Ubuntu (Xubuntu, Kubuntu, Edubuntu i inne ...buntu) wymagają jedynie wydania sekwencji komend w oknie terminala:freud00 pisze:Macie może jakiś link z tym WIne? Te, które znalazłem nie chcą się instalować na Linux i nie wiem w czym problem.
Kod: Zaznacz cały
sudo apt-get update
sudo apt-cache search wine1.3
sudo apt-get install wine1.3
Później już tylko pozostaje znalezienie w Internecie lub na komputerze z zainstalowanym windows-em pliku mfc42.dll (uwaga: musi to być wersja pliku, który ma wielkość 1028096 bajtów) i skopiowanie do katalogu
~/.wine/drive_c/windows/system32
czyli do naszego wine.
Od tego momentu możemy już instalować mt4 i uruchamiać.
W innych dystrybucjach (np. opartych o pakiety .rpm) robi się to inaczej.
Najlepiej skontaktuj się z lokalnym ekspertem. I dowiedz się, na jakim linuksie chcesz to wszystko instalować i używać.
- mysje_hood
- Gaduła
http://www.dll-files.com/dllindex/dll-files.shtml?mfc42 sprobuj to. W googlach bankowo znajdziesz bo ja kiedys wlasnie tak instalowalem