MT4 na Linux - prośba o pomoc

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
Awatar użytkownika
mysje_hood
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mysje_hood »

amerro pisze:Po 3 dniu prób usilnego uruchomienia MT4 na VPS-ie z Ubuntu jestem co najmniej zdegustowany tym systemem.

Blog Astry czytałem już wcześniej. Obecnie po reinstalacji, wielokrotnych próbach zamiany pliku mfc42.dll i innych wymyślnych zabiegach, jestem w punkcie, w którym nie mogę odpalić w ogóle instalacji MT4.

Obrazek

Może ktoś jeszcze ma jakieś pomysły?

Dzięki
hmm a cos modziłeś ze sterami grafiki? masz ati czy nvidia? sprobowales instalowac najnowsze stery?

amerro

Nieprzeczytany post autor: amerro »

Próbowałem/próbowaliśmy (razem z lokalnym expertem) instalować na Debianie, ale po kilku godzinach walki, expert się poddał.

Support odpowiedział mi mniej więcej coś takiego: "Coś Pan źle robisz..."

Jakimś cudem udało mi się po kolejnej reinstalacji w końcu odpalić z ikonkami MT4 (wszystko muliło jak cholera). Już się cieszyłem, że w końcu się udało.

Pełen zapału zabrałem się do konfiguracji platformy. Mój entuzjazm zgasł tak szybko jak się pojawił, kiedy próbowałem wchodzić w Narzędzia -> Opcje cała platforma się po prostu wyłączała.

Po kilkunastu próbach postanowiłem odinstalować i zainstalować platformę na nowo z nadzieją, że tym razem już z okienkami wszystko pójdzie dobrze.

Niestety, próba ponownej instalacji kończy się obecnie tak samo, tzn. niczym. Nic się nie dzieje, nic nie instaluje, po prostu pustka...

Moja wytrwałość przerodziła się już w upór. Im więcej kłód pod nogi, tym większa determinacja i chęć, żeby się tam w końcu zainstalować.

Szczerze podziwiam ludzi, którzy na codzień pracują pod tym systemem.

amerro

Nieprzeczytany post autor: amerro »

Dzięki serdeczne wszystkim za pomoc.
Nie udało mi się zainstalować, temat odpuszczam.

Powodzenia

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

He, he... Zmieniać system bo program nie chce działać :D Dobre.

amerro
Widzę, że CrossOver jest i na Linux-a.
Jak Ci się uda go zainstalować to Ci będzie śmigać bez kombinowania, próbowałeś instalować??
http://www.codeweavers.com/products/

Trial masz na 14 dni, ale najpóźniej co 7 dzień jest łatka i czas się wtedy zeruje.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Jones pisze:
ForexTig3r pisze:He, he... Zmieniać system bo program nie chce działać :D Dobre.

amerro
Widzę, że CrossOver jest i na Linux-a.
Jak Ci się uda go zainstalować to Ci będzie śmigać bez kombinowania, próbowałeś instalować??
http://www.codeweavers.com/products/
Trial masz na 14 dni, ale najpóźniej co 7 dzień jest łatka i czas się wtedy zeruje.
zaproponowałem zmiane dystrybucji bo
niektóre są szerzej opisane
sporo problemów już gdzieś jest wyjaśniona itp.
więc początkującemu jest wygodniej (mam na myśli siebie )
sam nie dajesz odpowiedzi jak to trzeba zainstalować tylko podsuwasz inny program :roll: ehh
wiem że na Ubuntu działa MT4 ale jak nie wychodzi koledze to po co gonić w piętke HEJ
Właśnie o to chodzi, że Twoja rada jest bezużyteczna bo jest subiektywna jak sam przyznajesz.
Człowiek chce aby mu działało, więc podałem odpowiedź aby spróbował za pomocą innego programu, na którym na pewno lepiej będzie działać, Ty natomiast poradziłeś zmianę kompletną systemu operacyjnego i jeszcze mówisz, że to ja nie daję odpowiedzi?
Ja wiem, że wy Linuksiarze jesteście jacyś inni bo zamiast korzystać z działającego oprogramowania, cały czas grzebiecie nad tym aby coś zaczęło działać, z tego czerpiecie przyjemność. W tym wypadku w pełni Cię rozumiem.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Jones pisze:jak człowiek chce zeby działał MT4 na ubuntu to

1 instaluje program PlayOnLinux wraz z nim zainstalują się potrzebne składniki Wine

2 pobiera instalator MT4 od brokera

3 instaluje przez PlayOnLinux (ręcznie)

4 uruchamiamy program i działa poprawnie

i juz uzyteczne ? :D

hej
Chyba najlepsze i darmowe??
A możesz sprawdzić, czy Aliorowy ProTrader pod to podejdzie??
subsilver2 趋势线

Piuro
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Piuro »

mysje_hood pisze:
amerro pisze:Po 3 dniu prób usilnego uruchomienia MT4 na VPS-ie z Ubuntu jestem co najmniej zdegustowany tym systemem.

Blog Astry czytałem już wcześniej. Obecnie po reinstalacji, wielokrotnych próbach zamiany pliku mfc42.dll i innych wymyślnych zabiegach, jestem w punkcie, w którym nie mogę odpalić w ogóle instalacji MT4.

Obrazek

Może ktoś jeszcze ma jakieś pomysły?

Dzięki
hmm a cos modziłeś ze sterami grafiki? masz ati czy nvidia? sprobowales instalowac najnowsze stery?
To raczej skopane zostalo cos przy instalacji linuxa, a dokladniej serwera X11. spoboj odpalic mt4 komenda:
export DISPLAY=:0.0 && wine am4setup
jesli nie zadziala to
export DISPLAY=localhost:0.0 && wine am4setup
jesli dalej nie pojdzie to sproboj przeinstalowac X11.
Nigdy nie mialem problemow z dzialaniem mt4 na roznych linuxach i unixach. Ja jednak pliki mfc42.dll i mfc42u.dll wrzucalem do podkatalogu system32 ktory powienien byc gdzies w katalogu gdzie zostalo zainstalowane WINE. Warto tam wrzucic wszystkie pliku ktore zaczynaja sie na mfc. Mozna je zdobyc z dowolnej dystrybucji windowsa z katalogu c:\Windows\system32\

ODPOWIEDZ