hmm a cos modziłeś ze sterami grafiki? masz ati czy nvidia? sprobowales instalowac najnowsze stery?amerro pisze:Po 3 dniu prób usilnego uruchomienia MT4 na VPS-ie z Ubuntu jestem co najmniej zdegustowany tym systemem.
Blog Astry czytałem już wcześniej. Obecnie po reinstalacji, wielokrotnych próbach zamiany pliku mfc42.dll i innych wymyślnych zabiegach, jestem w punkcie, w którym nie mogę odpalić w ogóle instalacji MT4.
Może ktoś jeszcze ma jakieś pomysły?
Dzięki
MT4 na Linux - prośba o pomoc
- mysje_hood
- Gaduła
Próbowałem/próbowaliśmy (razem z lokalnym expertem) instalować na Debianie, ale po kilku godzinach walki, expert się poddał.
Support odpowiedział mi mniej więcej coś takiego: "Coś Pan źle robisz..."
Jakimś cudem udało mi się po kolejnej reinstalacji w końcu odpalić z ikonkami MT4 (wszystko muliło jak cholera). Już się cieszyłem, że w końcu się udało.
Pełen zapału zabrałem się do konfiguracji platformy. Mój entuzjazm zgasł tak szybko jak się pojawił, kiedy próbowałem wchodzić w Narzędzia
Opcje cała platforma się po prostu wyłączała.
Po kilkunastu próbach postanowiłem odinstalować i zainstalować platformę na nowo z nadzieją, że tym razem już z okienkami wszystko pójdzie dobrze.
Niestety, próba ponownej instalacji kończy się obecnie tak samo, tzn. niczym. Nic się nie dzieje, nic nie instaluje, po prostu pustka...
Moja wytrwałość przerodziła się już w upór. Im więcej kłód pod nogi, tym większa determinacja i chęć, żeby się tam w końcu zainstalować.
Szczerze podziwiam ludzi, którzy na codzień pracują pod tym systemem.
Support odpowiedział mi mniej więcej coś takiego: "Coś Pan źle robisz..."
Jakimś cudem udało mi się po kolejnej reinstalacji w końcu odpalić z ikonkami MT4 (wszystko muliło jak cholera). Już się cieszyłem, że w końcu się udało.
Pełen zapału zabrałem się do konfiguracji platformy. Mój entuzjazm zgasł tak szybko jak się pojawił, kiedy próbowałem wchodzić w Narzędzia

Po kilkunastu próbach postanowiłem odinstalować i zainstalować platformę na nowo z nadzieją, że tym razem już z okienkami wszystko pójdzie dobrze.
Niestety, próba ponownej instalacji kończy się obecnie tak samo, tzn. niczym. Nic się nie dzieje, nic nie instaluje, po prostu pustka...
Moja wytrwałość przerodziła się już w upór. Im więcej kłód pod nogi, tym większa determinacja i chęć, żeby się tam w końcu zainstalować.
Szczerze podziwiam ludzi, którzy na codzień pracują pod tym systemem.
- ForexTig3r
- Maniak
He, he... Zmieniać system bo program nie chce działać
Dobre.
amerro
Widzę, że CrossOver jest i na Linux-a.
Jak Ci się uda go zainstalować to Ci będzie śmigać bez kombinowania, próbowałeś instalować??
http://www.codeweavers.com/products/
Trial masz na 14 dni, ale najpóźniej co 7 dzień jest łatka i czas się wtedy zeruje.

amerro
Jak Ci się uda go zainstalować to Ci będzie śmigać bez kombinowania, próbowałeś instalować??
Trial masz na 14 dni, ale najpóźniej co 7 dzień jest łatka i czas się wtedy zeruje.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线
- ForexTig3r
- Maniak
Właśnie o to chodzi, że Twoja rada jest bezużyteczna bo jest subiektywna jak sam przyznajesz.Jones pisze:zaproponowałem zmiane dystrybucji boForexTig3r pisze:He, he... Zmieniać system bo program nie chce działaćDobre.
amerro
niektóre są szerzej opisane
sporo problemów już gdzieś jest wyjaśniona itp.
więc początkującemu jest wygodniej (mam na myśli siebie )
sam nie dajesz odpowiedzi jak to trzeba zainstalować tylko podsuwasz inny programehh
wiem że na Ubuntu działa MT4 ale jak nie wychodzi koledze to po co gonić w piętke HEJ
Człowiek chce aby mu działało, więc podałem odpowiedź aby spróbował za pomocą innego programu, na którym na pewno lepiej będzie działać, Ty natomiast poradziłeś zmianę kompletną systemu operacyjnego i jeszcze mówisz, że to ja nie daję odpowiedzi?
Ja wiem, że wy Linuksiarze jesteście jacyś inni bo zamiast korzystać z działającego oprogramowania, cały czas grzebiecie nad tym aby coś zaczęło działać, z tego czerpiecie przyjemność. W tym wypadku w pełni Cię rozumiem.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线
- ForexTig3r
- Maniak
Chyba najlepsze i darmowe??Jones pisze:jak człowiek chce zeby działał MT4 na ubuntu to
1 instaluje program PlayOnLinux wraz z nim zainstalują się potrzebne składniki Wine
2 pobiera instalator MT4 od brokera
3 instaluje przez PlayOnLinux (ręcznie)
4 uruchamiamy program i działa poprawnie
i juz uzyteczne ?![]()
hej
A możesz sprawdzić, czy Aliorowy ProTrader pod to podejdzie??
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线
To raczej skopane zostalo cos przy instalacji linuxa, a dokladniej serwera X11. spoboj odpalic mt4 komenda:mysje_hood pisze:hmm a cos modziłeś ze sterami grafiki? masz ati czy nvidia? sprobowales instalowac najnowsze stery?amerro pisze:Po 3 dniu prób usilnego uruchomienia MT4 na VPS-ie z Ubuntu jestem co najmniej zdegustowany tym systemem.
Blog Astry czytałem już wcześniej. Obecnie po reinstalacji, wielokrotnych próbach zamiany pliku mfc42.dll i innych wymyślnych zabiegach, jestem w punkcie, w którym nie mogę odpalić w ogóle instalacji MT4.
Może ktoś jeszcze ma jakieś pomysły?
Dzięki
export DISPLAY=:0.0 && wine am4setup
jesli nie zadziala to
export DISPLAY=localhost:0.0 && wine am4setup
jesli dalej nie pojdzie to sproboj przeinstalowac X11.
Nigdy nie mialem problemow z dzialaniem mt4 na roznych linuxach i unixach. Ja jednak pliki mfc42.dll i mfc42u.dll wrzucalem do podkatalogu system32 ktory powienien byc gdzies w katalogu gdzie zostalo zainstalowane WINE. Warto tam wrzucic wszystkie pliku ktore zaczynaja sie na mfc. Mozna je zdobyc z dowolnej dystrybucji windowsa z katalogu c:\Windows\system32\