Całkiem serio, czy kopiując plik z filmem kogoś okradłem? Nie zauważenie różnicy w kradnięciu pieniędzy z konta (za cyferkami stoi zawsze jakaś wartość materialna) a kopiowaniem jest według mnie na pograniczu upośledzenia umysłowego.daromanchester pisze:Ty tak na poważnie?marcinx64 pisze:Rozgranicz ściąganie od kradzieży, to nie to samo.
Czyli jak ściągnę pieniądze z Twojego konta na moje to też nie będzie kradzież bo to były tylko cyferki?
ACTA: nadchodzi atak internetowej cenzury
Sukces jest owocem dobrych decyzji, dobre decyzje są owocem doświadczenia, doświadczenie jest owocem złych decyzji.
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
dargoth ale jak nie podpiszemy tego to albo idziemy w kierunku Chin (tania siła robocza i podróbki) albo Białorusi (izolacja)
Oczywistym jest żeby wytargować od rządzących ile się da dla społeczeństwa ale to musimy podpisać bo będą nas izolować.
Po podpisaniu trzeba będzie bacznie patrzyć na ręce rządzącym czy nie będą za bardzo majstrowali przy obecnie obowiązujących przepisach prawa.
Bo przypominam że ACTA jest to tylko umowa która opiera się na indywidualnym prawie każdego z członków.
z art.11
Oczywistym jest żeby wytargować od rządzących ile się da dla społeczeństwa ale to musimy podpisać bo będą nas izolować.
Po podpisaniu trzeba będzie bacznie patrzyć na ręce rządzącym czy nie będą za bardzo majstrowali przy obecnie obowiązujących przepisach prawa.
Bo przypominam że ACTA jest to tylko umowa która opiera się na indywidualnym prawie każdego z członków.
z art.11
Bez uszczerbku dla przepisów prawa Strony dotyczących przywilejów, ochrony poufności źródeł informacji lub przetwarzania danych osobowych
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
No i jeszcze raz przypominam że właśnie taki sposób myślenia nas doprowadził nad tą przepaść.Całkiem serio, czy kopiując plik z filmem kogoś okradłem?
Kserowanie książek też jest ok?

"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
Czyli z góry zakładasz że jeżeli nie ściągnę to na 100% to kupię?sonny pisze:marcinx64 pisze:Całkiem serio, kopiując plik z filmem kogoś okradłem?daromanchester pisze: Ty tak na poważnie?
wszystkie gwiazdy hoollywoooood
od statysty po reżysera
wszystkich !

Sukces jest owocem dobrych decyzji, dobre decyzje są owocem doświadczenia, doświadczenie jest owocem złych decyzji.
no nie masz alternatywymarcinx64 pisze:Czyli z góry zakładasz że jeżeli nie ściągnę to na 100% to kupię?sonny pisze:marcinx64 pisze: Całkiem serio, kopiując plik z filmem kogoś okradłem?
wszystkie gwiazdy hoollywoooood
od statysty po reżysera
wszystkich !
zobaczysz zwiastun na wypasie, pójdziesz do kina i będziesz żałował każdej złotówki

daromanchester pisze:Ty tak na poważnie?marcinx64 pisze:Rozgranicz ściąganie od kradzieży, to nie to samo.
Czyli jak ściągnę pieniądze z Twojego konta na moje to też nie będzie kradzież bo to były tylko cyferki?
Za wikipedią:
"Przedmiotem kradzieży może być również, obok rzeczy ruchomej, karta bankomatowa, program komputerowy, a także energia poprzez nielegalne podłączenie do sieci ciepłowniczej lub elektrycznej. W przypadku programu komputerowego kradzież polega na bezprawnym uzyskaniu go w jakikolwiek sposób, niekoniecznie połączony z zaborem nośnika. Dodatkowo sprawca musi działać w celu osiągnięcia korzyści majątkowej."
Proszę Daromanchester..., podeprzyj się jakąś słownikową definicją a nie rozumieniem potocznym pewnych rzeczy przez część społeczeństwa.
PS Co do muzyczki którą słuchałem-był to oficjalny kanał firmy, która wrzuca tam swoje clipy, żeby zwiększyć popularność kawałka.
Tak, tak, wiem, ze złodziej zawsze znajdzie usprawiedliwienie na dokonanie swojej *kradzieży.
*Poprawiłem literówkę:)
Ostatnio zmieniony 25 sty 2012, 15:50 przez Płoć, łącznie zmieniany 2 razy.
Dochodzimy do przekonania, że ACTA to tylko jeden z aspektów problemu. Pisaliśmy wcześniej o ustawie o stanie wojennym, o zgromadzeniach publicznych, dziś mamy nowego newsa, za onetem: "Znowelizowana w 2010 roku ustawa o NIK wchodzi w życie 2 czerwca tego roku. Gdy jednak w Sejmie trwały nad nią pracę, nikt nie zwrócił uwagi na jeden artykuł, który daje kontrolerom NIK bardzo szerokie uprawnienia. Będą oni mogli zbierać i gromadzić m.in. informacje na temat pochodzenia rasowego, preferencji seksualnych, poglądów politycznych, wyznania, a nawet kodu genetycznego, nałogów oraz stanu zdrowia. Takie uprawnienia będą możliwe dzięki art. 29 pkt. 2, odsyłający do innego artykułu ustawy o ochronie danych osobowych, który wylicza dane szczególnie wrażliwe. Tak jak ze sprawą ACTA, gdy projekt nowelizacji ustawy powstawał w 2008 roku (projekt przygotowywał Mirosław Sekuła, ówczesny poseł PO, były szef NIK), nikt nie zgłaszał problemów, a Sejm przyjął ustawę głosami PO, PSL i SLD."
Mam pewną teorię z tym związaną

Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴