ACTA: nadchodzi atak internetowej cenzury
Policja prowadzi nabory na poziomie mniej więcej z lat poprzednich. To ilość kandydatów do pracy w policji gwałtownie wzrosła bo ludziom wydaje się że to ostatnia szansa aby załapać się na cieplutką posadkę z świetlanymi perspektywami emerytury po 15 latach pracy.
Rozumiesz co czytasz? Czy tylko czytasz aby potwierdzić stek bzdur w które chcesz wierzyć?
Rozumiesz co czytasz? Czy tylko czytasz aby potwierdzić stek bzdur w które chcesz wierzyć?
"Unia Europejska uznała apokalipsę 21.12.2012 za niezgodną z dyrektywą Parlamentu Europejskiego."
Deklaracja Niepodległości USA - 1337słów.
Dyrektywa UE o przewozie cukierków karmelkowych 25911 słów
Deklaracja Niepodległości USA - 1337słów.
Dyrektywa UE o przewozie cukierków karmelkowych 25911 słów
Zaraz, czy właśnie przed chwilą nie porównałeś ściągających filmy i muzykę do Hitlera i nazizmu?RoLudlum pisze:Demagogia i tylko demagogia wchodzisz w posiadanie rzeczy której posiadać nie możesz bez jej nabycia. Nie nabywasz jej tylko pobierasz z jakiegoś serwisu za darmo i nie jest ważne że jest w złej jakości i tylko na chwilę, skasujesz gdy Ci się przestanie podobać. Nie jest ważne czy jest to społecznie szkodliwe czy też nie. Nie jest ważna też definicja kradzieży.
Człowiek wykazuje niesamowitą inwencję w usprawiedliwianiu swoich występków od kradzieży aż po mordowanie w imię bogów, czystości rasy...........
- był pan pijany zabił pan 5 osób w tym wypadku
- co tam Hitler i Stalin wymordowali 50 mln.
Dodano po 5 minutach:
daromanchester pisze:To jakby powiedzieć że złodzieje sklepowi kupują potem najwięcej w sklepach. Weź się opamiętaj.
Chętnie obejrzałbym jakieś statystyki pokazujące że jest inaczej, a analogia jest delikatnie mówiąc trochę nietrafiona. Dystrybucja dzisiejszych dzieł filmowych czy muzycznych nie nadąża za internetem, dlatego ludzie ściągają.
Sukces jest owocem dobrych decyzji, dobre decyzje są owocem doświadczenia, doświadczenie jest owocem złych decyzji.
RoLudlum ty chyba filozofie przerabiałeś co? posada posadą napisałem że jest nabór na parę tysięcy a nie że parędziesiąt się stara, dwa razy sam przeczytaj a później pisz, a tak a propos widzę że jesteś zwolennikiem z twoich wypowiedzi tak wynika, powiedz mi więc czy jak jako pracownik branży IT po zaakceptowaniu ACTA będę musiał zgłaszać każdy komputer z nielegalnym softem aby samemu uniknąć kary, a komputerów klientów jest u mnie około 5 - 10 szt dziennie, więc idąc dalej Twoim tokiem myślenie chce być uczciwy zgłaszam tak? tylko przyjacielu prawdopodobnie w ciągu tygodnia góra dwóch moja firma pada... dasz mi zasiłek ? nie propaguje nielegalnych poczynań ale to co klienci maja na komputerze jest objęte tajemnicą zawodową i mi nic do tego więc jak to jest być kablem czy nie?
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
marcinx64 co do tego mają statystyki? Ktoś kradnie i ma kraść dalej bo potem czasem coś kupi?
Za internetem ciężko komukolwiek nadążyć ale to nie znaczy że można kraść.
Wszyscy się do tego przyzwyczaili i teraz mają ciężko zmienić swój sposób myślenia.
Cholera biblioteki są, wejdzie ustawa to się rozwiną.
Może za jakiś czas w multipleksach się pojawią jak będzie popyt,
A korporacje jak zobaczą że nikt nic nie kupuje bo sobie wcześniej nie ściągnął żeby "sprawdzić" czy mu dany produkt pasuje to wymyślą jakiś sposób żeby ten produkt mógł sobie przetestować.
Ale po co to mieli robić wcześniej jak wszyscy ściągali skąd popadło.
Wszyscy się do tego przyzwyczaili i teraz mają ciężko zmienić swój sposób myślenia.
A korporacje jak zobaczą że nikt nic nie kupuje bo sobie wcześniej nie ściągnął żeby "sprawdzić" czy mu dany produkt pasuje to wymyślą jakiś sposób żeby ten produkt mógł sobie przetestować.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
Rozgranicz ściąganie od kradzieży, to nie to samo. Statystyki mają to do tego że skoro ściągający płacą najwięcej, to chyba coś jest nie tak z dystrybucją filmów czy muzyki przez wydawców. Sam czasem ściągam filmy czy muzykę, i jeżeli widzę w tym jakiś potencjał i uważam że powinienem wesprzeć twórców w tym co robią, to to robię poprzez kupienie płyty, większość niestety dzisiejszej twórczości nadaje się do ikonki z napisem kosz.daromanchester pisze:marcinx64 co do tego mają statystyki? Ktoś kradnie i ma kraść dalej bo potem czasem coś kupi?
Sukces jest owocem dobrych decyzji, dobre decyzje są owocem doświadczenia, doświadczenie jest owocem złych decyzji.
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
Ty tak na poważnie?marcinx64 pisze:Rozgranicz ściąganie od kradzieży, to nie to samo.
Czyli jak ściągnę pieniądze z Twojego konta na moje to też nie będzie kradzież bo to były tylko cyferki?

Ostatnio zmieniony 25 sty 2012, 15:32 przez daromanchester, łącznie zmieniany 1 raz.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
ACTA samo w sobie nie jest wielkim problemem. Problem zawsze stanowią ludzie. Moim zdaniem ACTA należy oceniać przez pryzmat ludzi, którzy będą decydować w jaki sposób wykorzystać jej zapisy.
Moja ocena rządzących jest bardzo niska. Nie są to ludzie, dla których dobro społeczeństwa jest na pierwszym miejscu. Ich standardy moralne nie wzbudzają mojego zaufania, a walory umysłowe nie gwarantują braku podatności na manipulacje. Dlatego właśnie jestem przeciwny parafowaniu tej umowy w tak ogólnej i pozwalającej na wiele formie.
Postawa konformistyczna w tej kwestii jest dla mnie naiwna i obawiam się, że w większości przypadków towarzyszy jej hipokryzja.
Moja ocena rządzących jest bardzo niska. Nie są to ludzie, dla których dobro społeczeństwa jest na pierwszym miejscu. Ich standardy moralne nie wzbudzają mojego zaufania, a walory umysłowe nie gwarantują braku podatności na manipulacje. Dlatego właśnie jestem przeciwny parafowaniu tej umowy w tak ogólnej i pozwalającej na wiele formie.
Postawa konformistyczna w tej kwestii jest dla mnie naiwna i obawiam się, że w większości przypadków towarzyszy jej hipokryzja.