Forex- sposób na życie

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Norman

Nieprzeczytany post autor: Norman »

Mighty Baz pisze:najgorzej maja ci , co na początku dużo zarobili na fx kiedy tak naprawdę mieli szczęście, nie wchodzili świadomie w rynek. Ci przeważnie w ekspresowym tempie tracą kasę. Inna grupa to ludzie, ktorym w życiu sie nie wiedzie i próbują szczęścia, troche jak przy grze na loterii, ci tez tracą. Ostatnia najmniejliczna grupa , to osoby, ktore nie boja sie podejmowania ryzyka wogole, tym sie udaje w dłuższej perspektywie regularnie zarabiać.
Jest jeszcze jedna grupa ktura najszybciej dochodzi do zarabiania , jak sie ma dobrego nauczyciela u boku , np maz uczy zone , graj tak a tak , o tej i o tej , na tym i na tym , niema to jak miec dobrego trenera a o wynagrodzeniu za dobre rady rozlicza sie pod kolderka :wink:

Piotrek91
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Piotrek91 »

Jest jeszcze jedna grupa ktura najszybciej dochodzi do zarabiania , jak sie ma dobrego nauczyciela u boku , np maz uczy zone , graj tak a tak , o tej i o tej , na tym i na tym , niema to jak miec dobrego trenera a o wynagrodzeniu za dobre rady rozlicza sie pod kolderka :wink:

Dobrze jak ten Trader ma też u boku słownik ortograficzny.

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

dyslektyzm to cecha coraz powszechniejsza wśród ludzi, piszących na klawiaturze a nie ręcznie. Sam się łapie, że robię coraz więcej błędów.
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

cocaine
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: cocaine »

Witam,
może jeszcze mało wiem i niedługo gram, bo od 3 tyg. w realu, ale dorzucę swoje 3 grosze. Myślę, że z forexu można się utrzymywać, ale trzeba włożyć w to dużo pracy. Przy kapitale rzędu 100,000 zł i całkiem przeciętnej grze, czyli 5% na tydzień można żyć nieźle. (Uważam 5% za przeciętne, bo średnia z demo i reala tak mi wychodzi, a wiem ile przepuszczam w diabły pipsów.) :D . Tylko kto ma 100,000 zł od razu i zagra nimi bez zrycia sobie psychiki?

Uważam, że nie można stwierdzić , na M5 nic nie zarobisz, nie patrz niżej H4. Jest to bardziej kwestia psychiki gracza, jeden nie wytrzyma śledząc każdy pips na M1, a drugi umrze z nudów na H4 i obaj mało co zrobią. Osobiście gram na H1, a H4 używam do ustawiania większych TP, ewentualnie na M30 i M15 sprawdzam przed zamknięciem zlecenia żeby może coś jeszcze urwać.

Wracając do tych 100,000 zł
:wink: to ideałem jak dla mnie byłoby dojść do takiej kwoty od np. 2000 zł. Wtedy powoli się przyzwyczajam do obrotu coraz większymi sumami i grając 1,2 czy 5 lotami człowiek nie musiałby cały dzień żyć na neospazminie :lol: , a spokojnie zarabiać na życie bez ciśnienia i obawy o utratę pracy.

Dagu

Nieprzeczytany post autor: Dagu »

zapewniam szczerze i uczciwie ze da sie grac na m1 z bardzo wysoka skutecznoscia pomimo iz wiekszosc twierdzi ze sie nie da
ja nigdy nie gralem na 4h ale nie pisze ze sie nie da
przy skalpowaniu i 10 000 nie jest zlym depo
niski sl wysokie ryzyko np 5% dobra skutecznosc oraz przedewszytskim swiadomosc tego co sie robi i dlaczego
rezultat ze mozna zrobic 100% w miesiac albo w jeden dzien

poprostu sa rozne szkoly naprawde przerozne i nie mozna negowac zadnej z nich bo kazda prowadzi do pieniedzy

przyklad glupiego podejscia do fx
mam znajomego ktory skalpowal ale sie wypalil
poprostu nie mogl juz tego dalej robic bo ze stresu/diety/braku ruchu a glownie 2 litrow kawy dziennie dostal wrzodow na zoladku
opracowal polatomatyczny system o bardzo jasnych warunkach wejscia
teraz wchodzi godzine przed zakonczeniem azji zgarnia 10 pipow i konczy dzien
da sie ? da

ktos kiedys pisal o jakims gosciu ktory zarabial srednimy
co prawda to wygladalo na zsadzie wiecej zarabiam jak trace
ale dalo sie

jest wiele mozliwosci zarabania nauczmy sie to szanowac bo nie moge patrzec jak 100 000 000 raz ktos pisze ze na jakims intrerwale sie nie da zarabiac
da sie zarabiac na kazdym nawet na tikowym ale nie kazdy interwal jest dla kazdego wiec wybierzmy taka droge do tortu jaki jest dla nas najlatwiejsza

tyle mojego dziadowania
pozdrawiam i sukcesow wszytskim

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

to prawda strategie należy dopasować do własnych preferencji.
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: seb23mj »

w sumie jeśli ktoś jest skalpelem i wykonuje bardzo dużą ilość transakcji dziennie to wystarczy mieć założone konto u dobrego broka oraz zwrot części commission przy dużym volumenie może dać też całkiem dobre zyski

tylko nie wiem czy da rade tak na dłuższą metę ( prosze nie besztać , czytając wątek wpadło mi takie rozwiązanie do głowy:D
"ponosiłem porażkę za porażką-to dlatego odniosłem sukces" Michael Jordan

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

z forex'u da się wyżyć i utrzymać, dla przykładu mogę podać swojego znajomego który gra już od kilku lat, nie zarabia może horrendalnie wielkich pieniędzy, ale z tego co mówił to 5-10 tysięcy miesięcznie to u niego norma ;) sam jednak też mówił że na początku wtopił trochę kasy no ale w końcu człowiek uczy się na błędach :)

Dagu

Nieprzeczytany post autor: Dagu »

seb23mj pisze:w sumie jeśli ktoś jest skalpelem i wykonuje bardzo dużą ilość transakcji dziennie to wystarczy mieć założone konto u dobrego broka oraz zwrot części commission przy dużym volumenie może dać też całkiem dobre zyski

tylko nie wiem czy da rade tak na dłuższą metę ( prosze nie besztać , czytając wątek wpadło mi takie rozwiązanie do głowy:D
Zle ; 0
jest wiele szkol, lapanie 1 - 3 pipow to zadanie dla extremistow
ja sprzedaje na gorkach kupuje na dolkach
reasumujac zbieram od 10 do 30 pkt za wejscie srednio
przy ryzyku 5% i plynnym sl 10 pkt jedno dobre wejscie i mam +15% depo
na jednej parze w zaleznosci od plynnosci jest kilka/kilkanascie wejsc\
teraz doddaj sobie inne pary albo daxa itp i wychodzi maszynka do robienia kasy
potencjal systemu ogromny jedyne co nas interesuje to upewnic sie gdzie jestesmy (gorka / dol)

skalping to nie tylko ilosc wejsc ale rowniez precyzja ciecia
tnij w dobrym miejscu i pozwol zyskom rosnac
najlepsze sygnaly wejscia daje cena ; )
pozdrawiam sukcesow i pasji

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Dagu pisze:Zle ; 0
jest wiele szkol, lapanie 1 - 3 pipow to zadanie dla extremistow
ja sprzedaje na gorkach kupuje na dolkach
reasumujac zbieram od 10 do 30 pkt za wejscie srednio
przy ryzyku 5% i plynnym sl 10 pkt jedno dobre wejscie i mam +15% depo
na jednej parze w zaleznosci od plynnosci jest kilka/kilkanascie wejsc\
teraz doddaj sobie inne pary albo daxa itp i wychodzi maszynka do robienia kasy
potencjal systemu ogromny jedyne co nas interesuje to upewnic sie gdzie jestesmy (gorka / dol)

skalping to nie tylko ilosc wejsc ale rowniez precyzja ciecia
tnij w dobrym miejscu i pozwol zyskom rosnac
najlepsze sygnaly wejscia daje cena ; )
pozdrawiam sukcesow i pasji
Znakomite podsumowanie ,dobrze ,że na forum są ludzie ,którzy wiedzą o co biega
8) Pozdrawiam .

ODPOWIEDZ