skalping czyli bierz i ...uciekaj

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Marek12578
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Marek12578 »

wez pod uwage ze tam na grze live jest mowa raczej o zbieraniu po kilka pipsow i szybkim konczeniu transakcji, ja bym chcial zbierac po duzo wiecej niz ryzykuje... stad tez ta dzsiejsza strata z ktorej moglo byc okolo +12pips a chcialem wiecej

jest scisle okreslony trading plan- zawsze mi tego brakowalo bo albo mialem w nim zbyt wiele elementow albo za malo, jest okreslone kiedy masz wejsc i w ktora strone, kiedy uklad jest zanegowany

jest mowa o patrzeniu na wyzsze interwaly, co tez czesto pomijam

dzisiejsze wejscia - fakt chcialem zrobic dosyc nisko.

czy zarobie czy nie zarobie, chce tu systematycznie wrzucac swoje wejscia i trzymac dyscypline, bo bez tego to zadna strategia nic nie zarobie... czy to bedzie ten skalping czy cokolwiek innego ze skutecznoscia nawet 99,9%

Cos co mi dobrze wychodzilo to bylo tez takie skalpowanie na odbicie od poziomow S/R jak na screenie ponizej. Tutaj tez raz Ci sie uda a kilka razy stracisz...

jesli to ewidentnie nie bedzie mi wychodzilo - mam na mysli trzymanie sie zasad i nie bede zarabial, zawsze moge wrocic do czystego PA i tam szukac wejsc...

glownym celem tego dziennika jest trzymanie dyscypliny jesli chodzi o wejscia
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Marek12578
Gaduła
Gaduła

chcialem wiecej...

Marek12578
Gaduła
Gaduła

moglem sie chociaz zasugerowac fibo i wtedy to zamknac...

Dagu

Nieprzeczytany post autor: Dagu »

zwroc uwage na formacje na szczycie
wszedlem na up a na szczycie szukalem opcji na sell
patrz na wyzsze interwaly czekaj na zamkniecie m5 przy odwroceniu chwilowego trendu
ogolnie rynek dzisiaj chaotyczny z rana trzeba uwazac
powodzenia

Marek12578
Gaduła
Gaduła

ostatnie wejscie i SL

dzisiaj rynek jest dosc chaotyczny, koncze na dzisiaj z mala strata

Dagu z jednej strony masz racje, z drugiej moze byc ciezko zarobic po zamknieciu swiecy na m5 bo one czasem sa zbyt duze - ta ponizej ma 21 pips...

chyba zdecyduje sie calkowicie zrezygnowac z potwierdzen wzgledem m5 jesli chodzi o ta strategie, bede mial wtedy szybsze sygnaly w dwie strony. W taki dzien jak dzisiaj mialbym dodatkowe 4 wejscia w sell.

powodzenia wszystkim zycze

Dagu

bzdura
zarac ci pokaze o co mi chodzi
nie stresuj sie, chce ci pomoc bo widze jakie bledy robisz
drobna zmiana w mysleniu i bedzie lepiej

zaraz wrzuce fotke

Awatar użytkownika
candleelephants2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: candleelephants2 »

Marek12578 pisze:chyba zdecyduje sie calkowicie zrezygnowac z potwierdzen wzgledem m5 jesli chodzi o ta strategie, bede mial wtedy szybsze sygnaly w dwie strony. W taki dzien jak dzisiaj mialbym dodatkowe 4 wejscia w sell.
Tylko nie wpadnił w pułapkę nadmiernej optymalizacji systemu - to, że dzisiaj miałbyś 4 dodatkowe wejścia zapewne na plus nie znaczy że jutro przez tą zmianę nie będziesz miał 4 SL. Wycinki pojedyńczych dni (o tym że dziś SR działał, jutro zadziała fibo a pojutrze SD) nic nie znaczą, porzez co będziesz skakał z parametrami systemu łudząc się po każdej zmianie, że to właśnie jest ten "holly gral". Ustal jakieś konkrety, cofnij wykres na 3 miesiące wstecz i dzień po dniu od 8:00 - X:XX h rzetelnie i bez naciągania rzeczywistości sprawdź czy faktycznie wyjdziesz takim systemem na plus. Możesz się zdziwić jak ludzki umysł szuka jakiegokolwiego potwierdzenia, że postąpił słusznie w pozycjach na plus i oczywiście tam by zagrywał oraz będzie negował straty w stylu " nie tu jednak bym nie wszedł bo np była minuta przed 8:00, albo jakikoliwek inny powód który aktualnie wymyślisz"

wiem z autopsji.
gdzieś jest to drzewo.

Marek12578
Gaduła
Gaduła

dzieki ze chcecie mi pomoc, ja postaram sie z waszej pomocy skorzystac.

Dagu - masz na mysli podwojny szczyt na tym wierzcholku ktory zaznaczyles strzalka?

Candle - wiem ze nie mozna przesadzic z optymalizacja bo wtedy wyjdzie niezly bigos a nie strategia

Dagu

mam na mysli formacje ktora utworzyla sie na TF1M
w miejscu ktore zaznaczylem na TF5M na zdjeciu

Marek12578
Gaduła
Gaduła

czyli dobrze zrozumialem o co Ci chodzi

ODPOWIEDZ