skalping czyli bierz i ...uciekaj
-
- Gaduła
candleelephants2 Nie chodzi o to aby ukrywac system bo sie boje ze ktos zgarnie za mnie wszystkie pipsy, chcialem byc w porzadku wiec zapytalem ile moge pokazac - moge pokazac transakcje na czystym wykresie, a nie cala metode zajecia pozycji. Nie chcialem mowic jaki to system od razu bo czesto zaczynaja sie negatywne komentarze od osob ktore nie maja zielonego pojecia o czym to jest.
Gdybys sie dopatrzyl to wg wszystkich tamtych zasad nie powinienem dzisiaj zawierac zadnej pozycji krotkiej - ja jednak otworzylem.
Dodalem sobie te zasady co w pierwszym poscie bo tak jak mowisz tez mialem problem, z odgrywaniem sie po stracie, z nietrzymaniem zyskownej pozycji i z otwieraniem pozycji dopiero wtedy jak bede mial sygnal, a nie dlatego ze mi sie wydaje... usunalem niektore srednie bo uwazam ze nie maja wplywu na moj proces decyzyjny.
Pamietaj ze problem lezy duzo czesciej w naszej psychice niz w strategii ktora stosujesz.
Uzywam tej strategii do zajmowania pozycji, natomiast chcialbym uzyskiwac duze RR jak Mr.T w archiwum.
SL- max 10pips w moim przypadku, a pozniej prowadzenie pozycji jesli cena idzie pionowo do gory- wtedy mozna zarabiac. Natomiast moim glownym celem nie jest zbieranie po 2-3pipsy.
CANDLE nie obraz sie o to, ale popatrz na swoj dziennik:
wkleiles tam mniej niz 5 transakcji, zmodyfikowales system i byc moze go zepsules, zrobiles trejda ktory mial w pewnym momencie +15pips a zamknales go ze strata... wklejales screeny srednio co 2 miesiace, postaraj sie byc bardziej systematyczny, a moze przyniosloby to inny efekt, pomijam juz depozyt przy jakim odwaznie otwierales miniloty... http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... sc&start=0 Tobie tez zycze powodzenia, ale potraktuj to bardziej powaznie
Dagu staram sie czekac na swiece ktora zrobi bardziej zdecydowany ruch i sie zakonczy, Gdybym mial sie poddac, zrobilbym to pare lat temu.
Gdybys sie dopatrzyl to wg wszystkich tamtych zasad nie powinienem dzisiaj zawierac zadnej pozycji krotkiej - ja jednak otworzylem.
Dodalem sobie te zasady co w pierwszym poscie bo tak jak mowisz tez mialem problem, z odgrywaniem sie po stracie, z nietrzymaniem zyskownej pozycji i z otwieraniem pozycji dopiero wtedy jak bede mial sygnal, a nie dlatego ze mi sie wydaje... usunalem niektore srednie bo uwazam ze nie maja wplywu na moj proces decyzyjny.
Pamietaj ze problem lezy duzo czesciej w naszej psychice niz w strategii ktora stosujesz.
Uzywam tej strategii do zajmowania pozycji, natomiast chcialbym uzyskiwac duze RR jak Mr.T w archiwum.
SL- max 10pips w moim przypadku, a pozniej prowadzenie pozycji jesli cena idzie pionowo do gory- wtedy mozna zarabiac. Natomiast moim glownym celem nie jest zbieranie po 2-3pipsy.
CANDLE nie obraz sie o to, ale popatrz na swoj dziennik:
wkleiles tam mniej niz 5 transakcji, zmodyfikowales system i byc moze go zepsules, zrobiles trejda ktory mial w pewnym momencie +15pips a zamknales go ze strata... wklejales screeny srednio co 2 miesiace, postaraj sie byc bardziej systematyczny, a moze przyniosloby to inny efekt, pomijam juz depozyt przy jakim odwaznie otwierales miniloty... http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... sc&start=0 Tobie tez zycze powodzenia, ale potraktuj to bardziej powaznie
Dagu staram sie czekac na swiece ktora zrobi bardziej zdecydowany ruch i sie zakonczy, Gdybym mial sie poddac, zrobilbym to pare lat temu.
Marek12578 dobrze prawisz.
candleelephants2 średnie to fajna sprawa tylko trzeba umieć na nie grać.
Do tego trzeba treningu. Bardzo dobre na scalp.
Na średnich się gra na dobicia i odbicia, czasem można zagrać na przebicia
Kwestia wprawy i dobrej strategii.
candleelephants2 średnie to fajna sprawa tylko trzeba umieć na nie grać.
Do tego trzeba treningu. Bardzo dobre na scalp.
Na średnich się gra na dobicia i odbicia, czasem można zagrać na przebicia

Kwestia wprawy i dobrej strategii.
Jeśli będziesz ciężko pracował nad swoim zajęciem, zarobisz na życie.
Jeśli będziesz ciężko pracował nad sobą, zarobisz fortunę. (Jim Rohn)
- candleelephants2
- Gaduła
Tu nie chodzi o obrażanie tylko o szczerość. Mimo, że nie jestem dobrym traderem to uwierzcie - teorie o tym co trzeba robić by zarabiać, jaką trzeba mieć psychikę itp mam w małym palcu i jak najbardziej przez 4 lata podchodziłem do tego poważnie. Gorzej w praktyce - niestety/stety człowiek to nie maszyna.
Więcej, niestety nikt z was ani nikt w dziale Journal nie podpiął myfxbooka i nie udowodnił w dłuższym terminie, że regularnie zarabia dlatego moje podejście jest sceptyczne.
Taka mała prowokacja z mojej strony ale być może ktoś się zastanowi czy rzeczywiście forex jest taki, łatwy przyjemny i kolorowy.
Więcej, niestety nikt z was ani nikt w dziale Journal nie podpiął myfxbooka i nie udowodnił w dłuższym terminie, że regularnie zarabia dlatego moje podejście jest sceptyczne.
Kwestia wprawy to pokaż tą wprawę mabe - udowodnij bo łatwo się pisze i łechta swoje ego kreując się na speców a gorzej z udowodnieniem tego.mabe pisze:Kwestia wprawy
Taka mała prowokacja z mojej strony ale być może ktoś się zastanowi czy rzeczywiście forex jest taki, łatwy przyjemny i kolorowy.
Widzę że jesteś na jakimś skraju załamania. Głowa do góry, jutro też jest dzień.
Odpocznij, wyluzuj, przemyśl co źle robisz, zobacz jak cena zachowuje się na SR,
LT i ćwicz
Dołóż średnie jak chcesz i zobacz kiedy odbija najlepiej, w jakich sytuacjach
może współgra z SR
Wszystko jest dla ludzi.
PS. Więcej ci nie powiem, bo ja z tego i tak nic nie mam.
Odpocznij, wyluzuj, przemyśl co źle robisz, zobacz jak cena zachowuje się na SR,
LT i ćwicz

Dołóż średnie jak chcesz i zobacz kiedy odbija najlepiej, w jakich sytuacjach
może współgra z SR

Wszystko jest dla ludzi.
PS. Więcej ci nie powiem, bo ja z tego i tak nic nie mam.
Jeśli będziesz ciężko pracował nad swoim zajęciem, zarobisz na życie.
Powiem takcandleelephants2 pisze: Kwestia wprawy to pokaż tą wprawę mabe - udowodnij bo łatwo się pisze i łechta swoje ego kreując się na speców a gorzej z udowodnieniem tego.

-
- Gaduła
-
- Gaduła
Marek12578 tym tradem przypomniałeś mi co FXlamer obiecał na początku szkolenia dvd (tak obejrzałem od A do Z), a co jest w praktyce..... Miało być wchodzenie na początku ruchu a nie jak już poleci..... Wybrał do filmu najlepsze 10 tradów, z których reszta obstawiam nie była tak kolorowa.... Również jak candleelephants2 uważam, że ta strategia jest niedokończona i nie da się tym tak prosto jak w filmie zarabiać....
Tutaj FXlamer zarwał minusa u wielu ludzi, bo jest bardzo doświadczonym traderem, a wydał chłam tylko dla zysku.....
Mimo wszystko powodzenia.
Tutaj FXlamer zarwał minusa u wielu ludzi, bo jest bardzo doświadczonym traderem, a wydał chłam tylko dla zysku.....
Mimo wszystko powodzenia.
-
- Gaduła