skalping czyli bierz i ...uciekaj

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Dagu

Nieprzeczytany post autor: Dagu »

nie chodzi o wieksze czy mniejsze cialo
nie chce cie wprowadzac w blad bo nie wiem kto i czego cie uczyl
poprostu pamietaj o zamkniecu sie swiecy ktora definiuje sygnal wejscia w pozycje
twoja skutecznosc baaaardzo na tym zyska

powodzenia i nie podawaj sie

Marek12578
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Marek12578 »

candleelephants2 Nie chodzi o to aby ukrywac system bo sie boje ze ktos zgarnie za mnie wszystkie pipsy, chcialem byc w porzadku wiec zapytalem ile moge pokazac - moge pokazac transakcje na czystym wykresie, a nie cala metode zajecia pozycji. Nie chcialem mowic jaki to system od razu bo czesto zaczynaja sie negatywne komentarze od osob ktore nie maja zielonego pojecia o czym to jest.

Gdybys sie dopatrzyl to wg wszystkich tamtych zasad nie powinienem dzisiaj zawierac zadnej pozycji krotkiej - ja jednak otworzylem.

Dodalem sobie te zasady co w pierwszym poscie bo tak jak mowisz tez mialem problem, z odgrywaniem sie po stracie, z nietrzymaniem zyskownej pozycji i z otwieraniem pozycji dopiero wtedy jak bede mial sygnal, a nie dlatego ze mi sie wydaje... usunalem niektore srednie bo uwazam ze nie maja wplywu na moj proces decyzyjny.

Pamietaj ze problem lezy duzo czesciej w naszej psychice niz w strategii ktora stosujesz.

Uzywam tej strategii do zajmowania pozycji, natomiast chcialbym uzyskiwac duze RR jak Mr.T w archiwum.
SL- max 10pips w moim przypadku, a pozniej prowadzenie pozycji jesli cena idzie pionowo do gory- wtedy mozna zarabiac. Natomiast moim glownym celem nie jest zbieranie po 2-3pipsy.

CANDLE nie obraz sie o to, ale popatrz na swoj dziennik:
wkleiles tam mniej niz 5 transakcji, zmodyfikowales system i byc moze go zepsules, zrobiles trejda ktory mial w pewnym momencie +15pips a zamknales go ze strata... wklejales screeny srednio co 2 miesiace, postaraj sie byc bardziej systematyczny, a moze przyniosloby to inny efekt, pomijam juz depozyt przy jakim odwaznie otwierales miniloty... http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... sc&start=0 Tobie tez zycze powodzenia, ale potraktuj to bardziej powaznie

Dagu staram sie czekac na swiece ktora zrobi bardziej zdecydowany ruch i sie zakonczy, Gdybym mial sie poddac, zrobilbym to pare lat temu.

mabe
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mabe »

Marek12578 dobrze prawisz.

candleelephants2 średnie to fajna sprawa tylko trzeba umieć na nie grać.
Do tego trzeba treningu. Bardzo dobre na scalp.
Na średnich się gra na dobicia i odbicia, czasem można zagrać na przebicia :)
Kwestia wprawy i dobrej strategii.
Jeśli będziesz ciężko pracował nad swoim zajęciem, zarobisz na życie.
Jeśli będziesz ciężko pracował nad sobą, zarobisz fortunę. (Jim Rohn)

Awatar użytkownika
candleelephants2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: candleelephants2 »

Tu nie chodzi o obrażanie tylko o szczerość. Mimo, że nie jestem dobrym traderem to uwierzcie - teorie o tym co trzeba robić by zarabiać, jaką trzeba mieć psychikę itp mam w małym palcu i jak najbardziej przez 4 lata podchodziłem do tego poważnie. Gorzej w praktyce - niestety/stety człowiek to nie maszyna.

Więcej, niestety nikt z was ani nikt w dziale Journal nie podpiął myfxbooka i nie udowodnił w dłuższym terminie, że regularnie zarabia dlatego moje podejście jest sceptyczne.

mabe pisze:Kwestia wprawy
Kwestia wprawy to pokaż tą wprawę mabe - udowodnij bo łatwo się pisze i łechta swoje ego kreując się na speców a gorzej z udowodnieniem tego.

Taka mała prowokacja z mojej strony ale być może ktoś się zastanowi czy rzeczywiście forex jest taki, łatwy przyjemny i kolorowy.

mabe
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mabe »

Widzę że jesteś na jakimś skraju załamania. Głowa do góry, jutro też jest dzień.
Odpocznij, wyluzuj, przemyśl co źle robisz, zobacz jak cena zachowuje się na SR,
LT i ćwicz :)

Dołóż średnie jak chcesz i zobacz kiedy odbija najlepiej, w jakich sytuacjach
może współgra z SR :)

Wszystko jest dla ludzi.

PS. Więcej ci nie powiem, bo ja z tego i tak nic nie mam.
Jeśli będziesz ciężko pracował nad swoim zajęciem, zarobisz na życie.
Jeśli będziesz ciężko pracował nad sobą, zarobisz fortunę. (Jim Rohn)

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

candleelephants2 pisze: Kwestia wprawy to pokaż tą wprawę mabe - udowodnij bo łatwo się pisze i łechta swoje ego kreując się na speców a gorzej z udowodnieniem tego.

Taka mała prowokacja z mojej strony ale być może ktoś się zastanowi czy rzeczywiście forex jest taki, łatwy przyjemny i kolorowy.
Powiem tak :) Nikt nic nie musi Ci udowadniać . Albo wierzysz w to ,że forex daje zarobić albo nie. Drzwi stoją otworem.

Marek12578
Gaduła
Gaduła

buy -5pipsow
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Marek12578
Gaduła
Gaduła

liczylem na wiekszy strzal do gory po tych swieczkach i sie przeliczylem...

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

Marek12578 tym tradem przypomniałeś mi co FXlamer obiecał na początku szkolenia dvd (tak obejrzałem od A do Z), a co jest w praktyce..... Miało być wchodzenie na początku ruchu a nie jak już poleci..... Wybrał do filmu najlepsze 10 tradów, z których reszta obstawiam nie była tak kolorowa.... Również jak candleelephants2 uważam, że ta strategia jest niedokończona i nie da się tym tak prosto jak w filmie zarabiać....
Tutaj FXlamer zarwał minusa u wielu ludzi, bo jest bardzo doświadczonym traderem, a wydał chłam tylko dla zysku.....

Mimo wszystko powodzenia.

Marek12578
Gaduła
Gaduła

brak mi dzisiaj cierpliwosci i te wejscia moglyby byc troche bardziej przemyslane, np longi dopiero po przebiciu 3038...

ODPOWIEDZ