..:: Harmonic by Krzysiu89 ::..

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Krzysiu89 pisze:NZD/USD = wejście 0.80180 TP 0.78350 SL 0.81100
Mógłbyś napisać i rozrysować jak według Ciebie tutaj formacja nastąpiła?
Bo według mnie może tutaj być zrówna gartley jak i batman i mam dylemat. JEżeli napiszesz jaka według Ciebie tutaj jest formacja to mógłbyś to pokazać jak na fibo u Ciebie wygląda.
Bo ja już pisałem tutaj i trochę niżej o moich dylematach na tej parze:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 290#407714
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
Krzysiu89
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Krzysiu89 »

wszystko zgadza sie tak jak mowisz ;)
tu nawet jest bardziej prawdopodobny nietoperek niż gartley ze wzgledu na to ze nie doszlismy do poziomu fibo 61.8% co widac na rysunku. Mój stop jest ruchomy i prawdopodobnie go zmienie na 0.82630 i bede czekal w nocy na rozwój sytuacji... ale tez jak widac stoimy na dosyc silnym oporze i to raczej ma wieksze znaczenie niz fibo teraz ;) jezeli zostanie przebity to nastepny przystanek bedzie 88,6%, tam jest kolejny opor ;)
najlepiej nie spac i czekac co sie wydarzy w nocy ;P chociaz mysle ze sytuacja zostanie dopiero roztrzygnieta w przyszlym tygodniu ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

dokładnie, najgorzej jeżeli punkt B jest między fibo 50 a fibo 61.8 wówczas nie wiadomo tak naprawdę jak formacja moze nastąpić, ogólnie aktualne miejsce i ma dużo fibo i nachodzących na siebie i punktów S/R, stąd takie niezdecydowanie rynku. Ja mam ustawione sell limit dla batmana zobaczymy co z tego wyjdzie.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
Krzysiu89
Gaduła
Gaduła

USD/CHF zamknął się z -50pips co mnie zmartwiło ale nie wykluczone ze jutro bedzie dzień dla amerykanów którzy będą chcieli edka troszke ściągnąć na ziemie więc wejście w tą walute zostawiam na jutro prawdopodobnie poczekam aż odbije sie od fibo 161,8% co bedzie oznaczało wejscie w pozycje a na noc zaryzykujemy sobie wejscie w edka juz na jutrzejszy dzien licząc na to że azja bedzie spokojna i nie bedzie podnosic edwarda jak to było przez cały tydzien... jestesmy na fibo 127% co by oznaczało formacje motyla i spadki, cały tydzień edward miał wzrosty wiec czas na jakas korektę ;)
EUR/USD wejście 1.29606 SL 1.30100 TP 1.28000
Ostatnio zmieniony 20 sty 2012, 10:44 przez Krzysiu89, łącznie zmieniany 1 raz.

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Krzysiu89 pisze: jutro bedzie dzień dla amerykanów którzy będą chcieli edka troszke ściągnąć na ziemie więc wejście w tą walute
Nie bądź tego taki pewny :) Wszystko się może zdarzyć.

Awatar użytkownika
Krzysiu89
Gaduła
Gaduła

pewny nigdy nie jestem ;P jakbym byl pewien to bym w ogole stopow nie ustawial :D hehe mam taka cichą nadzieje:D wróże z fusów (by ridera) :D

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Ja siędzę w małym skalpie ,ale cicho liczę na kolejne 10 pips do kolekcji :) Poza tym jak są już tak blisko 1.3 to chcą odwiedzić starego kumpla :D Druga sprawa ,ważne LT przebite. Nie będzie dla mnie zaskoczeniem jak polecimy jeszcze ponad 1.3 ,ale nie tak ostro jak przez te kilka dni.

Awatar użytkownika
Krzysiu89
Gaduła
Gaduła

no i piątek w którym czeka nas pewnie duzo emocji po wczorajszym wieczorze gdzie zdania były podzielone co do Edka ;) ja po cichu licze na przebicie dołem fibo 127% i zatrzymanie sie na wsparciach ~1.28650 ;) mimo to ze gram tu samą harmonie zastanawiam sie czy nie zagrać USD/CHF która dociągnęła do wsparć i podąża z ruchem edka co oznacza że dolarek sie dzis wzmacnia jak narazie ;) jak myślicie;P?
hmmm kiepskie dane z niemiec mogły mieć wpływ na sytuacje na edku chyba nie bo ok. 9 dopiero zaczly sie takie spadki,
dla mnie najwazniejsze dane beda dzis o 13 gdzie kanada bedzie miala dość kiepskie wyniki o inflacji za grudzień. Musi być na rynku na prawdę kiepsko gdyż przecież w grudniu co roku gospodarka odrabiała cały rok ale można było sie tego tez spodziewać gdyż nie zobaczyliśmy tym razem takiego rajdu św. Mikołaja pod koniec roku jak to ma zawsze miejsce ;)

Awatar użytkownika
Krzysiu89
Gaduła
Gaduła

pozycja na EUR/USD zamknieta z 32pipy zysku, powód? jestesmy na wsparciu, strach nie pozwolił na dalsze trzymanie, szkoda pieniedzy, wejde jak przebije wsparcie,

przebite wsparcie tak jak mowilem wchodze w pozycje
EUR/USD Wejście 1.29142 SL 1.29530 TP 1.28670
To bedzie dzis wszystko z Edkiem... zamykam na 2-3h platforme i mnie nie ma ;P

Awatar użytkownika
Mario104
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mario104 »

Krzysiu89 Mógł byś mi powiedzieć, jakich wskaźników używasz do określenie fibo np. 0.707 i tych formacji xabcd motyla i nietoperza ?
To wszystko kreśliłem ręcznie , a te wskaźniki znacznie ułatwiły by mi życie :roll: .

ODPOWIEDZ