Scalping PinBar EUR/USD M5

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
pawlilimicimited

Nieprzeczytany post autor: pawlilimicimited »

ridera pisze:Dla przykładu z wczoraj. Żeby wejść ,sygnał musi mieć świecę 3 razy większą niż knot ,przynajmniej 3 razy większą.(to taki mój filterek :) )
To jest na m5 ,jutro przetestuje m1 !
Obrazek
Dla małego wyjaśnienia żółte prostokąty to sygnał ,który jest nieco mniej pewny niż pomarańczowy :)
Można zauważyć ,że podczas "trwania" naszej pozycji ,nagle pojawia się sygnał ,który pokazuje nam zmiane kierunku ceny ,ale nie zdarzyło mi się ,żeby on zadecydował i nie miałem w takiej sytuacji nigdy SL .Przykład :godzina 13 na wykresie. Co do wejść ,staramy się wchodzić na 2 kropce (sygnał na 1 ) lub tak jak w przypadku pomarańczowych prostokątów (sygnał na 2-3 kropce ) .One są pewniejsze ,bo nigdy nie miałem na nich SL ,ale są stosunkowo rzadko :)
Jutro postaram się spisać dokładnie jak będę w pociągu i wrzucę w niedziele !
Ogólnie rzecz biorąc :SYSTEM PROSTY ,BEZ WSKAŹNIKOWY ,DOBRY RR i PIPSOWO NIE WYGLĄDA ŹLE :)
Widać że jest pinbar idący w dół i coś w rodzaju młota ale "niedokształcony, niewykształcony". Czy tego typu "młot" już wystarczy jako informacja aby odbicie szło w górę? ...i postawić na buy?
Z tego co wiadomo a często gdzieś się potykałem (teraz nie jestem w stanie wskazać miejsca na forum), że pinbar ma o wiele większą siłę niż młot.
Wybicie w górę ze zmianą trendu to 150 pipsów.
Jak to ridera możesz opisać?

Ja scalpuję na m i 5m więc są nieco inne prawa rządzące na takich tf. Piszę specjalnie bo to jeden z wielu przykładów które potrafią wyrolować na pierwszy rzut oka przeciętnego zjadacz chleba niż pipsów. A nie powiem, ZACIEKAWIŁO MNIE TO CO POKAZAŁEŚ. Gratuluję regularnych wyników.

Możesz coś o tym co podałem na zdjęciu napisać, poprawić moje spaczone myślenie?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
mikolaj2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mikolaj2 »

Czy któryś z forumowiczów nadal z powodzeniem używa tego systemu?

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

W sumie ten project dawno rzuciłem i przeniosłem się na czysty wykres . Chcąc nie chcąc trochę mi to pomogło zrozumieć "cenę" .Polecam ,ale raczej do zabawy i nauki .

ODPOWIEDZ