jasonbourne pisze:Jeżeli ktoś kocha samochody i ma pojęcie o nich, za dużo mniejsze pieniądze może sobie sam złożyć dużo lepszą furę. Tylko właśnie, jak nie ma znaczka Porsche, Ferrari, Bentley czy chociaż BMW, wtedy już nie ma takiego szpanu. ,
Pierwszą trójką nie miałem okazji jeździć i się nie wypowiadam na ich temat, natomiast co do BMW. Bardziej opłaca się dla przykładu kupić gotowe-bogato wyposażone e46 z mocniejszym silnikiem, aniżeli modyfikować przykładowo honde i wkładać do niej samemu wszystkie bajery + silnik, bo wyjdzie to najzwyczajniej drożej a i tak to nie będzie to samo. ,
W pewnych przypadkach nie chodzi o sam znaczek czy szpan ale o zastosowane rozwiązania i jakość a to niestety kosztuje. Ktoś kto samochodami się nie interesuje tego nie zrozumie. Teoretycznie za 9/10 letnie e46 mamy nowego fiata-ale co z tego skoro sam układ jezdny bemki bije fiata na głowe, nie wspomianajac już o reszcie.
jasonbourne pisze:Niech ktoś powie, że Rydzyk kupił Maybacha z miłości do niego, albo że Doda czy Wojewódzki kupili Porsche, bo kochają sportowe samochody.
Nie wiem jakimi pobudkami kierowały się w/w osoby przy zakupie samochodu i szczerze mnie to nie interesuje, ale osobiście jeżeli byłoby mnie stać na kupno i utrzymanie 911 gt3 rs to bym się nawet nie zastanawiał z prostego powodu. 911 bije na łeb bmw. Przerabianie beemki, żeby dorównywała 911 i również po to, żeby nie afiszować się znaczkiem mija się z celem-wyjdzie drożej niż kupno nowego Porsche. Poza tym prosiak 911 to też olbrzymia historia wyścigowa wręcz pewien kult, też niejako dlatego się te samochody ubóstwia.