Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

wilczasty pisze:1) Czy wpłacając 300zł i grając na minilotach + dźwignia , wystarczy do początkowej nauki? Jest to 1:10 mojego całego, dostępnego w tej chwili kapitału.
Powinno być OK.
wilczasty pisze:2) Słyszałem o kontach do których można się "podpiąć"? Nie wiem czy dobre określenie zastosowałem. Podobno system automatycznie kopiuje, co robią inni. Może to jest dobre na początek, o ile uda się wybrać dobre konto?
Chcesz się nauczyć handlować czy ślepo powielać coś za kimś innym i w sumie nie wiadomo kim?
Pisałeś coś tam wcześniej, że lubisz być kowalem własnego losu czy coś takiego... ;)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

wilczasty
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: wilczasty »

raposo pisze:
wilczasty pisze:1) Czy wpłacając 300zł i grając na minilotach + dźwignia , wystarczy do początkowej nauki? Jest to 1:10 mojego całego, dostępnego w tej chwili kapitału.
Powinno być OK.
wilczasty pisze:2) Słyszałem o kontach do których można się "podpiąć"? Nie wiem czy dobre określenie zastosowałem. Podobno system automatycznie kopiuje, co robią inni. Może to jest dobre na początek, o ile uda się wybrać dobre konto?
Chcesz się nauczyć handlować czy ślepo powielać coś za kimś innym i w sumie nie wiadomo kim?
Pisałeś coś tam wcześniej, że lubisz być kowalem własnego losu czy coś takiego... ;)
Po prostu o to pytam , co to jest, jak się nazywa - wiedzy nigdy za wiele. Pewnie, że wolałbym wypracować " Złotego Grala rynku Forex" , ale to jeszcze wiecie, dajcie mi przynajmniej miesiąc :wink:
Fakt, faktem - udało mi się to znaleźć w google. Już wiem co to i z czym to się je. Teraz zabieram się za lekturę podstawową, którą można znaleźć w sieci (to co jest na bossafx, nada się na początek, rozumiem?)

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Szczerze mówiąc to przez kilka tygodni poczytaj forum, a potem zacznij grać. Włącz sobie DEMO i kup albo sprzedaj 0,1 lota. Potem włącz wskaźniki jest tam kalkulator i on pokazuje ile potrzebujesz mieć na koncie aby otworzyć pozycję(wymagany depozyt zabezpieczający). Gra na minilotach nie ma sensu chyba, że dołożysz jedno zero czyli 3000zł. Najważniejsze jest to żebyś pomyślał na jaką STRATĘ miesięcznie cie stać, bo grając na minilotach można przegrać kilkaset zł dziennie bez żadnego problemu.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fx_boy »

Ale 300 pln na mikro to już kapitał :D, może tutaj zacznij?. Otwierasz pozycję 0,01 lota na edku i masz: spread - 0,61pln; depozyt - 43 pln, co prawda pps tylko 0,34pln. Mała kasa - emocje są :)
Dziękuję i pozdrawiam.

wilczasty
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: wilczasty »

Kasa faktycznie mizerna, ale od czegoś trzeba zacząć. Jakbym generował około 200 pipsów dziennie (taaa, zapewne 8) ) , to byłoby to jakieś 68zł - dniówka w normalnej , studenckiej pracy a bez wychodzenia z domu. Niezła sprawa.
Ale tak jak poprzednicy pisali - nie chodzi tu najpierw o konkretne kwoty a o nauczenie się inwestowania i minimalizację strat.

Szczerze powiedziawszy z tego co liznąłem na koncie demo, podoba mi się taki styl gry, iż kupuję daną pozycję i za kilka chwil/minut ją sprzedaję, jeżeli tylko cena jest odpowiednia. Nie wiem jak to się nazywa i czy jest to w ogóle dozwolone na koncie real, ale emocje są przy tym przednie :D

No i jeszcze kwestia dźwigni. Nie wiem dokładnie na jakiej zasadzie miałoby to działać. Ale jeżeli dobrze myślę, to przy wpłacie 300zł miałbym 30000zł "kredytu". Wtedy zakładając, iż na transakcję przeznaczam 1-2% całej sumy, miałbym do wydania około 300zł na jedną pozycję. wtedy z 0,34 robią się ponad 2zł.
No chyba, że pitolę totalne głupoty - co jest jak najbardziej możliwe..

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Kasa faktycznie mizerna, ale od czegoś trzeba zacząć. Jakbym generował około 200 pipsów dziennie (taaa, zapewne ) , to byłoby to jakieś 68zł - dniówka w normalnej , studenckiej pracy a bez wychodzenia z domu. Niezła sprawa.
Zapomnij. Jeśli na start będziesz potrafił robić 10 pipsów dziennie - codziennie to będziesz fantastycznym traderem :)
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

wilczasty pisze:kupuję daną pozycję i za kilka chwil/minut ją sprzedaję
Skalping - tylko dla doświadczonych traderów!
Dziękuję i pozdrawiam.

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

Czy w MT4 da się zmienić kolor liczb skali pionowej (cena) i poziomej (data)?. Biały jest słabiej widoczny, gdy tło projektu jest jasne np. silver, light gray itp.Sorry post za postem :( .
Ok. znalazłem, właściwości -tekst.
Dziękuję i pozdrawiam.

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

Witam

czy można wypłacić pieniądze np. z pozycji na plusie ,ale takiej która jest nie zamknięta?

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

Nie. Nie można. Pozycja zyskowna to taka, która ma zysk dopiero po jej zamknieciu.
Solą życia jest kasa.

ODPOWIEDZ