u Mighty BAZ'a - bistro caffe - nie tylko o dobrej kawie
- c_e_r_v_u_s
- Stały bywalec
- Mighty Baz
- Pasjonat
- Mighty Baz
- Pasjonat
- c_e_r_v_u_s
- Stały bywalec
Edek, 1.2754 powinien być do tych okolic pull back.
Niewiele brakuję już ...
Kurde, pomyliłem się o 1,2 pipsa, szkoda bo nie zamknęło mi tp.
No i się doczekałem ... trafiło się ślepej kurze ziarno

Niewiele brakuję już ...
Kurde, pomyliłem się o 1,2 pipsa, szkoda bo nie zamknęło mi tp.
No i się doczekałem ... trafiło się ślepej kurze ziarno

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 18 sty 2012, 01:51 przez Vindykator, łącznie zmieniany 2 razy.
Carry trade to raczej nie - złoto nie generuje procentu. Co to za interes jak nie mieć z tego interes? ;-)Mighty Baz pisze:259, z h1 z h4 widac spadek, fakt ze maja szanse jeszcze negowac, pytanie czy nadal zloto jest trendy dla carry trade, by kupowac na koncu obligacje
Jest 1000 i 1 powodów aby kupować złoto. I ponad połowa z tych powodów nie ma nic wspólnego z żadną spekulacją.
Mówią, że jeden obrazek za tysiąc słów. Tutaj jest niestety więcej obrazków i znacznie więcej słów co pokazuje jak różne są oblicza złota, a wciąż jest to złoto w pigułce:
http://www.numbersleuth.org/worlds-gold/
Ktoś napisał, że złoto kiepsko "słucha" się techniki. I niestety muszę się z tym zgodzić. Znacznie łatwiej byłoby sobie skakać po fib/S&R na H1/H4. Ale złoto jest narowiste i ma swoje charakterystyczne szpileczki. Lubi mocno przestrzelić aby za chwilę całkowicie zawrócić. Dlatego trzymam pewien dystans...
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
Bo US ma cały Fort Knox pełen złota, a Chiny nie mają nawet połowy tego co Francja choć Francja ma ciut więcej niż 1/4 tego co w Fort KnoxMighty Baz pisze:gdzieś na forum wisiał artykuł o tym jak Chiny chcą by waluta wróciła do parytetu złota, czyli yuan vs USD, złoto vs śmiecie259 pisze: Chiny dopiero zaczynaa budować swoją rezerwę złota i są daleko w tyle za wszystkimi. Chiny trzymają łapę na złocie w kraju jak kiedyś PRL na dolarach...
..![]()
![]()
![]()

Jak nie można mieć całego złota to można próbować go zastąpić swoim.
Stara sztuczka. Zaczęło się to bodajże od Rzymskiego srebrnego denara - skończył jako śmieć rozwodniony do 5% z oryginalnych 100%. Potem Kopernik pisał, że pieniądz gorszy wypiera lepszy... a w 1974 USA odkryło piękno wirtualnego pieniądza. A przecież w tamtych czasach wirtualizacja nie była tak powszechna jak dzisiaj więc wyczyn był to nie lada co

Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
- Mighty Baz
- Pasjonat
- Mighty Baz
- Pasjonat
Projekcja 18.01.2012
Niewiele się zmieniło od wczoraj.
Nadal mamy niezangowany syg spadkowy na m15/m30/h1, z zasięgiem 1.2671-91. Aktualnie dla godz 7.00-9.00 kluczowy dla wzrostu jest poziom 1.2782. Dla spadków 1.2752.
Rynek jest wyraźnie niezdecydowany. Całkiem prawdopodobna konsola (1.268-1.284).
Niewiele się zmieniło od wczoraj.
Nadal mamy niezangowany syg spadkowy na m15/m30/h1, z zasięgiem 1.2671-91. Aktualnie dla godz 7.00-9.00 kluczowy dla wzrostu jest poziom 1.2782. Dla spadków 1.2752.
Rynek jest wyraźnie niezdecydowany. Całkiem prawdopodobna konsola (1.268-1.284).
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze
powodzenia, kilometrow pips wam zycze
- Mighty Baz
- Pasjonat