Opcje Binarne

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

rabit na razie nie będę przypinał bo jest to na razie opis Opcji binarnych w połączeniu z testami platform i trochę journalem.
Jeszcze nam się tutaj żadne strategie konkretne nie wyklarowały.
Testowanie opcji zajmuje sporo czasu. Za względu na ich cenę oraz czas ich wygasania.
Nie da się ich testować jak fx. O testach historycznych nie wspomnę.
Ja od miesiąc codziennie praktycznie otwieram opcje na zmienność.
Żeby obserwować jak są wyliczane jak się zachowują w porównaniu z tym co się akurat dzieje na rynku.
Generalnie żeby się z tym oswoić i mieć obycie z nimi.
Teoretycznie można poznać wzór i mieć pojęcie jak to ma działać.
Ale jest jak na fx - trzeba swoje wysiedzieć - chociaż nie trzeba wgapiać się w wykresy.
Moje wejścia jak już pisałem sebie są prawie całkowicie losowe.
Czasem nawet podejmowałem decyzje w oparciu o rzut monetą. :)
I pomimo tego jest na sporym plusie. Oczywiście nie da się wykluczyć całkowicie elementu uznaniowości z mojej strony. Bo czasem zerknę okiem na wykres.
No i też godziny otwarcia mają znaczenie. Czy jest to zaraz przed danymi czy dużo wcześniej.
Ale AT nie stosuję (pewnie jak zacznę to będzie gorzej) żeby nie wypaczyć testów.
I tak dzisiaj pomimo bank holidaya w usa otwarłem kabla.
Powinienem otworzyć dwie pary walutowe ale kombinowałem dzisiaj z uśrednianiem jeśli tak to można nazwać.
Po 16.00 udało mi się dokupić za 4 pkt poziom 30 pipsowy.
Liczyłem na ECB ale się przeliczyłem. Chociaż wcześniej jedna z pozycji była na sporym plusie ale twardo postanowiłem że czekam do końca.
Ogólnie około 18pkt straty ale jakby skoczyła cena kabla chociaż 40 pips do góry to by było około 300 pkt.
Doświadczenie samo nie przyjdzie, trzeba testować.

Pozdrawiam
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
seba
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: seba »

wlasnie o czyms takim mowilem:
zagralem sobei wczoraj wieczorem opcje na wybicie z kanalu (niebeiskie linie)
kosztowalo to 71,08pkt wiec dosc drogo
jak widac cena poleciala daleko po za kanal i do wygasniecie zostala troche ponad godzina..

tymczasem moge ja zamknac recznie za cene 74pkt...wiec zarabiam na tym 5,84zl :)
za godzine opcja wygasnie sama i wtedy dostane 10 razy wiecej czyli 57,84zl :)
juz nie mowie o tym zeby to bylo w granicach 99pkt...ale chociaz jakies 85-90 mogliby dac :)

takze troche to slabe :)

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

seba no cóż ja Ci mogę powiedzieć.
Po prostu XTB!!! :mrgreen:
To tak jak na spocie miałbyś zyskowną transakcje a tu brok Ci spread 26 pips i leżysz.
Mnie zafascynowała opcja exotic/tunnels WallSt którą wcześniej przedstawiałem.
Nie chce tu wklejać wszystkich swoich wejść bo jak Ci pisałem na PW to nie jest journal.
Dzisiaj pokryła stratę 4 transakcji na zmienność i jeszcze zarobiła sporo.
Pomimo że nie do końca byłem świadomy tego że cena nie ma prawa wyjść ani razu poza przedział który ustalasz.
Dopiero dzisiaj na to wpadłem (oj silly me) od jutra testuje na wyjście z kanału.
Za prosto i łatwo to wygląda.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Takie cuś wpadło mi w przeglądarkę:
http://options.4xp.com

nowa platforma, oferowana brokerom mt4 więc może się rozpowszechnić niebawem.
Opcje up-down identyczne z opcjami w XTB są tu "ciutkę" lepiej wyceniane.
W XTB stopa zwrotu jest 10% gorsza (w 4xp mamy np. 85% a w XTB 75%)....
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

green7 podobnych broków w sieci jest sporo i powiem że branża się rozwija i pojawia się sporo firm "krzaków".
Jak swojego czasu na FX.
Linkowałem ostatnio w innym temacie bloga w którym gościu pisał o wałkach tam kręconych.
O tym jak nie wypłacają kasy, jak na infoliniach używają fałszywych imion i nazwisk żeby ich potem nikt nie zaskarżył, etc.
Myślałem że nigdy tego nie powiem ale jak ktoś chce korzystać z podobnych broków to już polecam bardziej XTB. :)
Oczywiście ja polecam IG, bo porównując do takich broków bez żadnych regulacji to tak jak porównać MM do ECN.
A odnośnie KNF dostałem dzisiaj emaila. Swojego czasu pojawiła się u nas na krótko kryptoreklama jednego takiego broka ale autor skończył z warnem za ściemę a chwilę potem zjawił się rzekomy były właściciel domeny.... dalej długa historia.
Zapytałem więc KNF czy jest to u nich podmiot zarejestrowany itd. bo właściciel domeny był z PL i sugerowało to że brok jest polski.

Odpowiedź po równych 2 tygodniach:
Witam,

W nawiązaniu do poniższego maila informuję, że podmiot wskazany w zapytaniu nie posiada zezwolenia na prowadzenie działalności maklerskiej, ani też nie ubiegał się o takie zezwolenie.

Z poważaniem,

Anna Rojek
Departament Komunikacji Społecznej
Tel. (022) 262 48 59
Fax (022) 262 48 62
Teraz sprawdzałem whois i dane zostały tej firmy zmienione na jakiś zagraniczny podmiot.
Ale myślałem że coś napiszą jak podchodzą ogólnie do tematu opcji binarnych.
Trzeba będzie skrobnąć jakiś dłuższy list, chociaż gdyby nie regulowali tego to by chyba napisali?
Ostatnio zmieniony 19 sty 2012, 20:08 przez daromanchester, łącznie zmieniany 1 raz.

green7
Maniak
Maniak

daromanchester pisze:Trzeba będzie skrobnąć jakiś dłuższy list, chociaż gdyby nie regulowali tego to by chyba napisali?
Obawiam się, że większość tego typu opcji binarnych to OTC i jest nieregulowana.
Samo to, że nie płacisz podatku w UK sugeruje, że jest to raczej rodzaj zakładu....
Green
Obrazek
Obrazek

pawelklos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawelklos »

Jak ktoś potrzebuje kontroli i bezpieczeństwa środków to można grać na Polskiej giełdzie na opcjach na wig20.

green7
Maniak
Maniak

pawelklos pisze:Jak ktoś potrzebuje kontroli i bezpieczeństwa środków to można grać na Polskiej giełdzie na opcjach na wig20.
No tak, tylko na GPW:
a) nie ma opcji binarnych
b) płynność na opcjach jest dosyć marna
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Panowie w jakich godzinach opcje na waluty są notowane u waszych bukmacherów?

Mam pewien szatański pomysł, do którego potrzebna jest dostępność notowań przez cała dobę. W bet365 9:00 GMT do 21:00 GMT - podejrzewam że niektórzy już wcześniej pomyśleli podobnie jak ja i wszędzie są takie lub podobne godziny.

green7
Maniak
Maniak

skco pisze:Panowie w jakich godzinach opcje na waluty są notowane u waszych bukmacherów?

Mam pewien szatański pomysł, do którego potrzebna jest dostępność notowań przez cała dobę. W bet365 9:00 GMT do 21:00 GMT - podejrzewam że niektórzy już wcześniej pomyśleli podobnie jak ja i wszędzie są takie lub podobne godziny.
igmarkets bodaj do 19.55 GMT ......
Choć na innej platformie widzę, że można obstawiać opcje do 00:00 GM (potem jest chyba przerwa). Oczywiście mówię tu o binarnych ....
pewnie masz szatański pomysł coby obstawiać w godzinach gdy mniejsza zmienność ? Mam wrażenie, że to uwzględniają :)
Green
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ