Z racji tego, że wczoraj nie miałem okazji do dokonania wpisu dziś nadrobię zaległości dłuższym wpisem.
Na początek jedna transakcja, którą udało mi się dokonać w czwartek będąc w drodze (+9pkt czyli wynik 'za środę' to na chwilę obecną +15pkt).
Transakcje z piątku zamieszczone są na drugim wykresie. Plan został wykonany ale może to nie być widoczne na wykresie. Jak to się stało?
Otóż 2 ostatnie transakcje były dokonane większymi pozycjami
Podsumowanie tygodnia:
Plan wykonany w 93.75% (75 na 80pkt do zdobycia) - więc jestem zadowolony
A teraz ważniejsza rzecz.
Po małych badaniach jakie przeprowadziłem pod koniec tygodnia stwierdzam, że chcę ograniczyć ryzyko na jakie się wystawiałem do tej pory przy zachowaniu podobnego oczekiwanego zysku. Do tej pory dopuszczałem nawet 40pkt SL (o czym wspominałem na początku wpisu). Teraz postanowiłem ograniczyć go o połowę

Ograniczenie ryzyka w tym przypadku będzie związane (najprawdopodobniej) z dokonywaniem większej ilości transakcji więc osoby przeglądające screeny powinny widzieć więcej 'zmagań'
W kolejnych dniach okaże się czy ta drobna modyfikacja jest słuszna - tzn czy plan będzie wykonany w 100% i czy nie będzie to przy okazji męczące

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.