RSI(14)-M1

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
SLAW
Stały bywalec
Stały bywalec

RSI(14)-M1

Nieprzeczytany post autor: SLAW »

tak jak w temacie cel jakaś okrągła suma 10000--100000-1000000 albo utrata szybko 1000zl z realnego konta będę grał wejścia tylko pod RSI na minutowym wykresie i tylko wtedy gdy będę przy kompie , parę sygnałów dziennie będę łapał pewnie ale nie wszystkie tylko te gdzie czas pozwala i nocne granie odpuszczę czyli tylko sesja europejska i amerykańska

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Bawiłem się tym kiedyś i coś czuje ,że lepiej oddać te 1000zł by pomóc np. chorym dzieciom. Jaki BE,TP,SL ,czy grasz od bandy do bandy?

Z tego co pamiętam to cena często wybija za bandę ,a jak się domyślam ty wchodzisz od razu jak dotknie ,tak ? Czy czekasz aż przebije?

SLAW
Stały bywalec
Stały bywalec

SL przyjmę stały 23 pipsy tzn max stop na pozycje może być czasami większy jak będzie pozycja zanegowana wcześniej. TP będzie zmienny zależny np od zmienność.I nie będę grał od bandy do bandy co do straty to chce po prostu coś przetestować a na realnym koncie będzie bardziej miarodajne nie podpinam myfxbooka ze wzgledu na to ze na koncie będę grał tez na innych rynkach innymi metodami a na RSI tylko na EURUSD

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

Witam.
Jeżeli zrozumiesz że nie ma różnicy pomiędzy 1000zł a 100 000 inwestując na FX zarobisz tą kwotę, jeżeli teraz widzisz tą różnicę to przegrasz. Sam inwestuję na M1 w porywach przechodzę na inny interwał i wiem że jest to możliwe. Za mały SL masz.

Cadermo

Na moje za duży SL jak na M1 ,z tego co pamiętam tam sygnał jest co chwila ,z tego połowa to trefne sygnały , A jak mamy silny trend to Rsi nie pozwala nam wejść zgodnie z trendem... wedle mnie sobie odpuść.

Cadermo

I jak efekty?
Sorry za post pod postem :oops:

SLAW
Stały bywalec
Stały bywalec

dziś falstart cześć zleceń za późno otwartych cześć zleceń za za późno zamkniętych i dla części nie ustawiłem sztywnego SL tak wiec jutro czas na odrabianie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

SLAW
Stały bywalec
Stały bywalec

straty odrobione z nawiązka 10 Inwestycji zakończonych sukcesem 0 porażek

suma za dwa dni granie +416.92zl z 1000 zainwestowanego
dzisiejsze w zalaczniku

SLAW
Stały bywalec
Stały bywalec

jutro na pewno nie gram sesji europejskiej bo mam pogrzeb Babci pewnie tez amerykańska odpuszczę

SLAW
Stały bywalec
Stały bywalec

suma po 3 dniu grania +716.29 z 1000zl

ODPOWIEDZ