KursForex.pl - praktyczne szkolenia na rachunku rzeczywistym

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Nie chcę nic odpalać. Podałem Ci przykład żebyś mógł "z boku" zobaczyć jak bardzo Twój wynik jest miarodajny. Prawda jest taka że pokazałeś tutaj krzywą z której wynika tyle że ktoś ugrał ileś tam procent w dość krótkim okresie. Nie wiemy czy to konto real, czy demo; nie wiemy w jaki sposób był osiągnięty (z jakim R:R chociażby); nie wiemy nawet czy to Twoja krzywa. Tak naprawdę nic nie wiemy poza tym że Ty zaklinasz się że dajesz więcej niż inni szkolący. Zgoda, wkleiłeś jeden obrazek wcześniej. Poza tym wciąż nic nie pokazałeś.

Nie interesują mnie ani Twoje pieniądze, ani nawet wolumen którym grasz. W myfxbook można to ukryć odznaczając jednego ptaszka. Jeśli chcesz wyprzedzić "konkurencję" i naprawdę dać nam rękę to zrób to podpinając i weryfikując (!) myfxbooka, a nie wklejając nam tu jakieś obrazki :lol:
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Awatar użytkownika
klint
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: klint »

Good Will Hunting - w statemencie jest pozycja "wypłata-withdrawal", która jest możliwa TYLKO na koncie realnym. Pomimo tego rozumiem Twoje obiekcje i zastosuję się do nich wkrótce- może journal z darmowymi sygnałami, może zaangażowanie w dziale DT? Mam nadzieję, że Myfxbook wprowadzi niedługo mostek z Dukascopy (obiecują już od 2010 roku).
Zmień swoje nastawienie i zacznij zarabiać

Goldfinger

Nieprzeczytany post autor: Goldfinger »

klint pisze:Ja wyciągnąłem rękę, a ty chcesz zabrać od razu całe ramię. Jakie masz prawo pytać się obcych ludzi ile zarabiają? To nie Twoja sprawa.

Myślę że jest sprawa. Chcesz aby ludzie Ci płacili za naukę a być może nie masz żadnych wyników i jesteś zwyczajnym "Dyzmą". Skąd mam wiedzieć, że to Twój wynik a nie Twojego Kolegi? Jaką mam pewność, że nie podajesz tutaj danych z Demo? My Fxbook To nie dzieło Szatana tylko bardzo fajny program, który pozwala zweryfikować Tradera. Jeżeli Ty po kilku latach inwestowania nie wiesz, że Możesz nie pokazywać wszystkich danych W MyFXbooku to oznacza że jesteś niekompetentny - Proste

2900 zł za jednego screena - Kawał Roku.

:shock:

Dodano po 25 minutach:
K.Czereśniak pisze:Super Firma

Kod i nazwa przeważającego rodzaju działalności wg PKD 2007
0161Z - DZIAŁALNOŚĆ USŁUGOWA WSPOMAGAJĄCA PRODUKCJĘ ROŚLINNĄ
klint pisze:Co do PKD - mam własną działalność ponad 3 lata i wpisałem do niej co się tylko dało. Gdybyś był przedsiębiorcą w Polsce, to wiedziałbyś, że wszyscy wpisują do PKD co tylko mogą. Może Ci się to kiedyś w życiu przyda - łatwiej dodawać koszty uzyskania przychodu:P.

:shock: Przepraszam To Dopiero Kawał Roku.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Nie zrozumieliśmy się. Skoro już masz to konto real na FxPro to podepnij je do myfxbooka żebyśmy w łatwy sposób mogli zweryfikować przede wszystkim dwie rzeczy. Pierwsza - czy konto rzeczywiście jest Twoje; druga - jak wyglądają trade'y którymi zrobiłeś te 180%. Kiedy już to zrobisz sugerowałbym Ci potradeowanie przez przynajmniej kwartał na tym koncie tak aby Twoje umiejętności zostały poddane chociaż minimalnej próbie i abyś rzeczywiście mógł wyróżnić się swoją wiarygodnością na tle innych szkolących.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Goldfinger pisze:
klint pisze:Co do PKD - mam własną działalność ponad 3 lata i wpisałem do niej co się tylko dało. Gdybyś był przedsiębiorcą w Polsce, to wiedziałbyś, że wszyscy wpisują do PKD co tylko mogą. Może Ci się to kiedyś w życiu przyda - łatwiej dodawać koszty uzyskania przychodu:P.

:shock: Przepraszam To Dopiero Kawał Roku.
Poza etatem mam też firmę i pierwsze słyszę o takich praktykach :p Wpisuje się to co teoretycznie zamierzasz robić a nie to co ci przyjdzie do głowy, szczególnie w miejscu "przeważająca działalność"

Dla mnie sprawa jest prosta, masz firmę, wpadłeś na pomysł szkoleń i poszerzyłeś zakres jej usług :p

Czy szkolenia są pro cze nie, w to nie wnikam, ale kręcenie w podstawowych informacjach nie wróży najlepiej :p

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Klint w opisie Dukasa na twojej stronie znalazłem takie coś
"GWARANCJA wykonania zlecenia Stop Loss" to coś nowego? bo wszędzie czytam, że na ECN nie ma takiej gwarancji. Wie ktoś coś więcej na ten temat?
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
klint
Bywalec
Bywalec

Brother>>> dziękuję za spostrzeżenie, oczywiście masz rację - w Dukascopy nie ma gwarancji wykonania "zwykłego" SL - ten punkt miał być połączony z kolejnym - czyli, że gwarantowany jest twardy Stop loss ustawiany w panelu portfolio

Ink>>> wysnuwasz daleko posunięte, krzywdzące dla mnie wnioski, podobnie jak wcześniej kolega Goldfinger, a nie popierasz ich żadnym konkretnym wyjaśnieniem - to nie ładnie:). Jeśli kiedykolwiek miałeś do czynienia z zakładaniem działalności gospodarczej (z Twojej wypowiedzi wynika, że nie), to dowiedziałbyś się, że do wniosku o nr Regon/DG możesz wpisać numery PKD, jakie tylko przyjdą Ci do głowy (oprócz tych, na które trzeba mieć uprawnienia - np. licencję maklerską lub licencje hotelarskie). Cała sytuacja z tym konkretnym PKD jest zabawna, bo w życiu nie miałem do czynienia z tym PKD, a w działalności mam wpisane prawie wszystko co było można-poczytaj na forach, że jest to praktyka ogólnie stosowana i nie ma żadnego związku z, jak to określiłeś, "kręceniem". Jeśli tylko wejdzie nr PKD "spekulant", to od razu dam Ci znać, że zmieniłem na takowy, żeby ładnie wyglądało, OK?

Good Will Hunting>>> rzeczywiście, nie zrozumiałeś mnie - pisałem, że mam konto w Dukascopy (który nie ma mostka z MFxB), a nie w FxPro. Druga sprawa - czy dla Ciebie kąt pochylenia krzywej wzrostowej depozytu jest wyznacznikiem dobrego mentoringu i coachingu. Mam nadzieję, że nie.

Goldfinger

Nieprzeczytany post autor: Goldfinger »

klint pisze: wysnuwasz daleko posunięte, krzywdzące dla mnie wnioski, podobnie jak wcześniej kolega Goldfinger, a nie popierasz ich żadnym konkretnym wyjaśnieniem - to nie ładnie:).

To Teraz napiszę ładnie. Ty Mnie swoim Kursem nie przekonałeś dlatego ja z niego nie skorzystam i nie będę twoim klientem, ale inni oczywiście mogą myśleć inaczej.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

klint pisze: Ink>>> wysnuwasz daleko posunięte, krzywdzące dla mnie wnioski, podobnie jak wcześniej kolega Goldfinger, a nie popierasz ich żadnym konkretnym wyjaśnieniem - to nie ładnie:). Jeśli kiedykolwiek miałeś do czynienia z zakładaniem działalności gospodarczej (z Twojej wypowiedzi wynika, że nie), to dowiedziałbyś się, że do wniosku o nr Regon/DG możesz wpisać numery PKD, jakie tylko przyjdą Ci do głowy (oprócz tych, na które trzeba mieć uprawnienia - np. licencję maklerską lub licencje hotelarskie). Cała sytuacja z tym konkretnym PKD jest zabawna, bo w życiu nie miałem do czynienia z tym PKD, a w działalności mam wpisane prawie wszystko co było można-poczytaj na forach, że jest to praktyka ogólnie stosowana i nie ma żadnego związku z, jak to określiłeś, "kręceniem". Jeśli tylko wejdzie nr PKD "spekulant", to od razu dam Ci znać, że zmieniłem na takowy, żeby ładnie wyglądało, OK?

Wiem jak się zakłada przyjacielu, i nie chce być niemiły ale teraz to ty wysuwasz krzywdzące dla mnie wnioski nie mając żadnych dowodów, bo przypuszczenie że nie wpisuje jak wariat wszystkiego w pkd oznacza że nigdy nie miałem firmy :p po prosty sugerujesz i nazywasz mnie kłamca, oj nieładnie;)

Zakładając firme mam określony plan dzialania, chce prowadzić sklep, wpisuje rzeczy zwiazane ze sklepem do oporu ale nie wpisuje budownalki:p

chce być budowlańcem wpisuje wszystkie pkd z budowlanki i tym podobne ale nie wpisuje fryzjerstwa :p

ty tu szalejesz z firmą szkoleniową a pkd główne to rolnicze ;p dla wyjaśnienie pierwsze wpisane pkd jest głównym pkd więc pierwsze co przyszło tobie do głowy to właśnie to :p

Ja nie bylem zapoznany z tą śmieszna i "ogólnie stosowaną" praktyką ponieważ jak otwierałem firme to nie latałem po forach tylko po prostu to zrobiłem, druga sprawa pkd zawsze można rozszerzyć, wystarczy jedna wizyta w UM ;)
klint pisze:w działalności mam wpisane prawie wszystko co było można-poczytaj na forach, że jest to praktyka ogólnie stosowana i nie ma żadnego związku.
Dzięki że mi to wyjaśniłeś, teraz już wiem dlaczego tyle nowych firm upada:p
Polscy przedsiębiorcy otwierają firmę wpisują wszystko bo nie wiedzą co konkretnie chcą robić :p

Awatar użytkownika
klint
Bywalec
Bywalec

Ink, to mój problem co wpisałem w PKD trzy lata temu i nie wiem w jakim celu chcesz mnie z tego "rozliczyć"? Jaki masz problem w tym, że wpisałem wszystko z PKD? Tak mi polecili inni, bardziej doświadczeni przedsiębiorcy - żeby nie latać za każdym razem do UM i płacić za KAŻDĄ zmianę. Co to ma wspólnego z tym co teraz robię lub będę robił? Urzędnicy nie mają z tym problemu, więc po co Ty sobie zawracasz głowę? Nie nazwałem Cię też kłamcą, po prostu tak zrozumiałem Twoją lakoniczną wypowiedź na temat PKD. Firmy zmieniają się i upadają z różnych względów, raz jest to brak planu, raz ogólnoświatowy kryzys, raz choroba albo wypadek, więc nie generalizuj. Notabene w zaświadczeniu o wpisie do Regonu mam wpisany inny numer, ale szczerze mówiąc, nie jest to Istotne.

ODPOWIEDZ