klint pisze:
Ink>>> wysnuwasz daleko posunięte, krzywdzące dla mnie wnioski, podobnie jak wcześniej kolega Goldfinger, a nie popierasz ich żadnym konkretnym wyjaśnieniem - to nie ładnie:). Jeśli kiedykolwiek miałeś do czynienia z zakładaniem działalności gospodarczej (z Twojej wypowiedzi wynika, że nie), to dowiedziałbyś się, że do wniosku o nr Regon/DG możesz wpisać numery PKD, jakie tylko przyjdą Ci do głowy (oprócz tych, na które trzeba mieć uprawnienia - np. licencję maklerską lub licencje hotelarskie). Cała sytuacja z tym konkretnym PKD jest zabawna, bo w życiu nie miałem do czynienia z tym PKD, a w działalności mam wpisane prawie wszystko co było można-poczytaj na forach, że jest to praktyka ogólnie stosowana i nie ma żadnego związku z, jak to określiłeś, "kręceniem". Jeśli tylko wejdzie nr PKD "spekulant", to od razu dam Ci znać, że zmieniłem na takowy, żeby ładnie wyglądało, OK?
Wiem jak się zakłada przyjacielu, i nie chce być niemiły ale teraz to ty wysuwasz krzywdzące dla mnie wnioski nie mając żadnych dowodów, bo przypuszczenie że nie wpisuje jak wariat wszystkiego w pkd oznacza że nigdy nie miałem firmy

po prosty sugerujesz i nazywasz mnie kłamca, oj nieładnie;)
Zakładając firme mam określony plan dzialania, chce prowadzić sklep, wpisuje rzeczy zwiazane ze sklepem do oporu ale nie wpisuje budownalki:p
chce być budowlańcem wpisuje wszystkie pkd z budowlanki i tym podobne ale nie wpisuje fryzjerstwa
ty tu szalejesz z firmą szkoleniową a pkd główne to rolnicze ;p dla wyjaśnienie pierwsze wpisane pkd jest głównym pkd więc pierwsze co przyszło tobie do głowy to właśnie to
Ja nie bylem zapoznany z tą śmieszna i "ogólnie stosowaną" praktyką ponieważ jak otwierałem firme to nie latałem po forach tylko po prostu to zrobiłem, druga sprawa pkd zawsze można rozszerzyć, wystarczy jedna wizyta w UM
klint pisze:w działalności mam wpisane prawie wszystko co było można-poczytaj na forach, że jest to praktyka ogólnie stosowana i nie ma żadnego związku.
Dzięki że mi to wyjaśniłeś, teraz już wiem dlaczego tyle nowych firm upada:p
Polscy przedsiębiorcy otwierają firmę wpisują wszystko bo nie wiedzą co konkretnie chcą robić