Czy na forexie można zarobić?

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

ridera pisze:Oczywiście ,że trzeba mieć plan B ! Dodatkowo coś co powinno dawać stałe pieniądze ,żebyś nie musiał w nocy się budzić i myśleć "kurde ,jak tam moje zlecenie ,bo jak dziś nie zarobie ,to będzie pusto w garach". Musisz mieć spokój psychiczny !
Ridera, jest takie pojęcie jak zabezpieczenie finansowe. Polega to właśnie na tym, że nawet jak stracisz, to będziesz miał co do przysłowiowego "gara" włożyć.

A jak ktoś gra pieniędzmi na jedzenie, to może faktycznie powinien trochę schudnąć, żeby mózg zaczął swobodniej pracować.

Pozdrawiam
M.

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

No dobra chłopaki ,a co zrobicie jak zdarzy wam się jakaś tragedia (odpukać ) albo coś co zmieni was nie do poznania ,wpadniecie w jakąś depresję ,wasz stan psychiczny ulegnie pogorszeniu ,całe życie się wam posypie ? Taki bezpieczny Pan Józek wpłacił pieniądze na lokatę i w razie w ma jakieś dodatkowe źródło dochodu ,bo stracił całą rodzinę w wypadku i nie mógł się pozbierać do gry na forexie. Brutalne ,ale realne. Życie zaskakuje w najmniej odpowiednim momencie.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Jasne. Dlatego zarabiając odpowiednio dużo, bo tylko taki przypadek tu rozpatruję warto dzielić miesięczny zysk na 3 części. 1/3 na bieżące potrzeby, 1/3 na podnoszenie depozytu u brokera i 1/3 odkładana na inwestycje zabezpieczające, takie bardziej "długoterminowe".
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

ridera pisze:No dobra chłopaki ,a co zrobicie jak zdarzy wam się jakaś tragedia (odpukać ) albo coś co zmieni was nie do poznania ,wpadniecie w jakąś depresję ,wasz stan psychiczny ulegnie pogorszeniu ,całe życie się wam posypie ? Taki bezpieczny Pan Józek wpłacił pieniądze na lokatę i w razie w ma jakieś dodatkowe źródło dochodu ,bo stracił całą rodzinę w wypadku i nie mógł się pozbierać do gry na forexie. Brutalne ,ale realne. Życie zaskakuje w najmniej odpowiednim momencie.
oczywiście ze tak sie moze zdarzyc, ale tak samo majac firme , moge sie nie pozbierac i doprowadzic ja do bankructwa., lub szef mnie zwolni bo nie nadaje sie do pracy. Niestety, ryzyko jest zawsze, ten kto nie chce ryzyka ponosic Ferrari sobie nie kupi.

Cadermo

Firmy sobie odpuśćmy ,ale lokaty mieć nie zaszkodzi :)

Dagu

Nieprzeczytany post autor: Dagu »

Kazdy ma wybor
stale pewne g**wniane pieniadze z etatu
ogromne i nie pewne z forex

co kto lubi co kto woli

Awatar użytkownika
unitrader
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: unitrader »

Dagu pisze:Kazdy ma wybor
stale pewne g**wniane pieniadze z etatu
ogromne i nie pewne z forex

co kto lubi co kto woli
nie zgodzę się z tym zdaniem "ogromne i nie pewne z forex"

To nie można zarabiać mniej i pewniej na tym rynku? Kto powiedział że musisz stosować najwyższą z dźwigni?? Minął dopiero tydzień i poczekam na następne trzy na jakieś potwierdzenie bo jak na razie to gra zyskowna jest niesamowicie prosta. Tak prosta że mnie to przeraża...

Cadermo

unitrader pisze: stosować najwyższą z dźwigni
Lewar nie ma nic do ryzyka.
unitrader pisze:Minął dopiero tydzień i poczekam na następne trzy na jakieś potwierdzenie bo jak na razie to gra zyskowna jest niesamowicie prosta. Tak prosta że mnie to przeraża...
Z tego można wywnioskować ,że na rynku jesteś bardzo krótko i już mówisz ,że to łatwe? Poczekaj na konto real i zmagania z własnym charakterem i psychiką,a się przekonasz ,że tutaj trzeba na początku nieźle się napracować ,żeby było "łatwo i przyjemnie".

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

super temacik :D 100% się zgadzam z podejściem @GWH forex może być świetnym biznesem, @ridera święta prawda nie ma nic za darmo i trzeba się na początku napracować ale warto :D pozdro for all.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

Awatar użytkownika
unitrader
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: unitrader »

ridera pisze:
unitrader pisze: stosować najwyższą z dźwigni
Lewar nie ma nic do ryzyka.
unitrader pisze:Minął dopiero tydzień i poczekam na następne trzy na jakieś potwierdzenie bo jak na razie to gra zyskowna jest niesamowicie prosta. Tak prosta że mnie to przeraża...
Z tego można wywnioskować ,że na rynku jesteś bardzo krótko i już mówisz ,że to łatwe? Poczekaj na konto real i zmagania z własnym charakterem i psychiką,a się przekonasz ,że tutaj trzeba na początku nieźle się napracować ,żeby było "łatwo i przyjemnie".

No jak ktoś kupi lota a na grę ma 4k to też napiszesz że lewar nie ma nic do ryzyka ???
Żeby była jasność gry na akcjach uczyłem się kilka lat dlatego przeskok na forex był dla mnie mniej bolesny. Także te wszystkie rzeczy które masz na myśli również są za mną. Na demo spędziłem dzień by się nauczyć platformy tak więc tydzień na realnym rachunku.

ODPOWIEDZ