Biznes Plan
- Good Will Hunting
- Pasjonat
Rozumiem, że jako przyszły woźny mógłbym tutaj śmiecić ile tylko chcę? Uważam że poziom tego tematu jest wystarczająco wysoki. Pamiętaj o tym że to tylko off topic na forum forexowym. Osób prowadzących tutaj swój własny biznes jest myślę porównywalna ilość co na forum dotyczącym hodowli rodowodowych psów rasy posokowiec bawarski. Nie spodziewałbym się na Twoim miejscu jakichś konkretnych porad, sugestii i dyskusji bardziej rzeczowej niż ta którą zastałeś. Ja znam się trochę na branży bukmacherskiej, mam swój mały sklep, oferuję franszczyznę i o tym mogę rozmawiać rzeczowo gdyby to kogoś interesowało. Jeśli jednak mówimy o stacjach benzynowych to do powiedzenia mam niewiele ponad to że imo bardziej opłaca się otworzyć myjnię samoobsługową ponieważ:
1) koszt otwarcia niższy, potrzebna jest mniejsza powierzchnia i mniejsza ilość specjalistycznego sprzętu
2) zainteresowanie podobne
3) target podobny (kierowcy)
4) konkurencja mniejsza
5) zysk "na czysto" większy
6) brak konieczności zatrudniania pracowników
Czy w takim razie poziom dyskusji teraz wystarczająco Cię zadowala?
1) koszt otwarcia niższy, potrzebna jest mniejsza powierzchnia i mniejsza ilość specjalistycznego sprzętu
2) zainteresowanie podobne
3) target podobny (kierowcy)
4) konkurencja mniejsza
5) zysk "na czysto" większy
6) brak konieczności zatrudniania pracowników
Czy w takim razie poziom dyskusji teraz wystarczająco Cię zadowala?
Wolałbym umrzeć niż przegrać.
Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.
Trzymaj nerwy na wodzy .bakubaq pisze:Etam bzdedy opowiadasz, poznaj magie botów,
Co do myjni ,w moim mieście jest ich od cholery

Tyle ,że kierowcy potrzebują paliw do jazdy ,a umyć samochód mogą sami,ja swoje myje sam ,bo po prostu lubię . Ale ostatnio np. chciałem umyć w myjni pod centrum handlowym i się pytam ile za umycie auta tylko z zewnątrz ,bez wosków i innych ,zwykłe mycie,a koleś mi mówi : 50 złGood Will Hunting pisze:2) zainteresowanie podobne

- Good Will Hunting
- Pasjonat
To może inne miasto. W Krośnie do niedawna nie było wcale. Jak otworzyli pierwszą na kilka stanowisk, bodajże 5 to nigdy nie było tak (poza późnymi godzinami nocnymi i wczesnymi porannymi) że na któreś stanowisko nie trzeba było czekać. Cała inwestycja zwróciła się podobno w ciągu pierwszego kwartału.
Warto poorientować się czy w okolicznych dużych miastach nie ma takiego interesu i spróbować, a jeśli nie to zawsze zostaje inny kraj. Rynki naszych wschodnich sąsiadów zaczynają być bardzo chłonne. Dzisiejsza Ukraina poziomem inwestycji przypomina niekiedy Polskę lat przełomu. Nie wiem czy wiesz ale dziś nie uświadczysz tam nawet budki z kebabem, a co dopiero myjni samoobsługowej. W świetle zbliżającego się Euro 2012 i ewentualnego przystąpienia Ukrainy do UE myślę że warto byłoby się takim interesem tam zainteresować. Sam bym to chętnie zrobił ale potrzebowałbym do tego jakichś dodatkowych 6h w dobie.
Dodano po 1 minutach:
Warto poorientować się czy w okolicznych dużych miastach nie ma takiego interesu i spróbować, a jeśli nie to zawsze zostaje inny kraj. Rynki naszych wschodnich sąsiadów zaczynają być bardzo chłonne. Dzisiejsza Ukraina poziomem inwestycji przypomina niekiedy Polskę lat przełomu. Nie wiem czy wiesz ale dziś nie uświadczysz tam nawet budki z kebabem, a co dopiero myjni samoobsługowej. W świetle zbliżającego się Euro 2012 i ewentualnego przystąpienia Ukrainy do UE myślę że warto byłoby się takim interesem tam zainteresować. Sam bym to chętnie zrobił ale potrzebowałbym do tego jakichś dodatkowych 6h w dobie.
Dodano po 1 minutach:
W myjni samoobsługowej umyjesz go za 8-10 zł specjalistycznym sprzętem bez robienia sobie syfu pod domem.Tyle ,że kierowcy potrzebują paliw do jazdy ,a umyć samochód mogą sami,ja swoje myje sam ,bo po prostu lubię . Ale ostatnio np. chciałem umyć w myjni pod centrum handlowym i się pytam ile za umycie auta tylko z zewnątrz ,bez wosków i innych ,zwykłe mycie,a koleś mi mówi : 50 zł To mu mówię Panie to ja wolę sobie auto umyć sam i 50 zł wydać na kwiaty dla dziewczyny Nie chodzi już nawet o pieniądze ,ale nie jestem typem rozrzutnym i jak mam wydać 50 zł za zwykłe umycie samochodu to podziękuję i umyję go sam .
Kupiłem myjkę ciśnieniową za 300zł i sobie szorujęW myjni samoobsługowej umyjesz go za 8-10 zł specjalistycznym sprzętem bez robienia sobie syfu pod domem.

A może tak wpłacić bańkę na lokatę ? Załóżmy ,że na czysto 5 % w skali roku ,1 m zł . Na rok daje nam to 50 000zł ,na miesiąc w przybliżeniu 4200zł . Na czarną godzinę spokojnie wystarczy

- Good Will Hunting
- Pasjonat
- Yawlarutan
- Stały bywalec
- Good Will Hunting
- Pasjonat
Do bycia prawnikiem brakuje mi jeszcze zaliczenia nadchodzącej sesji, cztery i pół roku studiów oraz trzech lat aplikacji. Taki ze mnie "przyszły prawnik" jak z tegorocznych maturzystów, którzy zamierzają składać papiery na prawo. No może trochę większy. Nieważne. Wydaje mi się że myjnia samoobsługowa na Ukrainie w pobliżu jakiegoś większego miasta typu Lwów byłaby niezłym pomysłem. Chcąc go zrealizować myślę że udałoby się nam zamknąć w 100 tysiącach złotych.
rozumiem, że mówisz o samych łapówkach dla urzędasów, za przyłącze wody, energii oraz inne pozwolenia, zanim myjnie się wybuduje , trzeba mieć projekt, a więc i działkę, która trzeba kupić lub wydzierżawić ...Good Will Hunting pisze:100 tysiącach złotych
Poza tym sama myjnia na 5 stanowisk, to min. 300/400 tys.