Biznes Plan

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

A co tam, temat na weekend się zrobił, a nie biznesplan. Też sobie napiszę.:)

Pruszków, Wołomin i te wszystkie inne mafie trafiły na dobry okres i ten czas dobrze wykorzystały.:) Policja była słaba i wystraszona, nikt nie miał kasy z wyjątkiem mafii to oni rządzili.:) No przecież tak jeszcze 20 lat temu, kogo było stać np. na nowego Mercedesa S? Dzisiaj u mnie na wsi jeździ nowy Hummer i nawet Bentley Continental, S-klasa nie robi na nikim jakiegoś porażającego wrażenia.:)

No i na szczęście nie ma już teraz takich groźniejszych mafii, a jeżeli nawet to się głęboko kryją, bo mają przed kim. CBŚ nie śpią, u mnie na wsi nawet brygadę AT mają i to całkiem sprawną, jest CBA, SC, ST, całe, k... , szwadrony uzbrojonych stróżów porządku i w sumie dobrze, że tak jest.:) Poza tym nawet w zwykłych spożywczakach kamery, czujniki ruchu, patrole ochrony często nawet zbrojne.:)

Pamiętam, że tak jeszcze kilkanaście lat temu strach było u mnie na wsi wyjść w nocy z ładniejszą dziewczyną na ulicę, nie mówiąc już o pójściu na dyskotekę. Dzisiaj można nawet zostawić otwarty samochód i nie wiem czy tak od razu ktoś by go ukradł.:)
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
Krzysiu89
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Krzysiu89 »

a no widzisz ;) a Pruszków za czasów mafii byl calkiem inny... tu mozna bylo wyjsc na ulice wiedzac ze nic Ci sie nie stanie... byly miejsca gdzie poprostu Ci nie wolno bylo bo prowadzilo sie tam czarne interesy... ale to bylo wiadomo jezeli sie trzymales tych zasad miales spokoj... nie bylo gowniarstwa ktore kozakowalo bo wiedzieli ze tu rządzi kto inny ;) kolesiowi ukradli mercedesa... zadzwonil do chlopakow podal numer rejestracyjny, itp i nastepnego dnia mercedesa mial pod domem z kluczykami... oczywiscie chcieli solidne pieniadze ale wiedzieli ze z biednym nie mieli do czyniania jezeli jezdzil merolem. Ale mercedesa dostarczyli i faceta zostawili w spokoju nie interesowalo ich to ze ma pieniadze i moga go obskubać ;) mieszkancy pruszkowa mieli naprawde dobrze, oni interesow nie prowadzili we wlasnym miescie, ani nie terroryzowali swoich ludzi ;) teraz jest wiekszy strach wyjsc po polnocy na ulice niz za tamtych czasow ;)

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

Ja nie znam Pruszkowa, mówię o swojej okolicy. Swoją drogą, wręcz uwielbiam serial "Odwróceni", jedna z lepszych polskich produkcji. To właśnie historia Pruszkowa, serial zaczyna się jak byli u szczytu potęgi i potem droga upadku.:) Podobno wiele wydarzeń z serialu jest na faktach.:)
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Dobra chłopaki ,ale trzeba wrócić do tematu :wink:
Co myślicie o inwestycji w ziemie rolne lub rolno-leśne ,przekształceniu ich na budowlane ,podział ,wytyczenie dróg wewnętrznych (możliwa ich budowa z kostki brukowej) i sprzedaż po 1000 m2 ? Lokalizacja pod dużymi miastami .

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Orientujesz się jak wygląda procedura takiego przekształcania ziemi z rolnej na budowlaną? Ile to trwa czasu w Polsce* i ile to kosztuje? Może się okazać że więcej z tym zachodu niż to wszystko warte. Mój tata ma takie działki pod średniej wielkości miastem (50 000 - 100 000 mieszkańców) i już od dłuższego czasu próbuje je sprzedać. Póki co bezskutecznie.

*zauważyłem że "w Polsce" to słowo klucz w naszych rozważaniach. O czym byśmy nie mówili to zawsze "w Polsce" jest trudniej :cry:
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Cadermo

Słyszałem ,ale nie jestem pewien ,kwestia przekształcenia jest bezpłatna ,a czasowo nie wiem jak to wygląda ,co do chętnych na te działki to na pewno się znajdą . Np pod Poznaniem to hit ostatnich lat ,budowa domu pod miastem (blisko do centrum ,bo będzie obwodnica ,cena za działkę niska i w dodatku większy komfort).

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nie no, atrakcyjność tej oferty jak najbardziej rozumiem. Sam kiedyś za żadne skarby nie dam się zamknąć w bloku tylko będę raczej chciał się wybudować pod miastem. Niestety ale z tego co mi wiadomo przekształcenie takiej działki przez bałagan w gminach, księgach itd. może potrwać nawet kilka lat jeśli trafisz na trefną działkę, a i może nie obyć się bez chodzenia po sądach, usług notariuszy czy geodetów. Tani to oni nie są.

Cadermo

Także powiedzmy ,że wrzucamy to do worka "dodatkowy zysk" :D

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Za dużo roboty, a koniec końców pieniądze za małe. Łatwiej niż kilka działek lepiej kupić jedną, konkretną i postawić wspomnianą myjnię lub stację paliw.

Btw. kiedyś podobał mi się pomysł na automaty z prezerwatywami nad morzem / na miasteczkach akademickich. W Polsce co prawda dawno nad morzem nie byłem ale nigdy czegoś takiego nie widziałem, a w innych krajach to i owszem takie maszyny są i chyba całkiem nieźle sobie radzą.

Cadermo

Niestety dziś nie ma "pewnego zysku" ,nawet na lokacie człowiek może stracić. Mimo to ,że zarobisz kupę kasy to i tak musisz robić :lol: Czyli na celowniku mamy stację paliw ,hotele lub developerka (domy lub mieszkania ,może wynajem) .Jestem ciekaw jak to jest z tą stacją paliw ..
Możemy też podpiąć się pod franczyzę :)

ODPOWIEDZ