klonmarcin pisze:Teraz być może trzeba liczyć na spadki ale to się rozstrzygnie prawdopodobnie dzisiaj.
Jak widać się sprawdziło co do joty - tzn. zaliczyliśmy ostatni dołek ze środy. Czyli moja prognoza przewidywała ok 190p i to w jeden dzień.
Piękny jest ten forex

i do tego wręcz perfekcyjne zaliczenie rano oporu na 2860 - tzn. z 29 grudnia - cena przeleciała zaledwie o niecałe 20p ten opór.
TeXs pisze:dinozaury budzą się ze snu
he he

trzeba wreszcie zarobić ten milion
TeXs pisze:widzę, że szablon ten sam co zawsze - jakieś zmiany, coś ciekawego się wydarzyło przez ten okres nieobecności na forum ?
Szablon gry ten sam z jedną zmianą - wyłączenie zbędnego myślenia - widzę, że dojdzie tutaj i tutaj i wchodzę - jeśli coś mi mówi, że mam nie wchodzić - to nie wchodzę - oczywiście wszystko w ramach trading planu - który jest już dopracowany w stu procentach
Można powiedzieć, że czas nieobecności na forum przeznaczony był na doskonalenie strategii, przemyślenia nt. gry i inne mniej lub bardziej ważne sprawy osobiste
Co do mojej strategii - "starzy" czytelnicy mojej drogi powinni znać podstawowe założenia - które wyglądają mniej więcej tak:
- główne narzędzie oceny punktów zwrotnych to poziomy s/r - jak wiadomo nauka ich wyznaczania nie jest prosta i szybka, zajmuje dużo czasu, bardzo dużo
- czasami fibo - głównie poziom 61 - często ten poziom "zgrywa" się z ważnymi poziomami s/r
- ocena kierunku trendu - tutaj bardzo rzadko stosuję linie trendu bądź kanały (podstawowy w mt4) - najczęściej jest to ocena wzrokowa - tak naprawdę jak na dłoni widać ogólny trend na rynku i nie ma potrzeby korzystać z dod. narzędzi
I to mniej więcej tyle - od strony procedury podejmowania decyzji o wejściu - mm to inna bajka
ps. myfxbook postaram się zaktualizować jak najszybciej - oczywiście inne konto i inne "osiągi" niż w obecnej stopce
pozdrawiam Marcin