Droga do zwycięstwa

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Zwyciężymy?

Czas głosowania minął 14 sie 2012, 18:21

Tak
0
Brak głosów
Nie
0
Brak głosów

Liczba głosów: 0

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

klonmarcin pisze:że dojdziemy do górnej bandy kanały - tam też mniej więcej znajduje się s/r czyli do poziomu mniej więcej 4875 - tam liczę ponownie na L.
Już tam jesteśmy - ale możliwe, że trochę pokonsolidujemy albo jeszcze dobijemy do poziomu 4855 - mniej więcej - wtedy będzie ZL z H1.

pozdrawiam Marcin 8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Obrazek

Zamknięte na BE+20p. Myślę, że teraz trochę spadniemy jeszcze do poziomu 2730 a potem trochę w górę. Na tym poziomie jest także poziom 61.
No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Jak widać spadliśmy trochę niżej - ale gdybym wchodził tak jak pisałem na 2730 mieściłbym bym się w moim 20p sl :).

Obrazek

I oczywiście potem poszliśmy do góry tak jak przewidywałem - i doszliśmy do mojego wcześniejszego TP czyli 2787. Gdybym w to wchodził ponownie to przyjąłbym takie samo TP czyli było by ponad 50p.
Dodam, że ostatnia transakcja gdyby miała ustawione BE przynajmniej jeden pips wyżej nie została by zamknięta przed czasem. Co nie zmienia faktu, że moje dzisiejsze prognozy okazały się bardzo trafne.
No pain - No gain

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

no proszę :)
dinozaury budzą się ze snu

widzę, że szablon ten sam co zawsze - jakieś zmiany, coś ciekawego się wydarzyło przez ten okres nieobecności na forum ?

powodzenia kolego,

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Jak widać poziom 2860 osiągnęliśmy - prognozowałem go już jakieś dwa tygodnie temu - także można było sporo zarobić 8)

Teraz być może trzeba liczyć na spadki ale to się rozstrzygnie prawdopodobnie dzisiaj. 8)
No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

klonmarcin pisze:Teraz być może trzeba liczyć na spadki ale to się rozstrzygnie prawdopodobnie dzisiaj.
Jak widać się sprawdziło co do joty - tzn. zaliczyliśmy ostatni dołek ze środy. Czyli moja prognoza przewidywała ok 190p i to w jeden dzień.

Piękny jest ten forex :D i do tego wręcz perfekcyjne zaliczenie rano oporu na 2860 - tzn. z 29 grudnia - cena przeleciała zaledwie o niecałe 20p ten opór.

Obrazek
TeXs pisze:dinozaury budzą się ze snu
he he :D trzeba wreszcie zarobić ten milion :D

TeXs pisze:widzę, że szablon ten sam co zawsze - jakieś zmiany, coś ciekawego się wydarzyło przez ten okres nieobecności na forum ?
Szablon gry ten sam z jedną zmianą - wyłączenie zbędnego myślenia - widzę, że dojdzie tutaj i tutaj i wchodzę - jeśli coś mi mówi, że mam nie wchodzić - to nie wchodzę - oczywiście wszystko w ramach trading planu - który jest już dopracowany w stu procentach :)

Można powiedzieć, że czas nieobecności na forum przeznaczony był na doskonalenie strategii, przemyślenia nt. gry i inne mniej lub bardziej ważne sprawy osobiste :)

Co do mojej strategii - "starzy" czytelnicy mojej drogi powinni znać podstawowe założenia - które wyglądają mniej więcej tak:

- główne narzędzie oceny punktów zwrotnych to poziomy s/r - jak wiadomo nauka ich wyznaczania nie jest prosta i szybka, zajmuje dużo czasu, bardzo dużo
- czasami fibo - głównie poziom 61 - często ten poziom "zgrywa" się z ważnymi poziomami s/r
- ocena kierunku trendu - tutaj bardzo rzadko stosuję linie trendu bądź kanały (podstawowy w mt4) - najczęściej jest to ocena wzrokowa - tak naprawdę jak na dłoni widać ogólny trend na rynku i nie ma potrzeby korzystać z dod. narzędzi

I to mniej więcej tyle - od strony procedury podejmowania decyzji o wejściu - mm to inna bajka :D

ps. myfxbook postaram się zaktualizować jak najszybciej - oczywiście inne konto i inne "osiągi" niż w obecnej stopce :D

pozdrawiam Marcin 8)
No pain - No gain

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

- główne narzędzie oceny punktów zwrotnych to poziomy s/r - jak wiadomo nauka ich wyznaczania nie jest prosta i szybka, zajmuje dużo czasu, bardzo dużo
- czasami fibo - głównie poziom 61 - często ten poziom "zgrywa" się z ważnymi poziomami s/r
- ocena kierunku trendu - tutaj bardzo rzadko stosuję linie trendu bądź kanały (podstawowy w mt4) - najczęściej jest to ocena wzrokowa - tak naprawdę jak na dłoni widać ogólny trend na rynku i nie ma potrzeby korzystać z dod. narzędzi
Witaj. Widzę, że mamy sporo wspólnych sygnałów. Z pewnością jednak nie dorównuję Ci doświadczeniem i wiedzą, dlatego chętnie będę wpadał nauczyć się czegoś :).

PS. Ja czasem posiłkuję się jeszcze harmonicznymi.

pozdrawiam Marcin
I nie tylko sygnały mamy podobne ;)

Pozdrawiam
również Marcin 8)

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Stforex pisze:Z pewnością jednak nie dorównuję Ci doświadczeniem i wiedzą, dlatego chętnie będę wpadał nauczyć się czegoś
Miło mi to słyszeć :) Nie ukrywam, że ponad trzyletnie doświadczenie to jest już coś. Niemniej największa moja przerwa od Forex wynosiła ok 6 miesięcy w roku 2010. Potem już praktycznie codziennie obserwacja, gra i doskonalenie autorskiej strategii Infinite Profit :D

Przeglądałem Twoje dzienniki i przyznaję - dość ciekawy :)

Tak jak pisałem - wg mnie najważniejszym wyznacznikiem są poziomy s/r i nic mnie od tego nie odwiedzie.
Aha - moja strategie przewiduje tylko i wyłącznie grę na Eur/Usd.

Swoją drogą ciekawe rzeczy będą się dziać na otwarciu rynku :D Jesteśmy na najniższych poziomach od sierpnia 2010 roku co może oznaczać dalsze spadki.
Pożyjemy, zobaczymy.
Pozdrawiam 8)
No pain - No gain

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Przeglądałem Twoje dzienniki i przyznaję - dość ciekawy
Dziękuję! Staram się, żeby nie wiało nudą ;)
Aha - moja strategie przewiduje tylko i wyłącznie grę na Eur/Usd.

Swoją drogą ciekawe rzeczy będą się dziać na otwarciu rynku
Osobiście spodziewałbym się powrotu w okolice 1.2790-1.2820 i dopiero poważnej próby przełamania poziomu 1.2660. ;).

No ale tak jak mówisz
Pożyjemy, zobaczymy.
;)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Myślę, że ważnym poziomem będzie 2870 i okolice - jeśli nie przebijemy to raczej będzie kolejny spadek przynajmniej do poziomu 2640.

Czyli czekamy aż cena doleci do 2870. 8)

Wygląda na to, że cena nie ma siły na przebicie lokalnego szczytu na 2840 - co nie zmienia faktu, że można było co nieco od rana zarobić na tej huśtawce :)

Najbliższe godziny pokażą co będziemy grać. Ale bardzo prawdopodobne jest to, że będziemy spadać - ale ciągle nie daje mi spokoju ten opór na 2860 - opór do, którego wcześniej też bardzo trudno dochodziliśmy :)

Ale jak zwykle czas pokaże

pozdrawiam Marcin 8)

Zablokowany