u Mighty BAZ'a - bistro caffe - nie tylko o dobrej kawie
Sonny, moim skromnym zdaniem
Na W1 mamy w tym miejscu ładny opoór/wsparcie
Dzisiaj cena dotknęłą tego miejsca i lekko odbiła.
Jak na moje, zbyt lekko i spodziewam się jutro głębszego wbicia w dół i odbicia.
Mam ustawione zlecenie na 1.5250.
Tak czy siak, obstawiam wzrosty w perspektywie tygodnia, z wcześniejszą możliwością przetestowania jeszcze raz oporu.
Może nawet jeszcze dzisiaj w nocy puszcze Ske z ciasnym stopem i TP ~50pips.
Z mojej strony pytanie
Co sądzicie o AUD/CAD?
Długo czaimy się już przy oporze i mam wrażenie, że przyszedł czas na przebicie.
Na W1 mamy w tym miejscu ładny opoór/wsparcie
Dzisiaj cena dotknęłą tego miejsca i lekko odbiła.
Jak na moje, zbyt lekko i spodziewam się jutro głębszego wbicia w dół i odbicia.
Mam ustawione zlecenie na 1.5250.
Tak czy siak, obstawiam wzrosty w perspektywie tygodnia, z wcześniejszą możliwością przetestowania jeszcze raz oporu.
Może nawet jeszcze dzisiaj w nocy puszcze Ske z ciasnym stopem i TP ~50pips.
Z mojej strony pytanie
Co sądzicie o AUD/CAD?
Długo czaimy się już przy oporze i mam wrażenie, że przyszedł czas na przebicie.
EUR USD: Retest poziomu i znów cofka
. Coś czuję w kościach, że trochę polecimy... No i w harmonijce niedźwiadków, która się właśnie uformowała
.
EDIT: Widocznie doszedłem już do tego poziomu, że mówię "down" i strzela "up". Czy to już zawodowstwo?
EDIT 2:

EDIT: Widocznie doszedłem już do tego poziomu, że mówię "down" i strzela "up". Czy to już zawodowstwo?

EDIT 2:
Stforex pisze:Tak sobie myślę, że to by było bez sensu gdyby grube ryby ustawiały zlecenia na oporach/wsparciach. To by skutkowało w dwojaki sposób:
1. Wszyscy gracze wiedzieliby, co robią grube ryby, a to chodzi o to, że ma być odwrotnie - grube ryby mają wiedzieć, co robią gracze.
2. Ceny za realizację dużych zleceń byłyby dużo gorsze, bo wszyscy by grali ten sam kierunek co grube ryby i cena leciałaby na pysk, zamiast trzymać poziom dla większości zlecenia "grubasków".
Myślę, że Grubaski lubią statystykę, a skoro przeciętny stoploss wynosi 20-30 pipsów, to wynikałoby z tego, że Grubaski ustawiają się 30 pipsików za S/R.
Ale to tylko takie moje luźne przemyślenia przy kawie z biedronki.
- Mighty Baz
- Pasjonat
mam prośbę, by tym wątku nie spamować, tzn by nie opisywać własnych stanów lękowych czy euforii, przeczuć czy snów, unikać stawiania horoskopów, bo nikomu nie jest potrzebny do szczęścia kolejny erotyczny wątek DT, o tym jak pips wpływają na erekcję,
Ok?
Ok?
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze
- Mighty Baz
- Pasjonat
Mighty Baz pisze: PostWysłany: Czw 12-01-2012, 20:29
na h1 mamy down, do mniej wiecej 1.6350, choć wcześniej mamy mocne wsparcie na 1.6393, stad mozliwy pullback
weszło idealnie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Miej nadzieję na najlepsze, ale zawsze bądź gotów na najgorsze.
- Mighty Baz
- Pasjonat
http://biznes.onet.pl/polska-kolejny-ra ... lizy-detal
zgadzamy sie?
Ciekawa opcja
Jeśli europejskie banki zostaną odcięte od rynków kapitałowych (co zmusi te w najgorszej sytuacji do sięgnięcia po pomoc państwową) to mamy wolny bank w Polsce ( z b, dobrym back officem) do przejęcia przez PKO BP. Mowa o Unicredit (Pekao SA)
zgadzamy sie?
Ciekawa opcja
Jeśli europejskie banki zostaną odcięte od rynków kapitałowych (co zmusi te w najgorszej sytuacji do sięgnięcia po pomoc państwową) to mamy wolny bank w Polsce ( z b, dobrym back officem) do przejęcia przez PKO BP. Mowa o Unicredit (Pekao SA)
DAYTRADER
jak dla mnie to pyrrusowe zwycięstwo
zamiatany pod dywan dług publiczny i rosnące koszty oprocentowaniaa obligacji ( tracimy w oczach inwestorów ) nie mogą w dluzszym okresie doprowadzic do niczego dobrego
do tego dochodzi coraz wieksza ilosc emerytów
tego typu newsy ekonomiczne traktuje jako tu i teraz jest dobrze a po nas choćby potop
na tle tych którym grozi amputacja ręki lub nogi nasza zmiażdżona dłoń jest lepsza - n bo oni moze nie bedą mieli dłoni, nasza jest w cholernie ciezkim stanie ale mamy - to żadne pocieszenie. Czemu nie porównają do np Hong Kongu gdzie rokroczny wzrost PKB niejednokrotnie pokazuje wynik dwucyfrowy ? Kraju ktory nie ma ŻADNYCH bogactw naturalnych - ,,tylko" proste prawo i nisie podatki, świetny port i lotnisko . Kraju który ma 600 MLD USD nadwyzki budzetowej - ZERO długów. Co to za ranking ścigać sie z trupami gospodarczymi - o jakies 0,5 % wzrostu PKB i sie z tego cieszyć
jak można z kraju który ma tak potężne złoża naturalne, tranzytową pozycje, ogromne zasoby ludzkie zrobić jakiegos platfusa w imie ,,zrównowazonego postępu" - a wszystko przez chore przepisy
wstyd
no nic - trzeba sie rozejrzec za kolejnymi setupami i ciagnac ten forexowy wózek jak sie w niego zaprzęgło hehe
na NZD USD M15 ciekawy setup na spadki który pojawił się w miejscu S/R z H4
zamiatany pod dywan dług publiczny i rosnące koszty oprocentowaniaa obligacji ( tracimy w oczach inwestorów ) nie mogą w dluzszym okresie doprowadzic do niczego dobrego
do tego dochodzi coraz wieksza ilosc emerytów
tego typu newsy ekonomiczne traktuje jako tu i teraz jest dobrze a po nas choćby potop
na tle tych którym grozi amputacja ręki lub nogi nasza zmiażdżona dłoń jest lepsza - n bo oni moze nie bedą mieli dłoni, nasza jest w cholernie ciezkim stanie ale mamy - to żadne pocieszenie. Czemu nie porównają do np Hong Kongu gdzie rokroczny wzrost PKB niejednokrotnie pokazuje wynik dwucyfrowy ? Kraju ktory nie ma ŻADNYCH bogactw naturalnych - ,,tylko" proste prawo i nisie podatki, świetny port i lotnisko . Kraju który ma 600 MLD USD nadwyzki budzetowej - ZERO długów. Co to za ranking ścigać sie z trupami gospodarczymi - o jakies 0,5 % wzrostu PKB i sie z tego cieszyć
jak można z kraju który ma tak potężne złoża naturalne, tranzytową pozycje, ogromne zasoby ludzkie zrobić jakiegos platfusa w imie ,,zrównowazonego postępu" - a wszystko przez chore przepisy
wstyd
no nic - trzeba sie rozejrzec za kolejnymi setupami i ciagnac ten forexowy wózek jak sie w niego zaprzęgło hehe
na NZD USD M15 ciekawy setup na spadki który pojawił się w miejscu S/R z H4
Ostatnio zmieniony 13 sty 2012, 13:25 przez pawel2907, łącznie zmieniany 1 raz.
Miej nadzieję na najlepsze, ale zawsze bądź gotów na najgorsze.
- Mighty Baz
- Pasjonat
jeszcze krótkie info. Pytacie mnie na GG czy to czy siamto. Na szybko i wyczerpująco wyjaśniam:
Nie korzystam z żadnych formacji geometrycznych, harmonicznych, GMMA, PA , czy jakkolwiek nie wykorzystuje również pinbarów, lamp cugana i innych równie egotycznych rzeczy do analizy.
Szczegóły na pw.
Nie korzystam z żadnych formacji geometrycznych, harmonicznych, GMMA, PA , czy jakkolwiek nie wykorzystuje również pinbarów, lamp cugana i innych równie egotycznych rzeczy do analizy.
Szczegóły na pw.
Ostatnio zmieniony 13 sty 2012, 14:02 przez Mighty Baz, łącznie zmieniany 1 raz.
DAYTRADER