Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Wirus pisze:Nie wiesz gdzie są zapisywane te informacje? Może dałoby się podmienić plik.
Niestety nie wiem gdzie. W dokumentach są tylko Workspace, wskaźniki, strategie i szablony.
Wirus pisze:I jeszcze jedno pytanie; mam otwartych kilka transakcji - stratne i zyskowne.
Jak pisałem, w takich sprawach najlepiej pisz do mnie na maila, bo inaczej wątek zaraz będzie miał 200 stron, gdzie 1/4 zajmie wyjaśnianie Twoich wątpliwości... :)
Tak na szybko. Jedziesz na wykorzystaniu dźwigni w dużym stopniu. U brokerów ECN zamknięcie transakcji jest równoznaczne z otwarciem pozycji przeciwnej. W przypadku wykorzystania dźwigni w tak dużym stopniu najpierw należy zamknąć stratne transakcje, potem zyskowne, bo inaczej Use o Leverage się po prostu nie zmieni.
Wirus pisze:Nie ma sensu zamykać stratnych, bo za chwilę będą zyskowne.
Tego nie wiesz, a mechanizmy zabezpieczające "tęperują" taką grę.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Dzięki ;-)

Na mailu u Ciebie już coś wisi. Poza tym myślałem, że odpowiedzi będą interesujące także dla innych użytkowników. Ale może tylko ja jestem taki głupi ;-) Wykasuj, proszę, wszystkie moje wypowiedzi, które uważasz za zbędne.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Wirus pisze:Na mailu u Ciebie już coś wisi. Poza tym myślałem, że odpowiedzi będą interesujące także dla innych użytkowników. Ale może tylko ja jestem taki głupi Wykasuj, proszę, wszystkie moje wypowiedzi, które uważasz za zbędne.
Na mailu już wisi odpowiedź ;). Nikt nie mówi, że jesteś głupi, bo każy może mieć wątpliwości tylko jeśli ma się ich wiele lepiej kierować je od razu do mnie po kolei lub nazbierać je i w całości w 1 poście na forum. Inaczej wątek baaardzo szybko się rozrasta i jeszcze trudniej znaleźć w nim istotne informacje. Nie jestem moderatorem w dziale z platformami więc nic nie usunę. To tylko prośba na przyszłość do wszystkich :).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Archanioł
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Archanioł »

Mam problem z platformą JFOREX - nie ładuje mi się wykres na danym TF-ie.
Ciągle się kręci ikonka ładowania, ale wykres się nie ładuje. Jak przełaczę na inny TF to się ładuje ... Ktoś coś może doradzić?
Restartowałem kompa, ale nie pomaga ...

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Na demie? Rozmawiałem z supportem, coś zmieniali na początku tygodnia i teraz czasem tak jest. Powinno się w końcu załadować. Wiedzą o problemie i próbują go naprawić.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Archanioł
Gaduła
Gaduła

raposo pisze:Na demie?
Na realu niestety ... ale dzisiaj rano było normalnie.
Wczoraj też były problemy, ale jak trochę poprzełączałem między TF-ami to w końcu zaskoczył ...

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Archanioł pisze:Na realu niestety ... ale dzisiaj rano było normalnie.
Wczoraj też były problemy, ale jak trochę poprzełączałem między TF-ami to w końcu zaskoczył ...
Ja na realu jeszcze tego nie doświadczyłem i jak czasem zmuliło to po max. kilku minutach się załadowało. To pewnie ten sam problem co na demie. Trzeba czekać aż to rozwiążą i ew. korzystać w tym czasie z drugiej platformy Java.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Archanioł
Gaduła
Gaduła

raposo pisze:Trzeba czekać aż to rozwiążą i ew. korzystać w tym czasie z drugiej platformy Java
Próbowałem na Javie i dokładnie na tym samym TF-ie też się nie ładuje ...
Może z kompem mam coś nie tak?

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

To samo miałem, widać ten broker tak ma. Dziś też się zdarzało (demo).

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nie ten broker tak ma i nic z Twoim kompem nie jest nie tak... ;)

Tak jak pisałem wcześniej, coś na początku tygodnia zmieniali i teraz jest taki problem. Wiedzą o nim i pracują nad rozwiązaniem. Trzeba poczekać. Zostaw na jakimś dodatkowym wykresie ten TF i zobacz czy w końcu się załaduje po iluś minutach...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ