Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Odnoszę wrażenie, że otworzyła mi się pozycja, sama, bez mojego udziału, i nie mogę jej zamknąć... możliwe to?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Nigdy nie spotkałem się z "samootwarciem" pozycji ale pewnie wyjaśni to zakładka Messages.

Z takimi indywidualnymi problemami zgłaszajcie się proszę od razu do mnie na jeden z kontaktów, bo inaczej wątek baaardzo szybko się rozrasta, a widać, że czasem rozwiązania są bardzo proste... ;)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
szulczas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: szulczas »

ja zaczynam walczyc z JF wiec mam pyt. jak wrzucic ten wskaznik z czasem swiecy ktory ktos podal wyzej ??

wyskakuje mi jakis blad... probowalem tez luktom pipsometr i to samo
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

W opisie wskaźnika było, że trzeba go uruchomić jako strategię ;). Na PW wyślę link, gdzie jest opisane jak to zrobić krok po kroku.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MaNoCBR
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MaNoCBR »

Nie, żebym słodził ale wczoraj a w zasadzie dziś w nocy zacząłem testować JF na razie jeszcze bez tak zachwalanego przez raposo LMT i powiem tylko tyle:
Mam nadzieję, ze już nigdy nie będę musiał patrzeć na MT4 8) :lol:
jak na razie pełen zachwyt i to jest to czego szukałem.... praca na czystym wykresie składanie zleceń jednym ruchem myszki i ich realizacja.... bajka :!: Na pewno po czasie znajdę coś co można poprawić ale na razie :clap:

raposo (mój guru*) przy okazji powiedz mi jak zarejestrować się na forexclub.pl mam nadzieję, że te 14 dniowe testy nie ostudzą mojego zachwytu i będę myślał poważnie o realu :wink:

* jeden z kilku na tym forum :wink:
Ostatnio zmieniony 05 sty 2012, 12:00 przez MaNoCBR, łącznie zmieniany 1 raz.
Z kącików uśmiechu można obliczyć rozpiętość wolności [WOLF 1982-2007]

Adrenalina uzależnia ;-)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Cieszę się, że JForex się spodobało. Mimo, że platforma nie jest idealna i na pewno może stać się jeszcze lepsza to ja również już bardzo sporadycznie zaglądam do MT4.
MaNoCBR pisze:raposo (mój guru*) przy okazji powiedz mi jak zarejestrować się na forexclub.pl mam nadzieję, że te 14 dniowe testy nie ostudzą mojego zachwytu i będę myślał poważnie o realu
Prześlę info na PW. Jak będziesz miał już real to wystarczy dać mi znać, a załatwimy Ci bezterminowe konto demo.

Info dla reszty czytającej wątek.
Co do wcześniej opisywanej sytuacji "samoczynnego" otwarcia pozycji - powodem okazało się zadziałanie mechanizmu zabezpieczającego (margin cut - hedge) z powodu zbyt dużego wykorzystania dźwigni.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nie bardzo wiem, w jakim wątku zapytać, więc tutaj. Jak zrobić w Jforex, żeby zapisać kolory świeczek na wykresie, a potem wczytać je do innego konta? Klikam ikonkę dyskietki w "themes", zapisuję (chyba), ale nie widzę możliwości wczytania.

Awatar użytkownika
Helium
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Helium »

Najlepsze jforex jest stawianie zleceń oczekujących klikasz przesuwasz linie gdzie chcesz i masz a nie jak w mt4
Gółwnie elektronika :fuckyou2: :fuckyou2: :509: :516:

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Wirus pisze:Nie bardzo wiem, w jakim wątku zapytać, więc tutaj. Jak zrobić w Jforex, żeby zapisać kolory świeczek na wykresie, a potem wczytać je do innego konta?
Niestety zapisuje się to tylko dla danego typu rachunku. Ew. możesz spróbować z Workspace...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Niestety, z Workspace nie działa. Nie wiesz gdzie są zapisywane te informacje? Może dałoby się podmienić plik.

I jeszcze jedno pytanie; mam otwartych kilka transakcji - stratne i zyskowne. Use of leverage: 95%. Nie mogę zamknąć zyskownej transakcji Komunikaty:
13:15:42 Order 125414847 was REJECTED: no margin available.
13:15:42 Insufficient margin. Filling maximum allowed amount: 0.00 XAU.
I co z tym zrobić? Wiecznie będzie się mielić? Nie ma sensu zamykać stratnych, bo za chwilę będą zyskowne. Czyli znów nie będzie można ich zamknąć... Paranoja :-/

ODPOWIEDZ