Podróże traderów

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Jeśli wracamy w strefy azjatyckie to polecam zobaczyć również Szanghaj ,metropolia ,ogromne miasto i bardzo nowoczesne. Technologia na wysokim poziomie. Ciekawostką są bary ,w których kucharz gotuje przed Tobą na specjalnej płycie :)

Co do wakacji europejskich.Cenię je za możliwość zobaczenia zabytków i zwiedzenia miasteczek/miast. Tego nigdzie indziej nie znajdziemy. Ale cenowo europa wypada bardzo drogo w porównaniu do warunków w Azji.
Phuket też jest fajną wyspą ,ale tak czy siak bardziej polecam Koh Samui. Phuket jest duży i przez to strasznie pusty. Plusem są ogromne fale i fajne resorty.

Co do Korei ,to nigdy nie byłem ,ale mam w planach pozwiedzać,wiec mam kilka pytań ,jak cenowo wychodzi taka podróż? Chodzi o sam lot.
forexsowicz91 pisze:Lepsze polskie Góry, coś przy granicy PL, czy lepiej gdzieś dalej..?
Nie byłem nigdy za granicą na nartach ,ale polecam Ci Zakopane ,a jak mniejszy budżet to okolice zakopanego. Na naukę na pewno Ci wystarczy ,a nawet potem będzie tam przyjeżdżał:)
Ostatnio zmieniony 03 sty 2012, 19:08 przez Cadermo, łącznie zmieniany 1 raz.

Dagu

Nieprzeczytany post autor: Dagu »

gdyby ktos sie interesowal turystyka piesza to zapraszam do mnie na jure ; )
zamki lasy wapienne ostance i gdzieniegdzie dzikosc natury

amicus4
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: amicus4 »

forexsowicz91 pisze:a gdzie polecacie pojechać na narty? Wiem.. może śniegu jako tak nie ma wiele 8) ale szukam jakiś fajnych miejsc żeby nauczyć się jeździć. Lepsze polskie Góry, coś przy granicy PL, czy lepiej gdzieś dalej..?

Jeżeli narty to na pewno nie w Polsce, chyba, że mieszkać w Polsce, np. w Szklarskiej (fajny klimat), a na stok na cały dzień wyskakiwać na do Harrachowa, albo do Janske Lazne, gdzie jeszcze nigdy nie stałem w kolejce do wagonika. W Polsce przeważnie stoi się nawet do godziny w kolejkach, odechciewa się jeździć.
Z drugiej strony w Szklarskiej Porębie masz idealny stok do nauki, nazywa się „Puchatek”, obsługuje go dwuosobowa gondolka, jest długi i łagodny, tylko te kolejki… :( Jak się poduczysz to możesz wyskoczyć do Czech.

Awatar użytkownika
Mihau
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mihau »

W Białce Tatrzańskiej są ładne stoki, jednak tak jak powiedział amicus4 kolejki zniechęcają do jazdy. Polecam Kaprun, w Austrii. Piękne, długie stoki i zero kolejek.

Awatar użytkownika
Krzysiu89
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Krzysiu89 »

Singapur jest napewno czysty jezeli tam za wyrzucenie papierka masz mandat 500zl ;) ja mało podróżowałem... ale musze to nadrobic ;)

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

Ostatnio zmieniony 03 sty 2012, 21:32 przez Tig3r, łącznie zmieniany 1 raz.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
szulczas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: szulczas »

niezle... nawet w warszawie byl :)

muzyczka klimatyczna... humor poprawia

Awatar użytkownika
xspojlerx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xspojlerx »

Zarąbiste Tig3r, może by przenieść z czasówek, np do Hyde?

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Co do filmiku ,jest świetny ! Tak sobie ostatnio myślałem ,że jeśli człowiek inteligentny zwiedzi cały świat (nie mówię o każdym mieście ,ale te kluczowe) to zdobywa mnóstwo doświadczenia ,kształci Ci się inną metodą ,bardziej przyjemną niż tą na studiach ,czy w szkołach średnich. Za to właśnie kocham podróże.Potrafią nauczyć czegoś ,czego nie zdobędziesz żadnym innym sposobem. Nic nie zastąpi poznawania kultur ,języka ,ludzi i innych rzeczy. To jest właśnie piękne !

Polecam film "Raj dla par" ,który kręcono na Bora Bora ! W hotelu ,w którym kręcono film noc kosztuje około 10 000 $ :D Jest co oglądać !

Awatar użytkownika
xkubas
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: xkubas »

ridera pisze:Co do filmiku ,jest świetny ! Tak sobie ostatnio myślałem ,że jeśli człowiek inteligentny zwiedzi cały świat (nie mówię o każdym mieście ,ale te kluczowe) to zdobywa mnóstwo doświadczenia ,kształci Ci się inną metodą ,bardziej przyjemną niż tą na studiach ,czy w szkołach średnich. Za to właśnie kocham podróże.Potrafią nauczyć czegoś ,czego nie zdobędziesz żadnym innym sposobem. Nic nie zastąpi poznawania kultur ,języka ,ludzi i innych rzeczy. To jest właśnie piękne !
Święte słowa. Ja dziękuję rodzicom za możliwość jaką mi dali od samego dzieciństwa poznawania świata. Każda podróż to nowe doświadczenia, przeżycia których nikt i nic nie jest w stanie mi zabrać. Od wielu lat aktywnie staram się podróżować. I wierzę w to że moje dzieci będą zdobywały taką samą naukę jak ja. Co od podróży i miejsc to warto może je pogrupować na jakieś działy. Bo w moim przypadku pisząc tu mogę być odebrany jako chwalipięta a nie ten cel ma ten post. Propozycja moja podziały : np azja, afryka, europa itd; wakacje aktywne lub LB (leżenie bykiem) albo z rodziną

Dodano po 4 minutach:
Krzysiu89 pisze:Singapur jest napewno czysty jezeli tam za wyrzucenie papierka masz mandat 500zl Wink ja mało podróżowałem... ale musze to nadrobic Wink

tam żucie gumy jest karalne mandatem do 500$, mi się udało obejść bez mandatu.

ODPOWIEDZ