Greenhaze pisze:skrzyniu pisze:Jeśli chodzi o mój dzień z forexem, to poświęcam niecałe 5 minut dziennie, żeby zająć pozycję. Czasem w weekend myślę nad założeniami mojej strategii. Codziennie wpadnę też na forum zobaczyć co ludzie piszą. Póki co przez 4 miesiące jeszcze się nie wyzerowałem..
Wbrew ogolnemu pojeciu na tym forum nie musisz poswiecac wiecej niz 30min dziennie zeby przejrzec pary walutowe , indeksy itp i ulozyc plan w oparciu o wykresy miesieczne, tygodniowe i dzienne. Jesli dopiero zaczynasz i szukasz hustawki emocjonalnej to interwaly ponizej H4 to ci zagwarantuja

lol ..... jak sie galy wlepia w wykres przez pare godzin to bardzo latwo stracic obiektywizm i koncentracje oraz zrobic sobie z mozgu purre ziemniaczane.
trejo pisze:Przeglądam na co dzień po zakładkach 12 par i robi się z tego trochę nie wiadomo co, bo jak na czymś skupię się na dłużej to nie widzę tego co się dzieje gdzie indziej. Stąd często bywa tak, że na coś ciekawego łapię się dość przypadkowo, a nie tuż przed ukształtowaniem się setupów tak, aby mieć chwilę do analizy i obserwacji.
Wirus pisze:Może zbyt dużo par oglądasz?
Bez przesady, wszystko zależy od systemu i psychiki. TF 5 wystarczy zobaczyć raz na 30 min przez 5 sekund i nie dostaję zawału

sprawdzam 8 par jak nic się nie dzieje to zajmuje mi to 2-3 min/h jak jest ruch to przeskakuję z luzem między parami bo wiem (widzę), że wejście może stworzyć się za 10-15 min.
Zajmuję pozycję, TP, SL i mam fajrant
Pozostały czas poświęcam na inną pracę lub rozrywkę